Çin, İnternet teknolojisi endüstrisini 3 yıldır denetliyor ve kayıplar 34 trilyona ulaştı.Alibaba sert darbe aldı | çapraz boğaz

2023/7/13 10:04(13.07.11:29’da güncellendi)

Çin’in internet teknoloji devlerine uyguladığı baskı sona erdi.İstatistiklere göre, Alibaba da dahil olmak üzere en büyük beş şirket son üç yılda toplam 34,3 trilyon NT$ kaybetti. (CNA dosya fotoğrafı)

(Merkez Haber Ajansı, Taipei, 13.) Çin’in internet teknolojisi devlerine yönelik baskıları geçici olarak sona erdi, ancak son üç yıldaki yoğun denetimin endüstri büyümesi üzerindeki etkisi aşikar. İstatistiklere göre, Alibaba da dahil olmak üzere en büyük beş şirket en az 1,1 trilyon ABD doları (yaklaşık 34,3 trilyon NT ABD doları) kaybetti.

Çin Halk Bankası (Çin Halk Bankası), ayın 7’sinin akşamı Ant Technology Group’a 7,123 milyar RMB (yaklaşık 30,6 milyar NT$) para cezası verdiğini ve büyük platform şirketlerinin mali işlerini para cezasına çarptırdığını duyurdu. Hareket, dış dünya tarafından Ant Teknoloji Grubu gibi platform şirketlerinin düzeltmesinin 2020’nin sonundan itibaren sona ermesi olarak açıklandı.

Ancak son üç yılda bir dizi önlemin şirketler üzerinde büyük etkisi oldu, ancak istatistiklerden de görülebiliyor.

Reuters tarafından aktarılan finansal bilgi sağlayıcı Refinitiv’in verilerine göre, bu yıl 10 Temmuz itibarıyla Alibaba Group, Tencent, Meituan, Baidu ve JD.com’un da aralarında bulunduğu beş platform şirketi, Hong Kong’da işlem gören hisselerinin toplam piyasa değerinde yaklaşık 1,1 milyar dolar kaybetti. . trilyon

Beş şirket arasında, düzenleyici sarmalın merkezinde yer alan Alibaba Group, buharlaşan yaklaşık 575,7 milyar ABD doları piyasa değeriyle en çok zarar gören şirket oldu; Onu 272,1 milyar dolar zarar eden Tencent izledi.

Bu verilere göre 4 tanesinin başlangıç ​​noktası 3 Kasım 2020, Baidu’nun hesaplaması ise 23 Mart 2021. Beş şirket için hesaplama döneminin bitiş noktası 10 Temmuz 2023’tür.

Deregülasyon sinyali resmi olarak yayınlandığından beri, birçok yatırımcı bu faydaların hisse senedi fiyatlarına ve kara yansıyacağına inanıyor. Ayrıca Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Tencent, Alibaba ve Meituan’ı öven “Teknolojik yeniliği ve geleneksel endüstri dönüşümünü destekleyen platform şirketleri birçok ortak fenomen yarattı” başlıklı bir makale yayınladı. Geleneksel endüstrilerin inovasyonu, dönüşümü ve gelişimi.

READ  Josh Hart önemli bir üçlük attı!Nick iyi bir başlangıç ​​yaptı

Bununla birlikte, piyasa analistleri neyin “iyi” bir senaryo oluşturduğu konusunda farklı görüşlere sahiptir.

Raporda, Hong Kong’daki Saxo Markets’te Greater China pazar analisti Redmond Wong’un yapay zeka geliştiren büyük teknoloji şirketlerinin elverişsiz bir dış ortam karşısında daha fazla sermaye yatıracağını söylediği aktarıldı. karlılığı etkileyebilir; Hong Kong’da UOB-Kay Hian Holdings Ltd. Direktör Steven Leung, daha destekleyici politikalar resmi olarak açıklanana kadar ilgili şirketlerin piyasa değerlerinin düşmeye devam edeceği konusunda oldukça karamsar. (Yazar: Wu Baiwei/Tong Beijun) 1120713

Merkez Haber Ajansı “Birinci El Haber” uygulaması

iOS Uygulaması İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu internet sitesinde yer alan yazı, resim ve ses ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir