Tayvan hisseleri rahatlaması ICS ile sigorta entegrasyonu için tampon dönemini borsaya kote hisselerin takası için 10 yıldan 15 yıla uzatmaya gerek yok.

Tayvan Borsaları Rahatlıyor! Sigorta sektörü, 2026 yılına kadar Uluslararası Sigorta Sermayesi Standardı’nın (ICS) 2.0 sürümüyle uyumlu hale getirilecektir. Yatırımcılar, son teslim tarihinden sonra bir süre “ellerindeki varlıkları büyük ölçüde yok edeceklerinden” endişe duyabilirler. Ancak, Mali Denetleme Otoritesi geçtiğimiz günlerde “yerelleştirme ve dönüşüm” olmak üzere iki tolere edilebilir önlem olacağına söz verdi ve bugün ICS’nin Tayvan versiyonunu duyurdu. Ortaya çıkan tampon süresi, ilk tahmin edilenden çok daha yumuşaktır. 10 yıldan 15 yıla uzayacak ve sigorta sektörünün ortalama gelir baskısını 0,89000’e çıkaracak. Yurtiçi finans piyasasını daha istikrarlı hale getiren hisse senetlerini ve gayrimenkulleri tasfiye etmek için acele etmeyin.“Hong Kong hükümeti Tayvan hesaplarını dondurabilir mi?” Mali Denetleme Otoritesi, “bunun bir dolandırıcılık planı” olduğunu açıklığa kavuşturmak için acele etti.

Tayvan Borsaları Rahatlıyor! Listelenen stokları temizlemek için 10 yıldan 15 yıla kadar olan ICS onayı ile sigorta entegrasyonu için tampon dönemi aceleye getirmeye gerek yoktur.Fotoğraf/CNA dosyası

Sigorta Bürosu müdür yardımcısı Cai Huoyan, hisse senetlerinin oldukça oynak olduğunu ve riskli varlıklar olarak kabul edildiğini söyledi.Sigorta poliçelerinin gelecekte yatırımcılara ödenmesi gerektiğini ve bu nedenle yükümlülük olarak kabul edildiğini söyledi. Sigorta poliçeleri uzun vadelidir ve varlık tahsisi de uzun vadeli istikrarlı getirileri takip etmelidir. Daha fazla sağduyu. Emlak ve hayat sigortası sektörü dernekleri 15 yıllık bir geçişe inandılar ve derneğin görüşüne katılarak bunu genişlettiler.

5 Haziran’da Sigorta Bürosu, sigorta şirketlerini “geçici” önlemleri tartışmaya davet etti. Çoğu, 10 yıllık bir tampon dönemin yeterli olduğuna inanıyor ve bazıları 15 yıl teklif ediyordu. Mali Denetleme Kurumu, Güney Kore’yi ilk tercih olarak 10 yıl ile karşılaştırıyor. Ancak bugün Mali Denetleme Kurumu versiyonu açıkladı ve 15 yıllık ara versiyonun benimsenmesine karar verdi. ICS2.0’ın Tayvan versiyonunun benimsenmesinden sonra, “genel olarak sigorta şirketlerinin kademeli olarak hisse senedi ve gayrimenkul yatırımlarını azaltacağına ve kamu inşaat yatırımlarını artıracağına inanılıyor.

READ  Tayvan İstihbarat Ağı Case Go Wenshe nefes nefese kaldı, "Çok basit, bunu uzun zaman önce yaptım! Sıra sende, Li Sichuan" | Siyasi | Newtalk Haberleri

Mali Denetleme Otoritesi bugün, 2026 yılına kadar ICS ile entegre olmak için iki tolere edilebilir “yerelleştirme ve geçiş” önlemini onaylayacak. Risk sermayesi sağlayan yerelleştirme faaliyetlerinin Tayvan versiyonu üç bölüme ayrılmıştır. Biri OTC sermaye yatırımı, diğeri gayrimenkul ve üçüncüsü ilke bazlı genel inşaat.

1. Listelenen OTC Hisse Senedi Yatırımı:

ICS hisse senetlerinin risk sermayesini hesaplarken, Çin’i gelişmekte olan bir ülke olarak listeliyor ve %48’lik bir risk faktörü uyguluyor. Ancak Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 21 Temmuz 2012’de yayınladığı “World Economic Outlook (Nisan 2012 Sürümü)”ne göre Çin, Güney Amerika, Japonya ve listedeki diğer ülkeler arasında “Kore, Almanya, Japonya” yer alıyor. (gelişmiş ekonomiler) ve Çin borsasının tarihsel oynaklığının, ICS’deki gelişmiş ülkelerin risk faktörü olan %35’e yakın olduğu hesaplanmıştır. Buna ek olarak, Çin’de listelenen OTC şirketleri iyi temellere sahiptir ve kurumsal yönetişimi ve sürdürülebilir kalkınmayı aktif olarak teşvik etmektedir. Aynı gelişmiş ülkelerdeki gibi.

Cai Huoyan, %35’in sigorta sektörü borsasının son yirmi yıldaki ortalama oynaklığına göre hesaplandığını açıkladı. Hisse senetleri örneğinde borsaya kote şirketlerin risk birikimi 15 yıl içinde %21,65’ten %35’e çıkacak ve %35’ten %21,65’in 15 yıla bölünmesiyle yıllık yaklaşık 0,89 puanlık bir artışa tekabül ediyor. Sigorta şirketleri de buna göre baskıyı artıracak ve zaman içinde stok seviyelerini ayarlayacaktır.

2. Gayrimenkul Yatırımı:

ICS, ticari gayrimenkul, konut amaçlı gayrimenkul ve kişisel kullanım amaçlı gayrimenkul için risk sermayesini hesaplamak için %25’lik bir risk faktörü kullanır. Ülkemdeki gayrimenkul piyasasının tarihsel oynaklığı hesaba katıldıktan sonra, TW-ICS’de gayrimenkul yatırımı için risk faktörü %15’e ayarlandı. Yani Çin Cumhuriyeti’nin 115. yılından sonraki 15 yıl içinde risk birikimi %7,81’den %15’e çıkacak. Hayat sigortası sektörü sermayeyi artırmazsa, gayrimenkulleri ortalama yıllık bazda elden çıkarmak zorundadır.

READ  Dünya'dan yaklaşık 1000 ışıkyılı uzaklıkta, yıldızlar moleküler bulutlar oluşturuyor ve yaşam için temel bileşenler keşfediliyor | TechNews Teknoloji Yeni Raporu

3. POLİTİKA ESASLI KAMU İNŞAAT YATIRIMLARI:

IAIS tarafından 23 Haziran 2012 tarihinde yayınlanan ICS istişare belgesine göre, politika bazlı kamu inşaat yatırımları için risk sermayesi hesaplaması ve risk katsayısı standartları halen dış dünyadan geri bildirim alma sürecindedir.Mali Denetleme Kurumu gelecekte uluslararası standartları da belirleyecektir. İnşaat yatırım projeleri.

Sigorta Bürosu yetkilisi, 15 yıllık geçiş dönemine dayanarak, TW-ICS entegrasyonunun finansal istikrar ve sektör üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak, mevcut RBC sistemi ve TW-ICS sisteminin yerli borsada OTC hisseleri, gayrimenkul ve poliçe bağlantılı kamu inşaatları için farklı risk faktörlerine sahip olduğunu söyledi. (Endüstrinin oyuncularına 115 yıldan başlayarak 119 yıla kadar varlık tahsisini ayarlamaları için 15 yıllık bir geçiş dönemi verilmesi), %1,28’lik mevcut RBC yapısını koruyacak ve önümüzdeki 10 yıl içinde TW-ICS risk sermayesi tahsis standardını kademeli olarak karşılamak için ortalama artan bir model izleyecektir.

Çin Cumhuriyeti’nin 115. gününden bu yana FSC, endüstrinin gerçek pratik durumuna göre her beş yılda bir sistemi gözden geçirecek ve ICS’nin gelişimi ile genel mali durumdaki değişiklikleri dikkate almaya ve zamanında değişiklikler yapmaya devam edecektir.

devamını oku

“Hong Kong hükümeti Tayvan hesaplarını dondurabilir mi?” Mali Denetleme Otoritesi, “bunun bir dolandırıcılık planı” olduğunu açıklığa kavuşturmak için acele etti.

Altın yatırımına ilişkin heyecan azalmıyor! CME Group Kıdemli Danışmanı, Altın Fiyatının “Düşüş Zamanı” Olduğunu Söyledi, Piyasa Görünümünün Yükselmeye Devam Edeceği Konusunda İyimser

Federal Rezerv faiz oranlarını artırsın ya da artırmasın, Tayvan hisse senetlerinin yükselmesi pek mümkün değil! Önde gelen 2 uzmanın son görüşleri yayınlandı

  • Ye Yiru, Yahoo Finance için özel bir muhabirdir.: 2000’deki Web1.0 balonundan Meta evrendeki Web3.0’a ana akım finans medyasındaki 22 yıllık deneyim, Tayvan’daki büyük ve küçük işletme gruplarının yükseliş ve düşüş tarihine tanık oldu ve beş uluslararası mali kriz yaşadı. Finansın hayat olduğunu, her yerde mevcut olduğunu ve finansal yönetim bilgisinin basit bir şekilde açıklanmasının ne kadar zor olduğunu düşünün. İster genç ister yaşlı olun, parayı yönetmeniz gerekir, eğer parayı yönetmezseniz para sizi yok sayar.

READ  Intel'in 13. ve 14. nesil CPU'larında oyun kararlılığı sorunları var ve Güney Kore'deki 10 oyuncunun bunları her gün iade ettiği bildiriliyor | Bilgisayar Kralı Ada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir