BMI sağlık göstergesi olarak kullanılabilecek kadar iyi bir değer değil! Bu değerin aşılması meme kanseri, kolon kanseri ve endometriyum kanseri riskini artırır.

BMI değeri kilo kaybının önemli göstergelerinden biri olup vücut duruşunun belirlenmesinde basit ve uygun maliyetli bir standarttır. BMI'nızı çok yüksek veya çok düşük mü buluyorsunuz? Bu nasıl yapılır?

BMI değeri nedir?

BMI
Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

BMI (Vücut Kitle İndeksi, Çince'de vücut kitle indeksi), boy/kilo oranına dayalı standart bir obezite ölçüsüdür.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre boy ve kilodan hesaplanan BMI, duruşu değerlendirmek için yaygın olarak kullanılan basit bir ölçümdür ve zayıflığı, sağlıklı kiloyu, aşırı kiloyu veya obeziteyi tanımlamak için kullanılır.

Ulusal Sağlık İdaresi, çok zayıf, aşırı kilolu veya obez olmak sağlığa büyük zarar verebileceğinden, Çin'deki yetişkin BMI'sinin 18,5 (kg/㎡) ile 24 (kg/㎡) arasında tutulmasını önermektedir. Aşağıda 3 tür bulunmaktadır:

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Tip 1: Düşük ağırlık

BMI <18,5

Tip 2: Sağlıklı Duruş

18,5 <=BMI <24

Tip 3: Anormal duruş

Fazla kilolu: 24 <=BMI < 27

Hafif obezite: 27 <= BMI < 30

Orta derecede obezite: 30 <= BMI < 35

Şiddetli obezite: BMI >= 35

BMI hesaplama formülü

Ağırlık (kg)/yüksekliğin karesi (metre kare)

Yani bir kişinin boyu 160 cm ve ağırlığı 55 kg ise BMI 55 / 1,6² = 21,5 olur.

Çocuklar ve ergenler için BMI değerleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğum yapan çocuklar ve ergenler için sadece boyları artmayacak, aynı zamanda kiloları da değişecektir, bu nedenle yayınlanan “Çocuk ve Ergen Büyümesi için Önerilen Vücut Kitle İndeksine (BMI)” bakmalıdırlar. Sağlık ve Refah Bakanlığı, yaş grubuna göre obezite için kesme noktası olarak BMI'ı kullanıyor.

Çocuğun veya gencin yaşını ve cinsiyetini karşılaştırıp BMI değerini hesaplayarak çocuğun veya gencin kilosunun sabit olup olmadığını belirleyebilirsiniz! BMI'ınız yaşınıza göre 95. persentil değerini aşarsa obezsiniz.

READ  "Final Fantasy XVI"nin fiziksel versiyonu çalındı, geliştirme ekibi beklemek için yalvaran bildiri yayınladı | 4Oyuncular

BMI ve vücut yağı arasındaki fark nedir?

bm[[[[

BMI genellikle vücut yağ yüzdesi ve bel çevresi ile birlikte obezitenin bir göstergesi olarak kullanılır.

Sağlık ve Refah Bakanlığı'na bağlı Shuangge Hastanesi'nin sağlık eğitimi materyallerine göre, bunlar arasında vücut yağının enerji depolamak ve sağlamak, insan vücudunun sıcak kalmasına yardımcı olmak ve iç organları korumak gibi işlevleri var. Aşırı vücut yağı hala obezite ve buna bağlı hastalıkların göstergesidir.

BMI değeri 25,0 ile 29,9 arasında ise hastalık riski artıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre yetişkinler için standart BMI değerinin 18,5 ile 24,9 arasında olması gerekirken, 25,0 ile 29,9 arasındaki BMI değeri yandaş hastalık riskini arttırmaktadır.

BMI değerinin 24'ün üzerinde olması aşırı kiloluluğu, 27'nin üzerinde olması ise hafif obeziteyi gösterir.

Hastalıklar açısından BMI değeri arttıkça koroner kalp hastalığı (koroner kalp hastalığı olarak da bilinir), iskemik felç ve tip 2 diyabet riskinin yanı sıra meme kanseri, kolon kanseri, prostat kanseri riskini de artırır. , endometriyum, böbrek ve safra kesesi kanseri.

BMI'ınız çok düşükse solunum yolu hastalıklarına daha yatkınsınız

BMI'nızın çok düşük olması iyi değil! BMI değerinin 18,5'un altında olması durumunda bu bireylerde yetersiz beslenme ve bağışıklık fonksiyonunun zayıflaması, solunum yolu hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, kanser ve osteoporoz gibi sorunlar gelişebilir.

İster zayıf ister aşırı kilolu olun, kilonuzu 18,5 ila 24 BMI aralığında tutmak en iyisidir! Değerler aşırı değerler gösteriyorsa (yani BMI 35'in üzerinde veya BMI 18,5'in altında) bir doktordan yardım alınması önerilir. Ancak sağlığınızı değerlendirmek için BMI'a güvenmek yerine yaşam tarzı, diyet ve egzersiz gibi çeşitli faktörleri dikkate almanız önerilir.

MommyBaby LINE@Friends'e katılın
Hamilelik, doğum ve çocuk bakımıyla ilgili yeni bilgileri kaçırmayın

READ  Verstappen, Britanya GP'sini altı kez üst üste kazandı, şüphe yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir