Kromozomal delesyonlar beyin fonksiyonlarının dengesini bozar, şizofreni riskini artırabilir | GeneOnline Haberleri

Önceki çalışmalar, şizofreni için yüksek risk taşıyan gruplarda,beyinNörotransmiter seviyeleri genellikle anormaldir. Bununla birlikte, bilimsel topluluk, bu değişikliklerin klinik olarak ilgili semptomların başlangıcında ortaya çıkıp çıkmadığını henüz belirlememiştir. 22q11.2 delesyon sendromu (22q11DS) olan kişiler, ergenlik veya genç erişkinlik döneminde şizofreni spektrum bozukluğu geliştirme riski altındadır.

Beyin araştırmalarında yeni bir buluş! Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, böcek beyninin ilk nöral haritasını çıkardı (Gene Online International Edition)

Kromozomal silme taşıyıcılarının beynindeki nörotransmiterlerin dengesizliği

Çalışma esas olarak eş zamanlı 22q11 kromozom delesyonu taşıyan demans hastalarını hedefliyor ve hastalık başlamadan önce beyinlerindeki eksitatör/inhibe edici nörotransmiter sistemini inceliyor. Nörotransmitterlerde uyarıcı/inhibitör bir dengesizlik meydana gelir. Ek olarak, psikotik semptomları olan hastalarda, beynin medial temporal lobunun hipokampal girusundaki glutamat ve glutamin (Glx) konsantrasyonları artar ve bu fenomen hipokampus ile ilişkilidir. .

Araştırma ekibi, 52 22q11 kromozom silme taşıyıcısının ve 42 kontrol deneğinin anterior singulat korteksini (pre-cingulate korteks) değerlendirmek için Gannett Toolbox adlı bir veri analiz yazılımı aracıyla birlikte MEGA-PRESS adlı nükleer manyetik rezonans spektroskopisini kullandı. temporal korteks (STC), hipokampal Glx ve GABA + konsantrasyonunu ölçer, ikincisi nörotransmiter y-aminobutirik asit (γ-aminobütirik asit, GABA), homokarnosin (homokarnosin) ve diğer ilgili polimerleri (GABA+ olarak adlandırılır) içerir.

Sonuçlar: ACC’de herhangi bir fark gözlenmemesine rağmen, 22q11 delesyon taşıyıcıları, kontrollere kıyasla hipokampusta daha yüksek Glx ve hipokampüste STC ve daha düşük GABA+ seviyelerine sahipti. Ek olarak ekip, psikotik semptomlara sahip kromozomal delesyon taşıyıcılarının hipokampüsündeki Glx konsantrasyonunun, kontrol grubundan önemli ölçüde daha yüksek olduğunu ve hipokampusun küçülmesinin, yüksek Glx seviyeleri ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu da buldu.

Aşırı glutamat salınımı, hipokampal büzülme ile bağlantılıdır

Bugün tıp dergisi Biological Psychiatry’de yayınlanan bulgulara göre, 22q11 kromozom silme taşıyıcılarının temporal lob beyin yapısında uyarıcı/inhibitör bir dengesizlik var. Hipokampal atrofi ile ilişkili psikotik semptomları olan deneklerde, beynin hipokampal girusunda Glx konsantrasyonları daha da artmıştır. Bu sonuçlar, geçmişte bilimsel topluluk tarafından önerilen, anormal derecede artan glutamat seviyelerinin eksitotoksisiteye neden olarak hipokampal atrofiye yol açabileceği teorisiyle tutarlıdır. Bu bulgular, şizofreni için genetik risk taşıyan bireylerin hipokampüsünde glutamatın kritik rolünün altını çiziyor.

READ  NCC, Mirror TV ile kanal 86'yı raflara kaldırdı ve Temmuz ortası gibi en kısa sürede izleyebilirsiniz | Hayat | Merkezi Haber Ajansı CNA

Ayrıca Okuyun: Gençler Akıl Hastalıklarından Acı Çekiyor mu? Beyin sinapsları budama işlevinin anahtarı olabilir!

notlar:
1. https://www.unige.ch/medecine/psyat/en/research-groups/693eliez/longitudinal-study-22q112-deletion-syndrome/
2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37011759/

©www.geneonline.news, tüm hakları saklıdır İşbirliği için, iletişim: [email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir