iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması nedir? Nasıl başvurulur? Doğrulama neden gereklidir?

Apple, iOS 17.2 sürümüne resmi olarak “iMessage İletişim Anahtarı Doğrulama” işlevini ekledi; bu işlev, iMessage kullanırken kişinin mesaj içeriğine üçüncü şahısların erişmesini engeller, Apple bile bu mesajın üçüncü şahıslar tarafından kasıtlı olarak çalındığını göremez, bu nedenle iMessage İletişim Anahtarı Doğrulama uygulaması ve doğrulama yöntemi Nedir?

iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması nedir?

2022'nin sonunda Apple'ınBildirKişisel bilgileri korumak için iCloud Gelişmiş Veri Koruma, Apple Kimliği “Güvenlik Anahtarı” ve daha fazlasını içeren üç gelişmiş güvenlik özelliği başlatılacak. iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması, “iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması” nedir? Dijital tehditlerle karşı karşıya kalan kullanıcılar için tasarlanan bu özellik, saldırganların kişilerin kimliklerini taklit etmesini önler ve kullanıcıların iMessage ile daha gönül rahatlığıyla etkileşim kurmasına olanak tanır ve kişisel gizliliği daha etkili bir şekilde korur.

Ancak bu etkinliğin amacı veKullanıcıları kimlik avı veya mesajlaşma dolandırıcılığı gibi dolandırıcılık faaliyetlerinden korumayı amaçlamaz..

iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması uygulaması ve doğrulaması nasıl etkinleştirilir?

► İlgili kontroller

iMessage'ın iletişim anahtarı doğrulama özelliğini kullanmak için aşağıdaki koşulları karşılamanız gerekir:

  1. İşletim sistemi sürümü
    iMessage'a giriş yapmak için Apple Kimliğinizi kullanan tüm cihazların aşağıdaki işletim sistemleriyle uyumlu olması gerekir:
    • iOS 17.2 veya üzeri
    • iPadOS 17.2 veya üzeri
    • watchOS 10.2 veya üzeri
    • macOS 14.2 veya üzeri
    • VisionOS 1.1 veya üzeri.
  2. Cihaz ayarları
    • Tüm cihazlariCloud ve iMessage'a giriş yapmak için aynı Apple kimliğini kullanın
    • Tüm cihazlardaiCloud Anahtar Zinciri'ni açın
    • Apple Kimliğinize İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir
    • Tüm cihazlar içinBir şifre belirleyin

► Nasıl çalıştırılır?

iPhone, iPad, Apple Watch, Mac veya Apple Vision Pro'nuzda Ayarlar uygulamasını veya Mac'in Sistem Ayarları'nı açın, Apple Kimliği adınızı seçin > İletişim Anahtarı Doğrulaması'nı tıklayın, ardından geri kalan kurulum adımlarını tamamlamak için sistemin talimatlarını izleyin.

    • Apple Kimliğinizle giriş yaptığınız tüm Apple aygıtlarının işletim sistemi gereksinimlerini karşılaması gerekir, aksi takdirde bu özellik etkinleştirilemez
    • Güncellenmeyen bir Apple cihazıyla karşılaşırsanız, güncelleme yapmayan cihazı doğrudan değiştirmelisiniziMessage'dan çık
READ  [மருத்துவ டெங் உடல்நலம் பாதுகாப்பைப் பற்றி பேசுகிறார்]Hiperlipideminin önlenmesi ve tedavisi | hiperlipidemi | Tayvan Epoch Times

► Kişiler manuel olarak nasıl kontrol edilir?

“Mesajlar” uygulamasında kişinin adına tıklayın ve aşağı kaydırın > şunu göreceksiniz: “Bağlantıyı kontrol edin“Seçenekler. Karşı taraf bunu etkinleştirmemişse, “doğrulama devre dışı” ifadesi görüntülenecektir ve öncelikle karşı taraftan bu işlevi etkinleştirmesi istenmelidir.

Doğrulama yalnızca her iki tarafın da bu özelliği etkinleştirmesi durumunda yapılabilir.

Daha fazla gör

[முறை 1]Doğrulama kodunu karşılaştırın

İlk doğrulama yöntemiHer iki cihaz da bu doğrulama ekranını açmalıdır.“Doğrulama kodu” görünmeden önce bir süre bekleyin, doğrulama kodları aynı ise “doğrulanmış olarak işaretle” seçeneğini seçin.

[முறை 2]Herkese açık bir doğrulama kodu kullanın

Diğer yol“Genel Doğrulama Kodu”nu kullanın.iMessage'ın kişi anahtarı doğrulama işlevini etkinleştirmediğiniz sürece, sistem bu ortak anahtar kümesini kendi iletişim bilgilerinizde saklayabilir veya başkalarına açıklayabilir. Sizi doğrulaması gereken arkadaşlarınız, ortak anahtar parolaları kümesi geçerli olduğu sürece sizi doğrulanmış olarak işaretleyebilir. tutarlı.

Özetle

Apple tarafından tasarlanan iMessage iletişim anahtarı doğrulama fonksiyonunun temel amacı sahte kimlikler kullanmaktır ve doğrulama sonrasında mesajlarınız daha yakından korunacaktır ancak bu fonksiyon phishing veya mesaj sahtekarlığını engelleyemez.

Apple ile ilgili daha fazla bilgiyi bir an önce görmek istiyorsanız takip edinApple hayranları grubuEn son haberlerden haberdar olmak için bize abone olun Youtube kanalıCanlı yayının ilk bildirimini alın veya katılınApple Hayran KulübüDeneyiminizi herkesle tartışalım~

Siz de Apple hayranlarıyla daha yakından sohbet etmek istiyorsanız bize katılabilirsiniz. YouTube kanal üyeliğiBizi üyelere özel Discord sohbet odasında bulun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir