Netflix İzleme Geçmişi Nasıl Silinir?

Netflix İzleme Geçmişi Nasıl Silinir?

 Hafta sonu yasakları, hafta içi yasakları, kısıtlamalar, online eğitimler, home office çalışmalar darken, pandemi son süreçte evde kalınan süreyi oldukça uzattı. Evde geçirilen vakitlerin artmasıyla online platformlara olan ilgi 2020 yılında ve 2020 yılını takip eden 2021 yılında giderek arttı. Amerikan teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketi olan farklı abonelik ücretlendirmeleri ile video akış hizmeti sağlayan Netflix ise geçtiğimiz yılda abone sayısını 37 milyon artırdı. Platform üyelerine online dizi, film, belgesel, reality programları, talk showlar, stand-up gösterileri gibi içerikler sunuyor. Takip edilen içeriklere göre ise başarılı algoritması ile yeni içerikler ve öneriler sunuyor.

Netflix İzleme Geçmişi Silme

Ocak 2016 tarihi ile 190’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix Temmuz 2020’de en büyük eğlence/medya şirketi haline geldi. 2016 yılında artan aktifliği ile bir çok Netflix orjinal yapımının listelere eklenmesi ile dünya çapında aktif 98 milyon abone elde etti. Netflix CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre ise şirket 2020 yılı ile birlikte Türkiye’de 3 milyonun üzerinde üyeye sahip.

Çevrimiçi dizi ve film platformu üyelerine bir takip listesi sunuyor. Bu takip listesi ile kullanıcılarına hem ‘Tekrar izlemek ister misiniz, İzlemeye devam etmek ister misiniz?’ soruları yöneltiyor, hem de izlenen içeriklere göre yeni içerikler sunuyor. İzleme geçmişi ile bağlantılı geri dönüş almak istemeyen kullanıcılar ise çareyi Netflix izleme geçmişi temizlemekte buluyor.

  • Netflix geçmişini sıfırlamak için ilk olarak uygulamanın sağ tarafında bulunan nokta seçeneğine tıklamak gerekiyor.
  • Buradan ulaşılan ayarlardan hesap ayarlarına gelerek, Netflix’in internet sitesine yönlenmeniz gerekiyor.
  • Daha sonra geçmişi temizlemek istenen profili, izleme etkinliğinden bulunarak profili seçin.
  • Bu ekran kullanıcıları izleme geçmişi silme ekranına yönlendirecek. Burada geçmiş listelerin yanında bulunan daire butonu seçilerek geçmiş kaldırılabilir.
  • Ekranda bulunan tümünü gizle seçeneği ise tüm izleme geçmişini kaldırmaya yarıyor. Seçeneğin seçilmesi doğrultusunda ise 24 saat içerisinde hesabın açık olduğu tüm cihazlardan izleme geçmişi kaldırılıyor.

Bu adımlarla izleme geçmişinizi silebilmiş olursunuz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sıra TAKIMLAR O P