[தினசரி பாட்காஸ்ட்]ABD kampüsünde Filistin'e destek amaçlı yapılan gösterilerde çatışmalar çıktı ve Myanmar'daki iç savaş üç yıldır durmadı; son 24 saatte daha fazla gencin protestosu gerçekleşti | Evrensel

Austin'deki Texas Üniversitesi'nde 24 Nisan'da öğrencilerle polis arasında fiziksel bir tartışma çıktı. En az 34 kişi…

▌Aşağıdaki bağlantıyı dinleyin:

25 Nisan 2024, Haber İzleme:

(1) Amerikan üniversite kampüslerindeki Filistin yanlısı protestolar giderek daha yoğun hale geliyor. Örneğin Columbia Üniversitesi'nde 18 Nisan'da yüze yakın Filistin yanlısı öğrencinin polis tarafından tutuklandığı bir dizi çatışma yaşandı ve tartışmalara yol açtı. Çatışmaların yeniden tırmanmasını önlemek için çevrimiçi olun. Austin'deki Texas Üniversitesi'nde 24 Nisan'da öğrencilerle polis arasında fiziksel bir tartışma çıktı. Olayla ilgili röportaj ve haber yapan gazetecilerin de aralarında bulunduğu en az 34 kişi tutuklandı.

Benzer dayanışma gösterileri Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelere yayıldı; öğrenciler bu eylemlere katılarak İsrail'e yapılan askeri yardıma son verilmesi çağrısında bulundu, okulların İsrail yanlısı örgütler tarafından kurumsal olarak finanse edilmesine karşı çıktı ve Filistinli savaş mültecilerini destekledi. Ancak bazı İsrailli veya Yahudi öğrenciler, bu gösterilerde “Yahudi karşıtı” nefret söylemi, korkutma ve tehditlerin ortaya çıkmasının bazı öğrencileri endişelendirdiğini belirtti. Bu açıklamalar üzerine çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler eylemle karşılık vererek, bu aşırı söz ve eylemlerin protestoları destekleme amacı taşımadığını, çok az sayıda kişi tarafından kötü niyetle sabote edilebileceğini söyledi.

Bununla birlikte, bu görüşlerin farklı konumdaki insanlar arasında değil, kampüs içinde olduğu görülüyor; polisin kampüsü tartaklaması nedeniyle tüm gösteri ve öğrenciler yoğunlaştı.

(2) Şubat 2021'de Myanmar ordusu bir darbe girişimini önledi. O günden bu yana Myanmar üç yıldan fazla bir süredir iç savaşa saplanmış durumda ve Ekim 2023'te Myanmar'ın etnik silahlı gruplarından oluşan “Üç Kardeşler İttifakı” ortaya çıktı. 1027 Operasyonu birçok askeri kaleye saldırmak için başlatıldı, ancak askeri hükümetin otoritesinin zayıflamasına rağmen çeşitli gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor ve çeşitli ülkelerin sınır bölgelerinde ara sıra çatışmalar devam ediyor. Asker kaynağını genişletmek için askeri hükümet, 18 ila 35 yaş arası erkeklerin ve 18 ila 27 yaş arası kadınların en az 2 yıl hizmet etmesini zorunlu kılan yakın tarihli Halk Askerlik Hizmeti Yasasını uygulamaya koydu. Birleşmiş Milletler Myanmar'daki iç savaşı bir insan hakları felaketi olarak tanımladı ve birçok Batılı ülke askeri cunta üyelerine ekonomik yaptırımlar uyguladı.

READ  Nisan ayı spor anıları öldürüyor! "Magic Bubble Puzzle Match" ve "Monster Eats Apartment" gibi mini oyunlar Nisan ayında Apple Arcade'e geri dönüyor - ZEEK Player Magazine

Binlerce orta sınıf insanın yanı sıra etnik silahlı gruplarla savaşmak için ormanlara girmeyi seçen çok sayıda genç de var. 300'den fazla silahlı grup bölgeye yayılmış durumda ve her an Myanmar ordusuyla savaşmak zorunda kalıyorlar. Hükümetin ordusunun zorunlu askerlik sistemi altında, hevesli gençler yurt dışına kaçamazlarsa, geçmişteki bağımsız yaşam tarzlarını geri almak için silaha sarılıp isyancıların saflarına katılmayı seçeceklerine inanıyorlar.

Görüntülerde polis ve öğrencilerin Austin'deki Texas Üniversitesi'nde karşı karşıya geldiği görülüyor. Benzer dayanışma gösterileri Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde de gerçekleşti.

Önerilen makale

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir