Şişelenmiş Su ve Meyveli Yoğurt Dahil Süpermarketlerdeki En Sağlıksız 100 Yiyecek | TechNews Teknoloji Haberleri

Süpermarketlerdeki en sağlıksız 100 yiyecek arasında şişelenmiş su ve meyveli yoğurt yer alıyor

Gıda güvenliği konusu son dönemde oldukça dikkat çekmektedir.Tüketiciler dışarıda yemek yerken dikkatli seçim yapmalı, aynı zamanda süpermarketlerden satın alınan gıdaların vücuda zararlı pek çok katkı maddesi içerebileceğinin de farkında olmalıdırlar.Amerikan Diyetisyenler Birliği tarafından listelenmiştir. 100 Çoğu sağlıklı gıda olarak kabul edilen en sağlıksız bakkal ürünleri. Araştırmacılar, bir gıdanın sağlıklı olup olmadığını belirleyen şeyin yalnızca kalori, yağ ve şeker içeriği olmadığını, esas olarak aşırı katkı maddelerinin varlığının da belirleyici olduğunu söylüyor.

Plastik şişeler bisfenol içerdiğinden şişelenmiş su da listede yer alıyor A Kimyasallara uzun süreli maruz kalma, çocuklarda düşük doğurganlıktan davranış sorunlarına kadar çeşitli sorunlara neden olabilir ve artan kan basıncıyla bağlantılıdır.2 Tip 2 diyabet riski kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilidir. Daha önceki çalışmalarda da şişelenmiş suyun insan vücuduna zararlı yüksek düzeyde nanoplastik içerdiği ortaya çıkmıştı.

Şekerlenmiş sebzeler, polisorbatlar da dahil olmak üzere kanser riski taşıyan emülgatörler ve stabilizatörler içerdikleri için sağlıksız yiyeceklerden biri olarak listeleniyor. 80 ve sodyum benzoat.polisorbat 80 Farelerde kansere neden olduğu zaten gösterilen sodyum benzoatın vücutta kronik inflamasyonu arttırdığı ve bunun da kanser riskinin artmasına neden olabileceği gösterilmiştir.

Şaşırtıcı derecede sağlıksız olan bir diğer seçenek ise meyveli yoğurttur. Araştırmacılar, ürünle ilgili temel sorunun, lezzetin çoğunun aslında meyveden değil, şeker ve meyve suyu konsantrasyonundan gelmesi olduğunu söylüyor. Örneğin, bir porsiyon İşit Çilekli lor içerir 13 gram şeker, bir kadının tavsiye ettiği günlük alımın yarısından fazlası. Beslenme uzmanları, yüksek şekerli yoğurt markalarının sağlıklı olduğu fikrinin saçma olduğunu ve kanıtlarla desteklenmediğini söylüyor.

Palmiye yağı sağlıksız gıdalar olarak sınıflandırılan diğer içerikler arasındadır. Hurma yağı trans yağ içermez ancak doymuş yağ oranı yüksektir, bu da kötü kolesterolü ve trigliseritleri artırır ve kalp hastalığı riskini artırır. %70 Hurma yağı tüm paketlenmiş gıdalarda bulunur ve beslenme uzmanlarının listelediği en sağlıksız 100 gıda arasında margarin, et suyu küpleri ve mikrodalgada patlamış mısır yer alır.Küpler ayrıca karamel rengine ve sarı renge sahiptir. 6 Karamel rengi bazen metilimidazol adı verilen kanserojen bir kimyasala dönüşür.Sarı 6 Bu pigmentin sıçanlarda adrenal ve testis kanserine neden olduğu gösterilmiştir.

Ultra işlenmiş gıdalar birçok hastalığa neden oluyor

Yukarıdaki gıdalarla ilgili sorun, bunların çok fazla yüksek düzeyde işlenmiş içerik içermesidir. Ultra işlenmiş gıdaların mevcut tanımı, yüksek fruktozlu mısır şurubu, hidrojene yağlar, protein izolatları ve kimyasal katkı maddeleri gibi ev tariflerinde nadiren kullanılan bileşenlerdir. renkler, yapay tatlar, tatlandırıcılar, emülgatörler ve koruyucular Bugün Amerikalı yetişkinler yaklaşık olarak tüketmektedir. %57 Yüksek oranda işlenmiş gıdalardan çocukların oranı artıyor %67.

British Medical Journal'da bu yılın şubat ayında yayınlanan son rapora göre 100010.000 kişiyle yapılan büyük bir araştırma yüksek oranda işlenmiş gıdalarla ilişkilendirildi 32 Kalp hastalığı da dahil olmak üzere olumsuz sağlık sonuçlarıyla ilişkili,2 Diyabet, obezite ve depresyon ve anksiyete dahil kötü zihinsel sağlık. Diğer çalışmalar, yüksek oranda işlenmiş gıdaların tüketilmesinin bilişsel gerilemeye yol açabileceğini bulmuştur. Yüksek oranda işlenmiş gıdaların beyni nasıl etkilediği bilinmiyor ancak bilim insanları, yüksek oranda işlenmiş gıdaların bağırsak florasını etkileyebileceğini ve zayıf bağırsak sağlığının beyin fonksiyonlarını etkileyebileceğini öne sürüyor.

Ultra işlenmiş gıdalar genellikle pişirme sırasında kullanılmayan malzemelerdir.Bilim adamları, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatmak ve çeşitli fiziksel hastalıkların erken başlamasını önlemek için işlenmiş gıdalardan uzak durulması yönünde defalarca çağrıda bulundu.

(İlk görselin kaynağı:Sıçratmayı kaldır)

READ  Tembel çanta / 30 milyarlık kiralama desteği geliyor! "Temmuz Yeni Sistemi" | Hayat | Bu tür kişiler, SUNLY NEWS NETWORK SETN.COM'u anlarlarsa 96.000 yuan'a kadar kazanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir