Sağlık Ağı》Yaşlı erkekte 8 cm'lik akciğer tümörünün metastazı nedeniyle 2 yıldır görülen omuz ağrısı – Ücretsiz Sağlık Ağı

Chen soyadlı yaşlı adam, 2 yıldır sol omzunda ağrı çekiyordu. Yapılan incelemede tüberkülozun olduğu yerde 8 cm'lik bir tümör tespit edildi. . Durum fotoğrafının, resimdeki kişinin bu yazıyla hiçbir alakası yoktur. (resim freepik'ten alınmıştır)

Shen Lixin/Eleştirmen Editörü

[Health Channel/comprehensive Report]67 yaşındaki Chen soyadlı kişi, bir zamanlar sol omzunda tüberküloz hastası olup akciğerlerine de bakılmıştı ancak bu dönemde masaj, tuina, akupunktur ve diğer yöntemleri denemiş ancak hepsi etkisiz kalmıştı. Bunun üzerine Peido Sağlık Yönetimi Hastanesi'ne akciğer düşük doz bilgisayarlı tomografi (LTCT) muayenesi için gittiğimde sol akciğerin üst kısmında tüberkülozun geliştiği ve sol omuz kemiğine yayılmış 8 santimetrelik bir tümör vardı. . , metastazı doğruluyor.

Röntgen neden hiçbir anormallik göstermedi? Petou Sağlık Yönetimi Hastanesi'nden Doktor Cai Kangkong, iyileşme sonrası ve mevcut muayenenin görüntüleme sonuçlarının hepsinin, yaralanma bölgesindeki fibroz nedeniyle beyazımsı bir görünüm gösterdiğini belirtti.

Cai Konggang, sağlık müfettişinin hastanın tüberküloz öyküsü olduğunu varsaydığını ve akciğer düşük doz bilgisayarlı tomografi (LTCT) önerdiğini söyledi. Beklenmedik bir şekilde, bir görüntüleme testi, tüberküloz bölgesinde sol üst akciğerde gizlenmiş yaklaşık 8 santimetrelik bir tümörü ortaya çıkardı ve ardından bir göğüs hastalıkları uzmanı bunun akciğer kanseri olduğunu ve metastaz yaptığını doğruladı.

Akciğer kanseri ölüm oranı yüksek bir kanserdir

Cai Konggang, akciğer kanserinin Çin popülasyonunda yüksek bir ölüm oranıyla ilişkili olduğunu ve akciğer kanseri metastazının ilk önce yakındaki lenf düğümlerini, plevrayı, plevral boşluğu ve kaburgaları istila ettiğini belirtti. Kemik dahil diğer organlara nakledilir.

Cai Konggang, sağlık kontrollerine alışkın olmayan, tedavisi mümkün olmayan kemik ağrıları ve baş ağrıları yaşayan, genellikle akciğer kanseri olarak değerlendirilen öksürük belirtilerini taşımayan birçok insanla tanıştığını paylaştı.

7 grup akciğer kanseri açısından yüksek risk altında

Kanserin tek nedeni sigara değil! Cai Konggang, uzun süreli ikinci el/üçüncü el dumana ve hava kirliliğine maruz kalan ve kanserojen maddelere (asbest, benzen, tütün, katran, radon vb.) duyarlı kişilerin bulunduğunu vurguladı. Çalışma ortamı, aile kalıtımı, yağ dumanına sık sık maruz kalma ve kronik akciğer hastalıkları (tüberküloz) ve diğer faktörler, akciğer kanserine yakalanma olasılığını ortalama bir insana göre artırır.

READ  Guo Taiming itiraz ediyor! Bırakın çocukları, gülünç 3+1 | Politik ve ekonomik odak | Reddetmek

Tüberküloz veya diğer kronik akciğer hastalıkları olan kişiler için, tüberküloz kabukları ve çevresindeki alanlar, hücre büyümesini kolayca teşvik edebilen yara dokusu oluşturdukça hücre büyüme faktörlerini salgılayabilir, diyor Bay Weiger. Tüberküloz lezyonları kansere yol açabilir.

LDCT tespiti daha hassastır ve inceleme açısı daha geniştir.

LDCT ile ilgili olarak Cai Congcong, LDCT'nin akciğer kanserini taramak için mükemmel bir araç olduğunu, tespitin çok hassas olduğunu ve inceleme açısının akciğer kanserini önleyen tüberkülozdan kaynaklandığını belirtti. Ek olarak, yüksek riskli grupların, erken teşhisle akciğer kanserine bağlı ölüm riskini azaltabilecek, doktorlar tarafından önerilen LTCT taramaları ve takip takip taramalarını düzenleme konusunda inisiyatif almaları teşvik edilmektedir.

☆Sağlık haberlerini kaçırmayın, takip etmek için beğen'e tıklayınHayran sayfası.

☆En önemli tıbbi haberler için Ücretsiz Sağlık Ağını ziyaret edin.

Çekmeye gerek yok, kapmaya gerek yok, sadece haberleri görmek için APP'yi kullanın, her gün kazanmanız garantilidirAPP'yi indirmek için beni tıklayın 
Etkinlik ayrıntılarını görüntülemek için beni tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir