Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

18 dakika önce

Piyasa öncesi en büyük hamleleri yapan hisse senetleri

Çarşamba gününden önce manşetlere çıkan şirketlere göz atın.

  • Credit Suisse – Credit Suisse’in hisseleri, şirketin en büyük destekçisi olan Suudi Ulusal Bankası’nın daha fazla mali destek sağlamayacağını açıklamasının ardından %21,5 düştü. Credit Suisse ve aralarında Societe Generale, İtalyan Monte dei Paschi ve UniCredit’in de bulunduğu çok sayıda Avrupa bankası, fiyatlar düştüğü için işlemleri durdurdu.
  • PacWest Bancorp, Comerica, KeyCorp—Birkaç bölgesel banka, Salı günkü toparlanmanın ardından Çarşamba günü düşüşlere öncülük etti. PacWest ve Comerica sırasıyla %7,7 ve %3,4 kaybetti. KeyCorp hisseleri %1,4, Regions Financial %4,2 ve Zions Bancorp %5,5 düştü. San Francisco merkezli First Republic’in hisseleri %3,8 yükseldi.
  • Lennar — Lennar’ın mali ilk çeyrek için hem en yüksek hem de en düşük tahminleri geçmesinin ardından, ev inşaatçısının hisseleri piyasa öncesi ticarette %1’den fazla arttı. Şirket, 6.49 milyar $ gelir üzerinden hisse başına 2.06 $ kazanç bildirdi.

Açılıştan önce hangi şirketlerin hamle yaptığını görmek için burayı okuyun.

23 dakika önce

S&P 500 vadeli işlemleri yaklaşık %2 düşerek endeksin yılbaşından bugüne kadarki kazançlarını riske atıyor

S&P 500 vadeli işlemleri 08:10 ET’de yaklaşık %2 düştü, bu da daha geniş piyasa endeksinin yılbaşından bugüne kadarki kazançlarını açılışta kaybetmiş olabileceğini gösteriyor.

S&P 500, Salı günkü işlem seansını %1,65 artışla 3.919,29’dan yılbaşından bu yana %2,08’lik bir kazançla kapattı.

Daha geniş endekse bağlı vadeliler en son %1,85 kayıpla işlem gördü.

– Tanaya Machel

27 dakika önce

Wells Fargo, çeşitli tahvillerde 9,5 milyar dolara kadar satış yapmak için ‘raf kaydı’ açtı

Tabloya göz atın…

Wells Fargo son beş günde paylaştı

58 dakika önce

Büyük ABD banka hisseleri baskı altında

Tüccarlar Credit Suisse’in mücadelelerini takip ederken, büyük ABD bankalarının hisseleri piyasa öncesi ticarette baskı altındaydı.

Wells Fargo ve Citi’nin hisseleri %4, Bank of America ise %3 düştü. JP Morgan ve Goldman Sachs yaklaşık %2 düştü.

Büyük ABD banka hisseleri, Silikon Vadisi bankalarının çöküşünün ardından daha riskli görülen bölgesel banka hisselerine kıyasla son günlerde zeminini korudu.

– Jesse Pound

Bir saat önce

Bölgesel bankalar çökecek

Bir saat önce

Credit Suisse hisseleri düştü

İsviçreli borç veren Credit Suisse’in ATR hisseleri piyasa öncesi ticarette %21 düştü.

Reuters’in bildirdiğine göre, Suudi Ulusal Bankası daha fazla fon sağlayamayacağını söyledi. Suudi Ulusal Bankası Başkanı Ammar Al Qudhairy Çarşamba günü Reuters’e “Yapamayız çünkü %10’un üzerine çıkıyoruz. Bu bir düzenleme sorunudur.”

Sorunlu İsviçre bankası, bu haftanın başlarında 2022 ve 2021 mali tablolarında “maddi zayıflıklar” tespit ettiğini söyledi.

READ  Lavrov BM'de dünyayı 'tehlikeli bir eşik' konusunda uyardı

– John Mellay

Bir saat önce

Bazı Avrupa banka hisseleri, hızlı bir satıştan sonra düştü

Credit Suisse hisselerindeki keskin düşüşün sektörü ve daha geniş piyasayı aşağı çekmesiyle, birkaç Avrupalı ​​banka ismi Çarşamba günü kapalıydı.

Societe Generale’nin varlıkları, İtalyan Monte dei Paschi ve UniCredit ile birlikte askıya alındı. Bu arada Credit Suisse, en büyük yatırımcısının sorunlu bankaya daha fazla yardım sağlamayacağını söylemesinin ardından %20 düştü.

Hareketler, dünyanın dört bir yanındaki tüccarlar Silikon Vadisi banka iflasının sonuçlarıyla boğuşurken geldi.

Citi stratejisti Beata Manthe, “Silikon Vadisi bankalarının başarısızlığı Avrupa borsalarına da sıçradı” diye yazdı. “ABD yetkilileri bulaşma risklerini kontrol altına almak için adım atsa bile, banka hisseleri dalgalanmaya devam ettikçe daha geniş yayılma etkileri devam edebilir.”

Manthe, Avrupa pazarlarında kâr elde etmek için koşulların şimdiden olgunlaştığına dikkat çekti. “Ancak yatırımcılar, pozisyonlarını yalnızca bir ay önce doldurmalarına rağmen Avrupa bankalarında net uzun pozisyona sahipler. Bu, istikrarın hala gevşetilebileceği anlamına geliyor.”

-Fred Imbert, Michael Bloom

4 saat önce

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Küresel Silikon Vadisi bankacılık erimesinin ardından bankacılık hisse senetleri negatif bölgede kalırken, Avrupa borsaları düşüşle açıldı.

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi erken ticarette %0,4 düştü, çoğu sektör ve büyük borsalar kırmızıda işlem görüyor. Perakende hisseleri %1,9 düşüşle kaybeden oldu, onu %1,4 düşüşle petrol ve gaz hisseleri izledi. Banka hisseleri yüzde 0.5 düştü.

– Hannah Ward-Glenton

4 saat önce

BMW, elektrik üretimini artırırken daha yüksek teslimatlar bekleyerek marj tahminini yükseltti

Alman otomobil üreticisi BMW, teslimatlar da dahil olmak üzere 2023 yılına kadar araç yelpazesi için %8-10’luk bir FVÖK (faiz ve vergi öncesi kazanç) aralığı bekliyor. 2022’den itibaren hafif bir artış. Satış fiyatlarının “sabit” bir seviyede kalması hedeflenmektedir.

Şirket, 2022 yılının tüm sonuçlarını yeniden onayladı geçen hafta bildirildi10,6 milyar Euro’luk (11,4 milyar $) otomobil bölümü için FVÖK dahil, geçen yıl %8,6’lık bir marja sahipti.

BMW, pille çalışan elektrikli araçları kapsamlı bir şekilde piyasaya sürme peşinde ve 2030 yılına kadar %50 BEV payına ulaşmayı bekliyor. Şirketin BEV payı 2023 yılına kadar %15 olacak.

Ruxandra Iordache

10 saat önce

Çin’in sanayi üretimi, perakende satışları Ocak-Şubat döneminde arttı

Resmi verilere göre Çin’in sanayi üretimi Ocak-Şubat döneminde %2,4 arttı.

Aynı dönemde perakende satışlar ise beklentilere paralel olarak %3,55 arttı.

Çin’in sabit varlık yatırımı, yılın ilk iki ayında %5,5’lik bir artış kaydederek, Reuters’in anket yaptığı ve %4,4’lük bir büyüme tahmin eden ekonomistlerin beklentilerini aştı.

READ  Paramount ABD işgücünü kestiği için MTV News kapanıyor

Çin’in offshore yuanı, verilerin açıklanmasının ardından zayıflayarak ABD doları karşısında 6,8822’den işlem gördü.

Çin Halk Bankası, 481 milyar yuan’lık bir yıllık orta vadeli kredi tesisi kredilerinin oranını %2,75’te tuttu.

12 saat önce

Wall Street bankaları toparlanırken Japon bankaları yükseliyor

Japon hisse senetleri, Wall Street bankalarındaki toparlanmanın ardından haftanın başlarında görülen yönü tersine çevirerek Çarşamba günü sabah ticaretinde yükseldi.

Tokyo’da işlem gören Mitsubishi UFJ Financial Group’un hisseleri %3,25, Sumitomo Mitsui Financial Group %2,73 ve Mizuho Financial Group %2,04 arttı. Nomura Holdings %1.7 yükseldi.

Bu arada, teknoloji devi SoftBank Group %0,62’lik daha düşük bir kayıp gördü.

9 saat önce

Sağlık ve teknoloji hisseleri Hong Kong rallisine öncülük ediyor

Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, sağlık hizmetleri ve teknoloji hisselerinin etkisiyle Asya-Pasifik bölgesinde Çarşamba günü %2,35 arttı.

Endekste en çok kazananlar arasında %6,28 artışla arama motoru şirketi Baidu, %5,59 artışla Alibaba Health Information Technology ve hisseleri %4,02 artışla internet şirketi Netease yer aldı.

Ancak, HSI’da en çok kazanan %9,49 artışla Orient Overseas (Uluslararası) oldu. Şirket, konteyner nakliye şirketi Orient Overseas Container Line’ın ana şirketidir.

– Lim Hui Jee

13 saat önce

Göstergeler ABD’deki düşüş eğilimini ve BofA’nın nakde çevirmek için hisse senetlerini yendiğini doğruladı

Bank of America’da Çapraz Varlık ve Nicelik Stratejisti Alex Macton ile Hisse Senedi ve Nicelik Stratejisti Savitha Subramanian liderliğindeki bir ekip tarafından görülen nicel piyasa göstergeleri, ABD ekonomisinin (geç bir ekonomik döngü aşamasından) “derin” bir durgunluğa girdiğini doğruluyor. Salı günü yayınlanan bir rapora göre Şubat, üst üste ikinci ay oldu.

BofA, 1990 boyunca, benzer koşulların ortalama 12 ay (ancak 1995-1996’da altı ay ve küresel mali kriz sırasında 19 aya kadar) süren düşüşlerle yedi kez hüküm sürdüğünü söyledi.

Dahası, BofA, “nakit artık alternatif” dedi ve “nakdi, bu yıl S&P 500 toplamının yalnızca %2 ila %3’ünü getirmesi beklenen hisse senetlerinden daha çekici buluyoruz” dedi. Kısa vadeli Hazine bonolarının getirisi ve bankanın ekonomistleri “son gelişmelerden sonra bile %5,25 – %5,5 arasında bir nihai faiz oranı bekliyorlar.”

Ekip, en iyi hisse senedi yatırım stratejilerinin şirketlerin nakit akışına dayandığını yazdı. İşletme değerine serbest nakit akışını veya serbest nakit akışına fiyat oranlarını vurgulayan bu stratejiler, “önceki düşüşlerde, özellikle sıfır faiz oranı politikası (ZIRP) dönemi dışında, nakit değerinin düşük olduğu zamanlarda endeksten daha iyi performans gösterdi. Bu faktörler aktif menajerlere ve ucuza karşı Tarihe bağlıdır.”

BofA fikri, serbest nakit akışı ve temettü sunan hisse senetlerinin “koldaki kuş” fikirlerini temsil ederken, yüksek F/K, büyüme stoklarının “rüya satın alma” fikirleri olduğudur. Ne yazık ki, eski liderlerin yeniden canlanacağına güvenenler için BofA, “Uzun hisse senedi vadeli hisse senetleri (finansman maliyetlerine daha duyarlı olan ‘hayalinde satın al’ büyüme hisse senetleri) tökezlemek için daha fazla alana sahip olabilir” dedi.

READ  QB Derek Carr, yeni şehrin ekibin meydan okumasını benimsediğini söylüyor

– Scott Snapper

14 saat önce

Lennar, hisse senetlerinde saatler sonra hareket eden ilk cumhuriyetti.

Lennar – Konut inşaatı hisseleri, genişletilmiş ticarette yaklaşık %3 arttı. Refinitiv’e göre Lennar, analistlerin son çeyrek gelir ve kazanç beklentilerini aştı. Şirket, 6.49 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 2.06 dolar kazandı.

Birinci Cumhuriyet – Bölgesel banka hisse senetleri zilin ardından %8,9 oranında toparlandı. Diğer banka isimleri Western Alliance ve KeyCorp sırasıyla %5 ve %3 civarında değer kazandı.

Saatler sonra hareket eden hisse senetlerinin tam listesini buradan okuyun.

– Samantha Subin

14 saat önce

3M — 10 yılın düşüğü — 15 yeni S&P 500 Salı günü 52 haftanın düşüğü

S&P 500’deki 15 hisse arasında 3M, Salı günü 52 haftanın en düşük seviyesini görerek Şubat 2013’ten bu yana en düşük noktasına geriledi. 3M, bir zamanlar Minnesota Madencilik ve İmalat olarak bilinen 15 hisse senedinden yalnızca biridir. Dow Jones Sanayi Ortalaması.

  • Dish Network (DISH), 2009’dan beri en düşük seviye
  • Hasbro (HAS), Mart 2020’den bu yana en düşük seviye
  • VF Corporation (VFC), 2011’den beri en düşük
  • Hormel (HRL), 2019’dan beri en düşük
  • Devon Energy (TVN), Ocak. 2022’den sonra çok az
  • Centene (CNC), Ekim 2021’den sonra çok düşük
  • CVS Sağlık ( CVS ), Nisan 2021’den beri en düşük seviye
  • Güneybatı (LUV), Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviye
  • 3M (MMM), 2013’ten beri en düşük
  • General Digital (GEN), Mart 2020’den bu yana en düşük seviye
  • CF Industries (CF), Şubat 2022’den sonra çok düşük
  • WestRock (WRK), Ağustos 2020’den bu yana en düşük seviye
  • Gelişmiş Otomobil Parçaları (AAP), Mayıs 2020’den sonra çok düşük
  • Organon (OGN), Haziran 2021’de Merck’in bölünmesinden bu yana en düşük seviyede
  • Boston Properties (BXP), 2009’dan beri en düşük

S&P 500’deki üç hisse Salı günü 52 haftanın yeni zirvelerini gördü:

  • Arista Networks (ANET), 2014 halka arzına kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
  • Cadence Design Systems (CDNS), ECAD 1987’de halka açıldığında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
  • GE Sağlık Teknolojileri (GEHC), Aralık 2022’de GE yan ürünü için tüm zamanların en yüksek seviyesi

– Scott Schnipper, Christopher Hayes

14 saat önce

Hisse senedi vadeli işlemleri düz açıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir