Arm CEO’su: Bilişimin Altın Çağındayız, Yapay Zeka Her Şeyi Değiştirecek | TechNews Technology’den yeni bir rapor

COMPUTEX 2023 yıldızlarla dolu. Yarı iletken endüstrisi yarışmasının başlamasından bir gün önce, büyük yarı iletken patent üreticisi Arm (Anmou) sabah 8:30’da yarışmaya koştu. Yeni CEO Rene Haas ilk halka açık konuşmasını yaptı. Öğleden sonraki açılışın ardından Arm’ın bu yıl Nasdaq listesinden önceki en büyük etkinlik olacağı tahmin ediliyor.

Sadece gofret üreten TSMC, yonga tasarlayan MediaTek ve gofret paketleme ve testi yapan ASE ile karşılaştırıldığında, Arm’ın yönlendirdiği yarı iletken patentlerini (IP) anlamak kolay değil, ama aslında Arm mimarisi kaynak. neredeyse tüm yarı iletkenler. ARM işlemcisi 1980’lerde geliştirildi. İndirgenmiş komut seti bilgi işlem (RISC) mimarisine dayalı bir dizi işlem birimidir (CPU/GPU). Arm’ın adı, “Gelişmiş RISC Makinesi”nin (Gelişmiş RISC Makinesi) kısaltmasıdır. Yarı iletken üreticileri tarafından tanınan “donanım tasarım yöntemi”, yıllar içinde ARM mimarilerinde 250 milyardan fazla yonga üretti.

Hans, yapay zekanın bu yıl getirdiği büyük yazılım ve donanım değişikliklerinden özellikle etkilendi. “Sektörde yaşlı bir adamım ama yine de anın emsalsiz olduğunu söyleyebilirim. Altın çağdayız ve bilgi işlem gereksinimleri güçlü ve bu her şeyi değiştiriyor.”

Artık giderek daha fazla ürünün akıllı telefonlar gibi olduğunu ve yüksek hızlı bilgi işlemle donatılması gerektiğini söyledi.Özellikle üç temel alan talep görüyor: veri merkezleri, otomobiller ve yapay zeka. Merakla beklenen yapay zeka çok büyük ve yeni bir karmaşık temel model bilgi işlem kaynakları dalgasının ithal edilmesi gerekecek.

▲ Arm, yeni bir beşinci nesil GPU mimarisine dayalı bir akıllı telefon mobil bilgi işlem platformu olan 2023 Total Computing Solution’ın (TCS23) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Arm, yeni bir beşinci nesil GPU mimarisine dayalı akıllı telefonlar için bir mobil bilgi işlem platformu olan Total Computing Solution 2023’ün (TCS23) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bellek bant genişliğini azaltmak için grafik hattının bir bölümünü yeniden tanımlaması, cep telefonlarının yüksek geometrili bilgisayar oyunları oynamasına ve gerçek zamanlı 3D görüntüleri daha sorunsuz görüntülemesine izin vererek, PC düzeyinde oyunlar oynamak için cep telefonlarının kullanılmasına yönelik pazar talebine yanıt vermesiyle karakterize edilir. , Ve <ஜென்ஷின் காட்> Veya <ஃபோர்ட்ரஸ் ஹீரோஸ்> Birçok model, bu tür güçlü yönler gösteren oyunlarda popülerdir.

READ  2024 Baeksang Sanat Ödüllerini Çevrimiçi İzleyin! "Gözyaşlarının Kraliçesi" Kim Soo Hyun, Nam Koong Min ve Ryu Seung Ryeong'a Karşı! Li Junhao ve Zhang Zhilong ödül sunucuları olarak davet edildiler ve öne çıkanlar oldular |

Diğer önemli noktalar arasında Arm Architecture ürün yol haritasını yerinde gösteren TSMC, MediaTek ve Pegatron’dan üst düzey yöneticiler yer aldı. Ayrıca 2012 yılından itibaren TSMC’nin 2017 yılına kadar 16 nanometre işlemi için ARM mimarisini benimsediğini de görebilirsiniz. 7 nanometre süreci ve 2019’da. 2021’de CoWos 7nm süreci, 2021’de 3nm süreci, 2023’te N3E süreci, geleceğin üst düzey operasyon alanı, 2025’te 2nm ve 2023~2026’da 4nm (N4P) süreci düşük seviye işletim alan. 2026’dan sonra 3 nanometre (N3P) girin.

Neredeyse Huang Renxen’in şirketinin bir kolu haline geldi

Ek olarak, Arm’ın bu hafta sektörün dikkatini çekmesinin nedeni, yeni bir CEO’nun ortaya çıkmasının yanı sıra, Arm’ın birkaç kıvrım ve dönüşten sonra nihayet 29 Nisan’da Nasdaq’ta listeye başvuracağını duyurmasıdır. değişme. 10 milyar ABD Doları sermaye ile, bu yıl küresel yarı iletken endüstrisindeki en büyük liste olması bekleniyor.

Bu liste aslında bir Arm halka arzı değildir.

1991’de bağımsız kol Birleşik Krallık’ta Acorn’dan ayrıldı. Endüstri tarafından kolaylaştırılmış bir çerçeve benimsenmiştir. On yıl içinde, 30 milyon sterlinin üzerinde bir ciroya ulaştı. 1998’de Arm, Londra Menkul Kıymetler Borsası’na kote oldu. Aynı zamanda Nasdaq ve yol sektörünün yeni yükselişi ile hafif mimari kolu pazar tarafından oldukça tercih ediliyor ve fiyat-kazanç oranı 300 kattan fazla. Ancak, birkaç İnternet balonu dalgasından sonra, Arm’ın piyasa değeri tamamen düştü.

Arm, on yıllık bir aradan sonra 2016’da en parlak dönemine geri döndü. Japon SoftBank onu Eylül ayında 32 milyar ABD Doları’na satın aldı ve Arm hemen borsaya kote edildi ve özelleştirildi. Softbank ve Arm farklı iş kollarına sahiptir, bu nedenle genel olarak Softbank’ın yatırım açısından kazanç sağladığına inanılır, ancak Softbank kendi gelirleri nedeniyle bir engelle karşılaştı ve kısa süre sonra piyasada “Arm satılık” haberi çıktı. Salgın 2020 saatlerinde çıktı.

READ  Dünyanın En Büyük Permafrost Eritme Çukuru "Yeraltı Dünyasının Kapısı" Genişliyor, Uzmanlar Küresel Isınmayı Artırabilir | Uluslararası | Merkezi Haber Ajansı CNA

Kısa bir süre sonra Huida Huang Renxun, satın alma haklarını satın aldı ve Arm’ı 40 milyar ABD Doları’na (yaklaşık 1,15 trilyon NT ABD Doları) satın aldığını duyurdu ve Softbank’ın 2016’da Arm’ı satın almasıyla yarı iletken tarihindeki en yüksek satın alma fiyatı olan 32 milyar ABD Dolarını aştı. Elbette, Huang Renxen yaptığı her şeyde heyecan yarattı.

ABD, Çin ve Tayvan arasındaki karmaşık ilişki ve silah mimarisinde ticari tarafsızlığı ve ulusal güvenlikle ilgili teknolojilerin tarafsızlığını koruma ihtiyacı nedeniyle satın almanın gelişimi daha incelikli ve sürekli. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği hükümetlerinin dikkatini çekti.NVidia, Şubat 2022’de duracağını duyurdu. Satın alma ve 1,25 milyar ABD Doları tutarında bir “ayrılma ücreti” ödendi, bu nedenle Arm yeniden listeleme yoluna geri döndü.

“Kol teknolojisi, Nesnelerin İnterneti, akıllı telefonlar, kişisel bilgisayarlar, araçlar, süper bilgi işlem gibi birçok alana güç veriyor ve çoğu insanın günlük yaşamının her yerine entegre oluyor.” Hans, tahliye planları konusunda ağzı sıkıdır. Ancak konuşma, yalnızca teknolojik gelişme ve endüstri trendlerine odaklandı ve bu yılın merakla beklenen yapay zeka yapay zekasının elektronik endüstrisinin önemli bir parçası haline geldiğini vurguladı. “Arm mirası koruyor, IP veya ittifak ortakları sağlamaya devam ediyor ve enerji tasarrufu sağlayan ve verimli makine öğrenimi teknolojisini sektörde yaygın olarak kullanıyor, böylece yapay zeka farklı düzeylerde ve farklı sektörlerdeki cihazlara ve sektörlere entegre edilebiliyor.”

(Bu makale sponsorludur. Vizyon dergisi Yeniden yazdırma yetkisi; (İmaj kredisi: Kol)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir