ITRI ​​​​Teknolojisine Giriş 7-11 Yedinci Nesil İnsansız Süpermarketler, Taze Yiyecek ve İçecek “Paket Servis” | TechNews Teknoloji Haberleri

7-ELEVEN, 6 yılda bir mağaza oranıyla 6 yıl üst üste 6 geleceğin süpermarketi X-STORE’u piyasaya sürdü.Şimdi 7. mağaza Hsinchu Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nde bulunuyor. Ayrıca Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen “Al ve Git Sistemi Hizmeti” özel olarak tanıtıldı. Yakınlarda ebeveyn mağazası yok.

X-STORE 7, Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nün 89. salonundaki yurdun 1. katında yer almaktadır. Konaklama müşterileri, giriş kapısından girdikten sonra akıllı telefonlarıyla “AÇIK NOKTA” uygulaması üzerinde X-STORE’a özel QR kodu açtıktan sonra kodu okutarak mağazaya giriş yapabilmektedir. Müşterilerin raflardan seçtikleri, gerçek zamanlı olarak otomatik olarak algılanır, analiz edilir ve otomatik olarak müşterinin bulut alışveriş sepetinde saklanır. (Açık Cüzdan, LINE Pay vb.) Self-check-out, mağazadan çıkabilirsiniz.

X-STORE 7, şu anda Tayvan’daki en küçük X-STORE’dur. Mağazada başta taze gıda, ekmek, sütlü içecekler, atıştırmalıklar ve günlük ihtiyaçlar olmak üzere 300’den fazla ürün bulunuyor. Haziran ayındaki deneme çalışmasından bu yana, 2.000’den fazla kişinin onu deneyimlemesini sağladı.

▲ X-STORE 7 ağırlıklı olarak gıda ve günlük ihtiyaçlara odaklanır.

▲ X-STORE’a özel QR kodunu girmeden önce taramalısınız.

İnsansız süpermarketler, mağaza personelinin uzun süre ayakta durmasını gerektirmez. Mağaza yöneticisi, akıllı raflar, akıllı defter sistemleri ve insan akışının etkin nokta analizini kullanarak mağaza mevcudiyetini, satış durumunu ve etkin noktaları gerçek zamanlı olarak uzaktan izleyebilir. Mağaza ayrıca, müşterilerin ürünler, hizmetler, operasyonlar vb. hakkındaki temel sorularını video sunumları şeklinde yanıtlamak için bir AI modeli kullanan 7-ELEVEN’in yeni geliştirdiği AI sanal mağaza asistanını da ilk kez tanıttı.

X-STORE 7, 10 metrekarelik mağazanın çatısına, müşterilerin mağazaya girdikten sonraki alışveriş davranışlarını ve müşterilerin taşıdıkları ve iade ettikleri ürün miktarlarını takip eden 30’dan fazla görüntü izleme sensörü yerleştirdi. Spesifik olarak, bir müşteri elini rafa koyduğunda, hangi ürünün alındığını algılamaya başlar.Raftaki bir ağırlık sensörü, kaç ürünün alındığını ve tavandaki bir video izleme sensörü, müşterinin rafın önünde ne kadar kaldığını söyler.

Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü, AIoT çoklu algılama sistemi ve AI ve IoT ile SMA (Search Monitor Application) sistemi aracılığıyla X-STORE 7’nin insanların akışını analiz edebileceğini, alışveriş ihtiyaçlarını onaylayabileceğini ve akıllı bir tüketim deneyimi oluşturabileceğini belirtti.

X-STORE 7’nin tüketim süreci Amazon’un Amazon Go’suna benzer ve teknoloji şirket içinde geliştirilir. Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü Bilgi ve İletişim Araştırma Enstitüsü Direktörü Ding Bangan, ABD düzenlemelerinin Amazon Go’nun tüketim süreci açısından doğrudan müşterilerden ücret almasına izin verdiğine dikkat çekti, ancak Tayvan düzenlemeleri farklı. Müşteriler, Amazon Go ile en büyük fark olan X-STORE 7 ödeme alanında onay vermek zorundadır. Diğerleri, AIoT teknoloji entegrasyonunu ve mağazadaki birden fazla sensörün eş zamanlı olarak algılanmasını içerir.

Yazarın ilk deneyiminden sonra, korkarım ki X-STORE 7’nin “al götür” deneyiminin tam anlamıyla keyfini çıkarması için daha kat etmesi gereken çok yol var. Yazar aslında 10 metrekarelik bir alanda 3 veya 4 kişi olduğunda sensör algılamanın yeterince hassas olmadığını fark etmiş. Ayrıca, 7-11’in teknoloji hizmeti ve insansız süpermarketler inşa etme taahhüdü için takdiri hak ediyor.

▲ Gerçek deneyimde, X-STORE 7 bulut alışveriş sepetindeki öğeler yavaş görüntülenir ve öğelerin miktarı, kesinti tutarından biraz farklıdır (son ödeme 20 NT$’dır).

(Kaynak: Bilim ve Teknoloji Haberleri)


Bilim ve teknolojinin yeni bilgileri zaman zaman güncellenmektedir.


READ  Çin Başbakanı Li Keqiang, AB'nin "riski azaltma" alt çizgisini test etmek için Almanya ve Fransa'yı ziyaret etti - BBC News 中文

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir