Shoufeng, Hualien'deki birkaç deprem 4/3 artçı şok olabilir: enerji üretiminde özel bir anormallik yok | CNA |

2024/4/22 18:17(22.04.19:05 güncellendi)

Ayın 22'sinde saat 17.08'den 18.50'ye kadar Hualin'de 20 deprem meydana geldi. (Resim Merkezi Meteoroloji İdaresi web sitesi cwa.gov.tw'den alınmıştır)

(Merkezi Haber Ajansı Muhabiri Zhang Xiongfeng, Taipei, 22.) Bugün saat 17.00 civarında Hualien, Shoufeng'de çok sayıda deprem meydana geldi, en büyüğü 5.5 büyüklüğündeydi. Meteoroloji İdaresi, bu sarsıntıların Hualien 0403 depreminin etkileri olduğunu ve herhangi bir olağan dışı durum olmadığını açıkladı.

Merkezi Meteoroloji İdaresi'nden alınan son bilgilere göre, bugün saat 17.8'de Hualien İlçesine bağlı Shofeng Kasabası'nda 10 kilometre derinlikte, Hualien ve Nandu'da 4 büyüklüğünde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 05:08 ve 12:00'de meydana gelen iki depreme yanıt olarak Merkezi Meteoroloji İdaresi, Hualien İlçesi için bir Afet Önleme Uyarı Mesajı (Ulusal Uyarı) yayınladı.

Bu depremin ardından 5:9, 12, 15 ve 17. dakikalarda sırasıyla 4.4, 5.3, 4.9 ve 4.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana gelmiş, 9 ve 12. dakikalarda ise derinliği 9.5 ve 10 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana gelmiştir. sırasıyla. Kilometre, 15 dakikalık derinlik 5,4 kilometre, 17 dakikalık derinlik ise sadece 2,8 kilometredir.

Meteoroloji İdaresi Deprem Tahmin ve Tahmin Merkezi Müdürü Wu Jianfu, bugün düzenlediği deprem basın toplantısında bunun çok sığ bir deprem olduğunu söyledi. 0403 Hualien depreminin artçı sarsıntıları.

Wu Jianfu, 3 Nisan'dan bugüne kadar 935 artçı sarsıntı yaşandığına dikkat çekti çünkü Richter büyüklüğünün 7,2 olması uzun vadeli stres ayarlaması gerektiriyor ve depremler nispeten boş yerlerde meydana geliyor. Genel olarak bu dönem boyunca artçı sarsıntıların sayısı azalıyor; çoğu 3 büyüklüğünde, bazen 4 büyüklüğüne, bazıları da 5 büyüklüğüne ulaşıyor.

Wu Jianfu ayrıca istatistiklere göre artçı sarsıntıların sayısının azaldığını ancak ara sıra 4 veya daha büyük, 5 ila 6 büyüklüğünde 37 deprem olduğunu ve hala 6 veya daha fazla depremin olduğunu açıkladı. 4 ila 621 katı ve 4 ila 5 274 katı büyüklüğü yine 3'tür.

READ  Çok beğenilen çok oyunculu RPG The Elder Scrolls'u çevrimiçi olarak ücretsiz edinin!Yalnızca önümüzdeki Perşembe gününe kadar - PC King

Wu Jianfu, sığ derinlik nedeniyle enerjinin çok hızlı bir şekilde dağıldığını ve sarsıntının odak noktasının yalnızca merkez üssü yakınında olduğunu, ancak Taipei Havzası'nda ve daha yüksek kotlarda hala hissedilebildiğini söyledi.

Wu Jianfu ayrıca, daha önce tespit edilen artçı sarsıntıların çoğunun Hualin'in kuzeyindeki yere doğru hareket ettiğini, bunun da büyük bir depremde kısa sürede enerji açığa çıkarmak için gerekli olduğunu açıkladı.

Wu Jianfu bir yerde dengesiz olduğunda, ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​a, kaya oluşumu bunun üstesinden gelemezse enerji açığa çıkarır. Zhongpu ve Baihe'de “tahterevalli” ayarına benzeyen bazı küçük depremler oldu.

Wu Jianfu ayrıca, 30 ölçekli 6 depremin açığa çıkardığı enerjinin 7 ölçekli depreminkine eşit olduğunu ve 7 ölçekli ile 5 ölçekli deprem arasındaki enerji farkının, yaklaşık 2 veya 3 süren 5 ölçekli depremin enerji farkının 900 katı olduğunu açıkladı. haftalar sürerken, 7 ölçekli bir mayın şoku daha uzun sürer.

Wu Jianfu, gevşek toprak ve kayalar ve son yağışlar nedeniyle halka dağlık bölgelerden uzak durmaya çalışmasını hatırlattı. (Editör: Li Hengshan) 1130422

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitede yer alan metin, resim ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir