Meme kanserinin 45 yaşından sonra gelişme olasılığı daha yüksektir. Doktor, '10 Adım Yapmanın' Meme Kanseri Riskini Önemli Ölçüde Azaltabileceğini Açıkladı – Convergence News Network

CNEWS Yakınsama Haber Ağı Muhabiri Chen Junkai/Taipei'den bildiriyor

Meme kanseri Tayvanlı kadınlar arasında en sık görülen kanserdir. Taipei Şehir Birleşik Hastanesi ve Heping Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Meme Cerrahisi Departmanı müdürü Huang Yu-min, mevcut yurtiçi meme kanseri tarama politikasının “45-69 yaş” grubunu hedef aldığını, çünkü bu grubun en yaşlı grup olduğunu belirtti. en yaşlı yaş grubu. Meme kanseri olma ihtimali var. Meme kanseri riskini azaltmak için hayatta gerçekten uygulanabilecek spesifik yöntemler vardır.

Huang Yumin, polikliniklerdeki hastaların sıklıkla meme kanseri riskini nasıl azaltabileceklerini sorduklarını söyledi. Aslında, kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının erkeklere göre daha yüksek olduğu ve insanlar yaşlandıkça, ailesinde meme kanseri öyküsü olan veya aile öyküsü olan kişilerin meme kanseri riskinin arttığı gerçeği de dahil olmak üzere değiştirilemeyen bazı faktörler vardır. Artan kanser riski ile ilişkilidir. Meme kanseri riski daha yüksektir.

Huang Yu'nun meme kanseri riskini azaltmaya yönelik özel yöntemleri arasında sağlıklı bir yaşam tarzı, dengeli beslenme ve orta düzeyde egzersiz, sigaradan kaçınmak, alkol tüketimini azaltmak, sağlıklı kiloyu korumak ve stresi azaltmak yer alıyor. Meyve ve sebze tüketiminin arttırılması ve protein kaynaklarının seçilmesi. Menopoz sonrası kadınlar bu yöntemlerle meme kanseri riskini ciddi oranda azaltabilir, günlük sağlıklarını ve canlılıklarını iyileştirebilir.

1. Yaşam Tarzı:
1. Sigarayı bırakın: Sigara içmek meme kanseri riskini artırır ve sigaradan uzak durmaya çalışın.
2. Alkol alımınızı sınırlayın: Meme kanseri riskini azaltmak için günlük alkol alımınızı sınırlayın.
3. Kiloyu yönetin: Obezite ile meme kanseri arasında bir bağlantı vardır. Bu nedenle dengeli beslenme ve orta düzeyde egzersiz yoluyla elde edilebilecek sağlıklı kiloyu korumaya çalışın.
4. Stresi azaltın: Kronik stresin vücut üzerinde, meme kanseri riskiyle ilişkili hormon düzeylerindeki değişiklikler de dahil olmak üzere olumsuz etkileri olabilir. Meditasyon, nefes egzersizleri ve rahatlama yogası gibi etkili stres yönetimi teknikleri, stresi azaltmaya ve fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir destek sistemi oluşturmak, danışmanlık almak veya bir destek grubuna katılmak stresi azaltmaya yardımcı olabilir.

READ  Fizik Alt Konu Sınavının 26. sorusu için adaylar İngilizce'yi Rakamlar olarak yazabilirler ve daha fazla puan alırlar.

2. Beslenme:
1. Meyve ve sebze tüketiminizi artırın: Sebze ve meyveler vücuda gerekli besinleri sağlayan ve meme kanseri riskini azaltan antioksidanlar ve lif açısından zengindir. Her gün en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çeşitli besin maddeleri elde etmek için renkli sebze ve meyveleri seçin.
2. Sağlıklı protein kaynaklarını seçin: Tavuk, balık ve fasulye gibi az yağlı proteinler sağlığınızı koruyabilir ve meme kanseri riskini azaltabilir. Protein çeşitliliği de önemlidir; fasulye, kabuklu yemişler ve tohumlar gibi farklı türde proteinli yiyecekleri deneyin. Kırmızı ve işlenmiş etin yüksek tüketimi, meme kanseri riskinin artmasıyla ilişkilidir.
3. Yeterli Vitamin Alımı Sağlayın: D vitamini ve E vitamininin meme kanseri riskini azalttığı düşünülmektedir. D vitamini hücre büyümesinin ve bağışıklık fonksiyonunun düzenlenmesinde rol oynar. E vitamini hücreleri koruyan ve oksidatif hasarı azaltan bir antioksidandır. Somon ve yumurta sarısı gibi D vitamini açısından zengin besinler Fındık, tohumlar ve bitkisel yağlar gibi E vitamini açısından zengin besinler.

3. Egzersiz:
1. Aerobik egzersiz: Tempolu yürüyüş, koşu, yüzme vb. sağlıklı kilonun ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olurken meme kanseri riskini de azaltır. Her hafta en az 150 dakika orta yoğunlukta aerobik egzersiz veya 75 dakika yüksek yoğunlukta aerobik egzersiz önerilir. Dans, aerobik dersleri veya takım sporları gibi favori egzersiz biçiminizi seçin ve bunu daha eğlenceli ve sürdürülebilir hale getirin.
2. Ağırlık antrenmanı: Ağırlık antrenmanı kasları ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olurken, metabolizma hızını artırır, kiloyu kontrol eder ve meme kanseri riskini azaltır. Kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapılan egzersizler veya egzersiz ekipmanlarıyla kombine egzersizler dahil olmak üzere haftada en az 2 antrenman seansı yapmanız önerilir. Uygun teknik ve güvenliği sağlamak için profesyonel rehberlik alın veya ders alın.
3. Düzenli egzersiz: Düzenli egzersiz alışkanlığı oluşturmak meme kanserinden korunmada oldukça etkilidir. Haftanın en az 5 günü egzersiz yapın ve bunu günlük rutininize dahil etmeye çalışın. Bu, belirli egzersiz hedefleri belirleyerek ve bir egzersiz günlüğü tutarak başarılabilir. Ayrıca bir egzersiz partneri bulmak veya bir egzersiz grubuna katılmak motivasyonu ve tutarlılığı artırabilir.

READ  [Zhu Guorong ரஷ்யாவிற்கு தப்பி ஓடினார் 3]Dünyanın sonuna kaçmak için 4 kıtada üç kırılma noktası belirlendi. Zhu Guorong savcılarla büyük kavga etti - Mirror Media

Fotoğraf kredisi: Schematic Photo/Pexels'ten çoğaltılmıştır

“Daha Fazla CNEWS Yakınsama Haber Ağı Raporu”

Hiç sigara ve alkol kullanmayan hemşireye “üst karın bölgesinde rahatsızlık hissi” vardı ve yapılan gastroskopi sonrasında yüksek riskli mide kanseri teşhisi konuldu.

60 yaşındaysanız ve işitme kaybınız varsa ve kulaklarınız sürekli çınlıyorsa bu yaşlılık değildir. Kapıma gelen akustik nöromadır.

[கட்டுரையை மறுபதிப்பு செய்யும் போது ஆதாரத்தைக் குறிப்பிடவும்]


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir