“Grip” ateşini göz ardı etmeyin! Araştırma, enfeksiyon sonrası migren, epilepsi, felç, nöropati, hareket bozuklukları ve demans vakalarının Kovid-19'dan daha fazla olduğunu ortaya koyuyor – Biyoteknoloji yatırımının ilk durağı – Genet'nin Perspektifi

“Grip” gribini göz ardı etmeyin! Araştırmada, gripten sonra, COVID-19'dan sonra daha fazla migren, epilepsi, felç, nöropati, hareket bozuklukları ve demans vakası tespit edildi.

Neurology dergisinde 20 Mart 2024'te yayınlanan bir araştırmaya göre gribe yakalanan kişilerin Kovid-19'a yakalanma olasılığı daha yüksek.Hastalığından sonraki bir yıl içinde nöropati tedavisi gördü. Ancak araştırmacılar, çalışmanın “uzun süreli Kovid-19” sonuçlarına bakmadığını, bu nedenle sonuçların “uzun süreli Kovid hastalarında nörolojik semptomların arttığını” gösteren diğer çalışmaların sonuçlarıyla mutlaka çelişmediğini vurguladı.

Bu çalışmada araştırmacılar tıbbi iddia verilerini kullandılar 77.272 kişi Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldıVeGrip nedeniyle hastaneye kaldırılan aynı sayıda insanı karşılaştırın. Daha sonra kaç tane olduklarını saydılar.Yaygın görülen 6 nörolojik durumdan herhangi biri için tedavi alın: migren, epilepsi, felç, nöropati, hareket bozuklukları ve demans.Analiz sonuçları aşağıdaki gibidir:









KralİlesistemsistemhastalıkHasta

Akışhis

COVID-19

Bulaşıcı COVID-19 Grip olanlara göre semptom geliştirme olasılığı daha düşüktür (%)*

Migren baş ağrısı

%3,2

%2,0

%35

uyuyor

%2,1

%1,6

%32

nörolojik hastalık

%3,6

%1,9

%44

Hareket bozuklukları

%2,5

%1,5

%36

Felç

%2,4

%2,0

%10

Demans

%2,3

%2,0

%7

Bulaşıcı 1 Yukarıdakiler o yıl içinde gerçekleşti 6 Nörolojik hastalıkların oranı

%4,9

%2,8

* Tıbbi ihtiyaçları etkileyebilecek diğer faktörleri hedefleyin (Yaş, cinsiyet ve diğer sağlık koşulları gibi) düzeltilmiş oran

Sonuçlar başlangıçta beklenenden farklı olsa da araştırmacılar, bunun en azından COVID-19 enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılmanın “tedavi gerektiren nörolojik durumlara” yol açmadığının güven verici olduğunu söyledi. Ancak araştırmacılar, araştırmanın bir sınırlamasının, araştırmacıların kullandığı veri tabanının ulusal düzeyde temsili bir örnek olmaması olduğunu, dolayısıyla bulguların bırakın dünyayı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm COVID-19 iyileşmeleri için geçerli olmayabileceğini kabul etti. ).

Kaynak: Medical Express, EurAlert

READ  Yaşanabilir çevreyi aramak için NASA Europa sondasını fırlatacak teknoloji | Merkezi Haber Ajansı CNA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir