Pekin Akademisyeni: Çin Merkezi Haber Ajansı CNA |

(Merkezi Haber Ajansı, Taipei, 15.) ABD Hazine Bakanı Yellen'ın son Çin ziyareti büyük ilgi gördü. Ana akım medyanın son yıllarda ABD'ye ilişkin haberleriyle karşılaştırıldığında, bu kez güçlü bir “gevşeme” yaşanıyor ve bazı analistler bunun, Çin'in çıkarları söz konusu olduğunda kamuoyunun ABD aleyhine ince ayar yapılmasının iyi bir çaba olduğunu söylüyor. gecikme olmadan, düşük maliyetle ve hızlı sonuçlarla.”

Janet Yellen'ın ayın 4'ünden 9'una kadar olan Çin ziyareti ana akım medyada geniş yer buldu. Çin'deki Renmin Üniversitesi Songyang Mali Araştırmalar Enstitüsü'nün genel müdürü Wang Wen, yakın tarihli bir çevrimiçi gönderide, son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki raporlardan farklı olarak bu sefer güçlü bir rahatlama hissinin olduğunu ve genellikle Ye Lun'un yemeğine odaklanıldığını söyledi. giyim ve yaşamın diğer detayları.

Wang Wen, Amerikan kamuoyundaki hafif değişimlerin sosyal beklentilerdeki değişikliklerin ince bir yansıması olduğuna inanıyor. Son yıllarda Çin toplumunda beklenen uzun vadeli düşüş, ekonomik büyümeyi derinden etkiledi ve ABD, “Çin'in yükselişini etkileyen en büyük dış değişken” oldu. Devletler iyi bir şekilde uyum sağlayabilirler ve bu da uzun vadede güçlü bir ekonomik toparlanma için yeni bir ivme ve olumlu beklentilere dönüşecektir. Yellen'ın bu seferki Çin ziyareti kamuoyunu arındırmak için iyi bir girişim.

2008 uluslararası mali krizinden sonra, Çin medyasının ABD hakkındaki olumsuz kamuoyu raporları ve söylemleri yavaş yavaş ana akım haline geldi ve ABD'nin artık bir rakip olarak tamamen Çin'i hedef aldığı bağlamda, ABD'ye yönelik eleştiri gerçekten de önemli bir araç haline geldi. kamuoyunun moralini yükseltmek, dış politikayla mücadele etmek ve ulusal gücü güçlendirmek.

Ancak son yıllarda Çin ekonomisi üzerindeki aşağı yönlü baskının artmasıyla birlikte Çin'in GSYİH'sı ile ABD'nin GSYİH'si arasındaki fark açıldı. Pazar ABD'den farklı ve birçok olumsuz faktör ortaya çıktı.

READ  Adani hisseleri, 1,87 milyar dolarlık GQG yatırımından sonra yükseldi; Ve yol gösterileri dizildi

Wang Wen, bunun altında yatan nedenin “Amerika hakkındaki olumsuz kamuoyu açıklamalarının Amerika'nın ulusal gücünün gerçek durumuyla hala bir şekilde tutarsız olması” olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin siyasi iç çekişmeler, ekonomik riskler ve giderek yoğunlaşan sosyal çatışmalar gibi çeşitli olumsuz yönleri olmasına rağmen, teknolojik yenilikleri hala dünyanın geri kalanının ilerisindedir ve “demokratik ve özgür” siyasi sistemi ve değerleri hala bir sorundur. dünyada büyük bir etkiye sahip”.

Bilim adamı açıkça şunu ifade etti: “Çin'in orta sınıfının önemli bir kısmı da dahil olmak üzere dünya insanlarının çoğu, gelecekte Amerika Birleşik Devletleri'nin hâlâ dünyanın en güçlü ve kapsamlı ulusal gücü olacağına inanıyor.”

Bu eğilim altında, ABD hakkındaki olumsuz kamuoyu raporlarının tamamen baskın olduğuna ve bunun giderek daha fazla Çin orta sınıfının hükümetin iç çatışmaları çözmekten kaçınmak için toplumsal dikkati başka yöne çektiğine yanlışlıkla inanmasına yol açtığına inanıyor. Çin'in merkezi hükümet tarafından savunulan “Çin tarzı demokrasi” ve “Çin tarzı modernleşme” gibi ulusal kalkınma hedefleri, “demokrasi” ve “modernleşme”nin özünden ziyade yalnızca “Çin tarzı”nı vurgulamaktadır.

Daha da kötüsü, ABD hakkındaki olumsuz kamuoyu raporları tamamen ana akım ve Çin'deki bazı “aşırı sol” ideolojik eğilimleri körüklüyor. Çin-ABD işbirliğine karşı çıkmak, özel ekonomiyi inkar etmek, kapitalizmi eleştirmek gibi.

Wang Wen, bu “aşırı sol” düşünce tarzının özel yatırımı baskılamak, sosyal inovasyonu engellemek, Çin-yabancı işbirliğini yavaşlatmak ve dış dünyaya açılmadaki durgunluk gibi olumsuz güçlere dönüştüğüne inanıyor. , Çin toplumunun beklenen toparlanmasını ciddi şekilde engelleyen yeni bir değişken haline geliyor.

Wang Wen'e göre, “ABD'yi gerçekçi görmek, ABD hakkındaki güncel açıklama ve görüşlerin kamuoyu düzeyini çeşitlendirmek ve ABD'ye karşı yapılan açıklama ve görüşlerin içeriğini zamanında artırmak gerekiyor.” Gerektiğinde eleştirin ve güvence verin.

READ  Joe Biden, ABD borç tavanı: Demokratlar ve Cumhuriyetçiler prensipte anlaşma konusunda anlaştılar

Bunu yapmak, Çin'in devam eden yükselişini körükledi, sosyal beklentileri önemli ölçüde artırdı ve yurtdışındaki birçok orta ve yüksek gelirli Çinlinin özel duygularını yatıştırmaya yardımcı olmak için ekonomiyi canlandırdı.

Daha da önemlisi, ABD hakkındaki olumlu kamuoyu açıklamalarındaki artış, Çin'in küresel gelişmelere daha geniş ve daha çeşitli bir perspektiften bakmasına yardımcı olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri uzun süredir gerçekten de bir düşüş eğilimi gösterdi, ancak şimdi ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Şu an için ABD'nin hala tanınmaya değer birçok ulusal avantajı ve buluşu var, “Bunun, ABD'nin ideolojik özgürleşmesini daha da teşvik edecek ve uygulayacak bir dizi açık politika olduğunun bilincindeyiz.” Çin toplumu.”

“Günaydın Dünya” e-bültenine abone olun ve günde 3 dakika içinde 10 dünya meselesine hakim olun

abonelik

Dış iletişim açısından bakıldığında, Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki olumlu kamuoyu açıklamalarının uygun bir şekilde artması, Çin'in kendisini dost canlısı, açık ve kapsayıcı bir ülke olarak kanıtlamasına, Çin ile Batı toplumu arasındaki ideolojik çatışmaları kolaylaştırmasına ve yabancıları daha da yok etmesine yardımcı olacaktır. Çin hakkındaki yanlış anlaşılmalar ve birçok uluslararası yetenek, özellikle de Avrupa ve Amerika ülkelerinden gelen üst düzey yetenekler iş, seyahat, eğitim ve değişim aramak için Çin'e geliyor ve böylece ülkenin kalkınmasına daha fazla fayda sağlıyor.

Wang Wen, sosyal beklentileri yükseltmenin uzun ve zor bir iş olduğunu vurguladı. Buna karşılık, kamuoyunun ABD aleyhine ince ayarını yapmak kolay, ucuz ve etkilidir ve gecikme gerektirmez. ABD karşıtı kamuoyunun ince ayarı, daha derin reformlar ve uluslararası açılım için sürekli destek politikalarının uygulanmasını teşvik edecek bir kaldıraç etkisi ve sürekli bir katalizör yaratacaktır. (Yazar: Zhou Huiying/Qiu Guoqiang) 1130415

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir