[எளிதில் தவறாக புரிந்து கொள்ளப்படுகிறது]Çevrimiçi Video: Bağışıklık'ın Favori Malzemesi? Yalnızca belirli kategorileri vurgulayın! Bugün Mycoben |

“En Sevdiğim Bağışıklık Güçlendirici Besinler…” başlıklı video internette viral oldu ve videoda bağışıklığı güçlendiren 15 besinden bahsedildi. Ancak uzmanlar, 15 gıdadan 13'ünün tam tahıllar gibi rafine nişastalar içerdiğini, ancak bunların hepsinin iyi nişastalar olduğunu ancak Ulusal Sağlık İdaresi'nin “Günlük Diyet Söylentileri”ne göre doğru oranlarda tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bağışıklığa faydalı olan diğer besinleri ve besinleri göz ardı etmek yerine, söylentilerin yaptığı gibi yanıltmaya çalışın.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Bağışıklık için en sevdiğiniz yiyecek?
Orijinal Söylenti Versiyonu:

Bağışıklık sisteminin favori bir parçası olduğu ortaya çıktı….

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Bu video esas olarak dağıtılmaktadır

İÇİNDEKİLER En Sevilen Bağışıklık Besinleri: 1 Haşlanmış Sami, 2 Haşlanmış Tatlı Patates, 3 Haşlanmış Mor Patates, 4 Haşlanmış Patates, 5 Haşlanmış Yam, 6 Haşlanmış Kabak, 7 Haşlanmış Lotus Kökü, 8 Haşlanmış Kestane, 9 Haşlanmış Havuç, 9 Haşlanmış Havuç, 11 Haşlanmış Su Kestanesi, 12 adet Haşlanmış Edamame, 13 adet Haşlanmış Bezelye, 14 adet Haşlanmış Su Kestanesi, 15 adet Haşlanmış Konjac vb.
Ve sosyal platformlarda yayıldı:

Doğrulama Açıklaması:

15 çeşidin 13'ü tam tahıllı olup 6 çeşitten biridir.
MyGoPen, Tayvan Adventist Hastanesi'nde beslenme uzmanı olan Sun Rong'u aradıSöylentide bahsedilen 15 sebze türü arasında “havuç” altı ana besin türünden biridir ve “edamame” bir proteindir; bunların her ikisi de nişastalı değildir ve diğerleri nişastalıdır.Örneğin Sun Rong, kızarmış pilavda kullanılan üç renkli fasulyeden biridir; 15 gıda türünden 13'ü B vitamini, E vitaminleri, mineraller ve diyet lifi açısından zengindir. B'nin ana işlevi enerji metabolizmasına yardımcı olmaktır. cilt ve kas sağlığını korumak, bağışıklık sistemi ve sinir sistemini desteklemek Aktiviteyi artırır ve kalbi koruyabilir Diyet lifi bağırsak peristaltizmine yardımcı olur, bağırsak mukozasını düzenlemeye yardımcı olur, bağırsak sağlığını korur.Tam tahıllar sağlığınızı korumanıza ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olabilir, ancak bunları çok fazla yememelisiniz ve besin dengesizliklerine neden olabileceğinden her türlü gıdayı ölçülü tüketmelisiniz.
Günlük tabağınızda dengeli bir öğün yemeyi hatırlamanıza yardımcı olacak ipuçları
Sağlık ve Refah Bakanlığı Ulusal Sağlık Servisi tarafından yayınlanan “Günlük Beslenme Yönergeleri”ne göre diyetin (1) tam tahıllar, (2) fasulye, balık dahil olmak üzere altı ana gıda türünden oluşması tavsiye edilmektedir. , yumurta, et, (3) süt ürünleri, (4) sebzeler, (5) meyveler, (6) yağlar, sert kabuklu yemişler ve tohumlar ve önerilen porsiyonlar yedi kalorilik ihtiyaç için sağlanmıştır, bu da altı ana besin maddesinin olması gerektiği anlamına gelir. Dengeli bir şekilde alınması için “My Plate Formülü”nü yemek yemeden gıdaları ve her türlü besin maddesini absorbe etmek için kullanabiliyorum ve söylentilerde bahsedilen çeşitli nişastalara takıntılıyım.Söylentilerde bahsedilen örneklerin tümü iyi, rafine edilmemiş nişastalar olmasına rağmen, nişastalara ve tam tahıllara aşırı vurgu yapılması, altı ana kategorideki diğer gıdaları hesaba katmayabilir.Günlük Beslenme Rehberi'ne göre “Pirinç sebze gibidir”, “En az 1/3 oranında rafine edilmemiş tam tahıl” ve “Sebzeler meyveden daha fazla”, “Her yiyecek. Meyve yumruk büyüklüğündedir.” gibi söylentiler var. Başka bir deyişle, her porsiyondaki nişasta miktarının bir avuç dolusu nişastadan biraz daha fazla olduğunu ve bunun 1/3'ünün tam tahıllardan oluştuğunu unutmamak önemlidir. Bunu tek öğünde yaparsanız insanlar günde bir öğünü tam tahıllarla değiştirebilirler.
D vitamini, mineraller ve protein bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur
Sun Rong, esas olarak C vitamini ve kivi meyvesi gibi bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin sorulduğu “Günlük Beslenme Rehberi”nde tam tahılların yüksek miktarlarda tüketildiğini söylüyor. , guava vb. veya A vitamini açısından zengin kabak, havuç vb. Ancak gerçekte bağışıklık sistemini geliştiren birçok besin vardır, ancak insanlar sıklıkla bunlardan bahseder.Ulusal Sağlık İdaresi'ne göre bağışıklık sistemini güçlendirebilecek birçok vitamin ve mineral var ancak insanlar ilk önce bunları düşünmüyor.“Salgın sırasında yemek yemek koruma sağlar”D vitamininin bağışıklık sisteminin işlevine yardımcı olabileceğini ve çinko, selenyum, bakır ve demirin vücudun metabolizmasına katılabileceğini ve bağışıklık hücrelerini düzenleyebileceğini teşvik edin..

READ  World Central Kitchen'da 7 kişi öldürüldü... "Kızgın ve kalbi kırık" diye bağıran Biden, İsrail'in Başbakanı olacak | Orta Doğu'da ısınma durumu | Küresel


Ayrıca bağışıklık söz konusu olduğunda normal insanlar genellikle proteini düşünmezler ama aslında protein vücudun bağışıklık sistemi için önemli bir bileşendir. Protein günlük beslenmede önemli bir besindir ve her öğünde tüketilmesi gerekir. soğuk algınlığı veya diğer hastalıkların riskini artırır.
Sun Rong, farklı besinlerin kendine has etkileri ve değerleri olduğunu ancak giderek daha fazla insanın C vitamininden bahsettiğini, dolayısıyla herkesin tam tahılların iyi nişasta olduğunu çok iyi bildiğini ve içgüdüsel olarak düşündüğünü ancak yine de ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.Söylentiler altı kategoriden yalnızca birini vurguluyor..

Sonunda
Söylentiye göre “bağışıklık sisteminin en sevdiği temel gıda…” Tam tahıllar, bağışıklık sistemini güçlendiren çeşitli vitaminler açısından zengin, ancak uzmanlara ve Ulusal Sağlık İdaresi'ne göre
“Salgın sırasında yemek yemek koruma sağlıyor”Reklama göre, tam tahıllardan elde edilen B ve E vitaminlerinin yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra çinko, selenyum, bakır ve demir de bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekliyor. Söylentiler, küçük taneleri vurgulamak için kolaylıkla yanlış yorumlanabilecek tek mesajdır.

Kaynak:
Ulusal Sağlık Hizmeti uzun zamandır sağlıklıydı – “Bulaşıcılığa” Karşı Güçlenmek İçin Yiyin (Kılavuz)
Uzmanlara sorun:
Tayvan Adventist Hastanesi'nde Beslenme Uzmanı – Sun Rong

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir