ABD Senatosu İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a yardım amaçlı tasarıyı kabul etti ve Biden yakında imzalayacak Merkezi Haber Ajansı |

2024/4/24 10:06(24.04.10:40 güncellendi)

Resimde ABD Capitol binasının dış cephesi görülüyor. (CNA dosya fotoğrafı)

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Zhong Youzhen, Washington, 23.) ABD Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato bugün Ukrayna, İsrail, Tayvan vb. ülkelere yardım edecek ve TikTok'u Çinli ana şirketiyle “bağlantısını kesmeye” zorlayacak bir yasa tasarısını kabul etti. Başkan Biden geçtiğimiz günlerde 95 milyar dolarlık yasa tasarısını yakında imzalayacağını söyledi.

Senato üyeleri arasında Demokrat Ben Gardin, Tayvan ve diğer müttefiklere “daha fazla güven kazandırmak” için dış yardım paketinin kabul edilmesi çağrısında bulundu. Aynı partinin solcu üyelerinden Sanders (Bernie Sanders), İsrail'in “savaş makinesi”nin finansmanına karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi ve oradaki milletvekillerinden Gazze Şeridi'ndeki trajik duruma bakmalarını istedi.

Nihai oylama saat 20.20 civarında başladı ve Senato nihayet 60 oy barajını, yaklaşık 95 milyar ABD Doları (yaklaşık 3,09 NT $) değerindeki dört yasa tasarısı da dahil olmak üzere 18'e karşı 79 oyla geçti. trilyon).

Tasarı, Tayvan ve diğer önemli müttefikler için 2 milyar dolarlık “Dış Askeri Fonu (FMF)” fonu ve 1,9 milyar dolarlık savunma malzemeleri de dahil olmak üzere 8,1 milyar dolarlık bir “Hint-Pasifik Savunma Ek Yasası” (Hint-Pasifik Savunma Ek Yasası) içeriyor. Tayvan ve bölgesel ortaklar, hizmetleri “geri döndürmek” için kullanılacak ve ABD Hint-Pasifik Komutanlığı'nın operasyonuna 542 milyon dolar yatırım yapacak.

Yabancı askeri finansman, ABD tarafından tahsis edilen savunma yardımı hibe fonlarını ifade eder.

Tasarıda ayrıca İran'a yönelik yaptırımlar, dondurulmuş Rus devlet varlıklarına el konulması ve kısa biçimli video platformu TikTok'u Çinli ana şirketi ByteDance (ByteDance) veya Face'ten ayrılmaya zorlayan “Güç Yoluyla 21. Yüzyıl Barış Yasası” da yer alıyor. ABD'de ülke çapında yasak.

Demokratların liderliğindeki Senato Şubat ayında benzer bir tedbiri kabul ettiğinden beri, Biden'dan Senato Cumhuriyetçi Lideri Mitch McConnell'a kadar herkes Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ı Senato versiyonunu oylamaya sunmaya çağırmaya devam etti.

READ  Huang Guachang ve Halk Partisinin diğer üyeleri "Tay Ke Toplantısı"na karşı çıkıyorlar! Ga Wenshe açık bir mektup yayınladı: Müzakere yapmamak için hiçbir neden yok

İki ay sonra Johnson & Johnson'ın tutumu nihayet yumuşadı. Tüm tarafların bazı çekişmelerinin ardından Temsilciler Meclisi, TikTok tasarısı da dahil olmak üzere Senato versiyonunu revize etti ve Ukrayna'nın 9 milyar dolarlık ekonomik yardımının geri ödenmesine ilişkin koşullar ekledi.

Özellikle Hint-Pasifik Güvenlik Ek Tahsis Yasası o gün Temsilciler Meclisi'nde en fazla desteği aldı ve 385'e 34 oy alarak “21. Yüzyıl Barışı Koruma Kuvvetleri Yasası” ve “Ukrayna Savunma Yardımcı Ödenek Yasası”nı geride bıraktı. (Ukrayna Güvenlik Ek Ödenek Yasası) ve “İsrail Güvenlik Ek Tasarısı” (58 oya karşı 360 oy, 112 oya karşı 311 oy ve 58 oya karşı 366 oy).

Aynı gün Biden, tasarının bir an önce imzalanarak yasalaşabilmesi için bir an önce Beyaz Saray'a gönderilmesi çağrısında bulunarak, “Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını karşılamak için Ukrayna'nın silah ve teçhizatını hızlı bir şekilde devredebiliriz” dedi. savaş alanı.”

Tasarı aynı zamanda Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi liderlerin hayatlarını da etkiliyor. Senato Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell Mart ayında istifa ettiğini, dış yardım ve diğer konularda kendi partisinin bazı üyelerinden uzaklaştığını söyledi. Johnson ve Johnson, yardım paketini oylamaya sunarak kendi “Önce Amerika” aşırı sağcı milletvekillerini kızdırdığı için parti içinde onu oy kullanmaya zorlayan bir krizle karşı karşıya kaldı.

McConnell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i durdurmanın kendisine siyasi sermaye sağlamak için yeterli olacağı konusunda kararlıydı. Temsilciler Meclisi tasarıyı kabul ettikten sonra Johnson, “İşi hallettik ve tarihin bunu olumlu değerlendireceğine inanıyorum” dedi. (Yazar: Wei Shu) 1130424

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitede yer alan metin, resim ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir