Güney Çin Denizi'nde Çin-Filipinler çatışması 2/Merkezi Haber Ajansı Iron Line, Güney Çin Denizi'ndeki Filipin bilimsel araştırma faaliyetlerine doğrudan saldırmak için resiflere gidiyor | Uluslararası | Merkezi Haber Ajansı CNA

(CNA muhabiri Chen Yanjun'un ayın 27'sindeki Tiexian Resifi hakkındaki özel raporu) CNA ve uluslararası medya yakın zamanda Filipinler'in iki partili bilimsel araştırma ve şeffaflık stratejilerini ilk elden incelemek için Titu Adası'nı ve bitişikteki Tiexian Resifi'ni ziyaret etti. Çin Sahil Güvenliği ve deniz milisleri tarafından insanların ayrım gözetmeksizin hedef alınmasından. Güney Çin Denizi'ndeki egemenlik iddialarına uluslararası ilgi ve desteği artırmak.

Filipinler, Çin, Tayvan, Vietnam, Malezya ve Endonezya gibi davacıların Güney Çin Denizi'nde egemenlik sorunları var. Çin Cumhuriyeti, Renai Shoal, Scarborough Shoal (Demokrasi Kayası olarak da bilinir), Titu Adası ve Dixian Resifi üzerinde egemenlik iddia ediyor.

Çin sahil güvenlik sözcüsü Gan Yu, 21'inde yayınlanan bir açıklamada, Çin'in, Taixian Resifi ve bitişik suları da dahil olmak üzere Nansha Adaları üzerinde tartışılmaz bir egemenliğe sahip olduğunu söyledi.

Ayın 21'inde, Filipinler'den 34 mürettebat “Çin'in uyarılarını ve inkarlarını dikkate almadı ve yasadışı faaliyetler nedeniyle Tiexian Resifi'ne çıktı. Çin Sahil Güvenlik kolluk kuvvetleri, resifleri kontrol etmek ve yasalara uygun şekilde çözmek için çıktı.”

Filipin Sahil Güvenlik geçen yıl Şubat ayında Güney Çin Denizi Şeffaflık Stratejisini başlattı. Merkezi Haber Ajansı, üç Japon televizyon muhabiri ve Filipin medyasından birkaç muhabir, Filipinli bilimsel araştırmacılar tarafından Iron Line Reef'te yürütülen ilk deniz ekolojisi çalışmasıyla röportaj yapmak üzere yakın zamanda Thitu Adası'na davet edildi.

Ayın 21'inde, Merkezi Haber Ajansı ve üç Japon muhabir, Iron Line Kayası'na ulaşmak için sert bir şişme bota bindiler. Görüşme sonrasına kadar olay yerinde hiçbir Çinli Sahil Güvenlik personeli görülmedi ve olay yerinden ayrıldı.

Ayın 21'inde sabah saat 10'da, medya muhabirleri ve Filipinli bilimsel araştırmacılar, Filipin Balıkçılık ve Su Kaynakları Bürosu'nun (BFAR) resmi gemileri BRP Datu Pagbuaya ve BRP Datu Sanday'a bindiler. Mercan Resifi No. sırasıyla 2.

READ  Hu Ke, hizmet ticaretinin yeniden başlatılmasını savunuyor Chen Jianren: Tüm yumurtaları aynı sepete koymayın

Çin kaynaklarına göre Tiexian Reef, kuzeydoğudan güneybatıya uzanan üç mercan resifinin ortak adıdır; Yüksek sularda batarlar ve alçak sularda ortaya çıkarlar. Sandy Cay (Iron Rock), Filipinler'in resmi ismiyle, dört mercan kayalığı, hayır. 1'den hayır. 4'e kadar bölünür.

Filipin Sahil Güvenlik, Filipinler Üniversitesi, Tarım Bakanlığı Ulusal Balıkçılık Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (NFRDI) ve Balıkçılık Bürosu'ndan bilim adamlarıyla işbirliği içinde demir hat resifleri üzerinde deniz bilimsel araştırmaları yürüttüğünü söyledi. 21'inde.

Merkezi Haber Ajansı'ndan bir muhabir, Çin Sahil Güvenlik Gemisi 5204, Suntai Datuk No. 2 Resmi geminin resiflere yaklaşmasını engellemek için denizde seyrederken görüldü.

Filipinler, iki gemi arasındaki en yakın mesafenin sadece 100 metre olduğunu ve yakınlarda en az 13 Çin donanma gemisinin bulunduğunu söyledi. Ayın 21'inde saat 11:39'da Datuk Santai, Çin Sahil Güvenlik'ten egemenlik ilan eden 10 yayın aldı.

Shantai Dato muhabirlerinin hazırladığı bir rapora göre, Balıkçılık Bürosu'nun resmi gemisi no. 2 Çin Sahil Güvenlik Gemisi 5204, mercan resifine yaklaşırken, silahlı deniz gemilerini çağırdığından şüphelenilen 20 dakikadan fazla bir süre boyunca alarm verdi. Bilimsel araştırmacıların mercan resiflerine tırmanmasını destekleyin ve engelleyin.

Şiddetli rüzgarlar ve dalgalar nedeniyle Bagbuya Datuk'taki muhabirlerin sert şişme botlarla Iron Wire Reef'e çıkması yaklaşık 2 saat sürdü. Burada Filipinli bilimsel araştırmacıların mercan örnekleri topladığını ve çevre çalışmaları yürüttüğünü gözlemlediler.

Çin Donanması, Filipin operasyonlarını havadan izlemek için 57 numaralı helikopteri gönderdi.

Filipin Sahil Güvenlik'in Batı Filipin Denizi Sözcüsü Jay Dariela ve Filipinler Üniversitesi araştırmacıları, Ironline Resifi'nin ön çevresel izleme sonuçlarını açıklamak için ayın 22'sinde resifle ilgili bir basın toplantısı düzenlediler.

Tariara, Filipin tarafının Iron Line Reef'teki deniz bilimsel araştırmasının ayın 21'inde dört saatten fazla sürdüğünü söyledi. Çin, o sırada Çin Sahil Güvenliğinin de Iron Line Rip'e bindiğini söyledi. “Bu da (Çin tarafından) başka bir yalan.”

READ  Çin'in Ningxia kentindeki barbekü dükkanında gaz sızıntısı 31 kişiyi öldürdü, 7 kişiyi ciddi şekilde yaraladı | Boğaz Geçişi | Merkezi Haber Ajansı CNA

Filipinler, Güney Çin Denizi'nde bilimsel araştırma yaptığında zaman zaman Çin donanmasına ait helikopter ve gemilerin ortaya çıktığını gördüğünü söyledi.

Tauriela, “PLA donanma gemilerinin asıl amacı faaliyetlerimizi izlemek ve ne yaptığımızı görebildiklerini göstermektir.” dedi.

Filipinler 1971'den beri resifleri kontrol ediyor. Manila yetkilileri, Filipinler'in, Iron Line Reef'in adadan 2,5 deniz mili uzakta ve 12 deniz mili karasuları içerisinde olması nedeniyle Iron Line Reef üzerinde egemenlik iddia ettiğine inanıyor.

Filipinler Üniversitesi Biyoloji Enstitüsü'nde deniz ekolojisi araştırmalarından sorumlu profesör olan Jonathan Anticamara, mercan resifi no. 2, neredeyse gri-beyaz renkli, büyük ve doğal olmayan kırık mercan yığınları bulduğunu söyledi. çoğu bu bölgedeki denizdeki mercan resiflerinden farklıdır.

Kimin koyduğunu bilmiyoruz dedi.

Buna ek olarak Anticamara, Demir Resifi'nin başlangıçta büyük mercan resiflerine, zengin biyolojik çeşitliliğe ve türlere ve birçok büyük balığa sahip olmasını beklediğini söyledi.

Ancak araştırmacılar aslında çok az sayıda balık türünü ve küçük boyutları (tipik olarak 2 ila 3 santimetre civarında ve çok az sayıda 20 santimetreden büyük balıklar) gözlemlediler.

Anticamara, genel olarak Filipinli araştırmacıların resifin mercan resiflerinin artık sağlıklı olmadığına ve büyük balık popülasyonlarına sahip olduğuna inandığını söyledi. Şu anda bu bölgedeki balıkların çevresel stres veya aşırı avlanma gibi bir tür insan faaliyeti altında olabileceği tahmin ediliyor. (Yazar: Chen Huizen) 1130327

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir