New York büyük jürisi, Trump’ı Nisan ayının bir bölümünde ara vermek için araştırıyor: NPR

Bir Manhattan büyük jürisi, eski Başkan Donald Trump’ın sus para planındaki rolüne dair kanıtları duyduktan sonra dağılmaya hazırlanıyor.

Ivan Vucci/AP


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Ivan Vucci/AP

Bir Manhattan büyük jürisi, eski Başkan Donald Trump’ın sus para planındaki rolüne dair kanıtları duyduktan sonra dağılmaya hazırlanıyor.

Ivan Vucci/AP

Manhattan’daki büyük jüri, eski Başkan Donald Trump’ın sus para planındaki rolüne ilişkin kanıtları değerlendirerek, Nisan ayı sonuna kadar harekete geçmeyecek.

Soruşturmaya aşina iki kişi NPR’ye verdiği demeçte, bunun nedeni, önümüzdeki hafta Paskalya, Fısıh ve Ramazan’a denk gelen önceden planlanmış bir mola.

Bu ayın başlarında savcılar, eski cumhurbaşkanını büyük jüri önünde ifade vermesi için mahkemeye çağırdı, avukatları bunu reddetti. Ancak Trump da dahil olmak üzere gözlemcileri bir görevden almanın yakın olduğunu söylemeye sevk etti. Trump, delil olmaksızın yakın bir “tutuklama” dediği bir açıklama yayınladığından beri aşağı Manhattan’daki adliye binasının dışına kameralar yerleştirildi. En az iki tanık ifade verdi.

Büyük jüri işlemleri gizlidir. Savcıların onlar hakkında konuşması yasaktır ve jüri üyeleri müzakereler için ek kanıt, tanık veya süre isteyebilir, bu nedenle büyük jüri duruşmalarının sonucu genellikle belirsizlikle çevrilidir.

Trump herhangi bir suçu reddetti

Ancak tanıkların ifadelerini tartışmasına izin veriliyor ve sonuç olarak Manhattan Savcısı Alvin Bragg’ın soruşturmasının bir özeti ortaya çıktı: Donald Trump’ın New York’ta eski avukatı Michael Cohen’e ödeme yaptığında suç işleyip işlemediğini araştırıyor. Trump’ın 2016 kampanyasının azalan günlerinde reşit olan film yıldızı Stormy Daniels için bir sessizlik parası.

READ  Her zaman aslanlar. Nanbatian Weekly (6. Hafta) - Retro Ayı, Başlayalım! - Ortaokul-Beyzbol

Cohen suçunu kabul etti ve 2018’de federal mahkemede ödemeleri Donald Trump’ın “talimatıyla” yaptığını söyleyerek üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kayıtlar, Trump’ın şirketi yanlış bir şekilde “hizmetli” olarak adlandırdığı Cohen’e yasal ücretler için kişisel olarak ödeme yaptığını gösteriyor. New York’ta, dört yıla kadar hapisle cezalandırılabilen E Sınıfı bir suç olabilir.

Trump yanlış yaptığını reddetti.

Bölge başsavcılığı yorum yapmadı, ancak New York başsavcılığı tarafından açılan ayrı bir hukuk davasında çalışan Trump avukatı Alina Hubba, “Üç haftalık bir ara vermek normal değil. Karşı olduğunuzda” şeklinde bir açıklama yaptı. zamanaşımı süresi.”

Savcılar, Trump’ın 2017’den beri eyalet dışında yaşaması ve COVID-19 nedeniyle zaman aşımının dava için geçerli olmadığını söylediler.

Planlanan ara, Washington, D.C.’deki özel savcı Jack Smith ve Georgia’daki Fulton İlçe Bölge Savcısı Fannie Willis de dahil olmak üzere diğer yargı bölgelerindeki savcıların, eski başkana karşı suç duyurusunda bulunan ülkedeki ilk savcılar olabileceği anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir