Kamera arkası/Ma Ying-jeou, Xi Jinping ile görüştükten sonra 1992'deki fikir birliğini ve Tayvan karşıtı ittifakın faillerini açıkladı | SETN.COM

Muhabir Li Guanxi/Taipei'den bildiriyor

▲Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve eski Devlet Başkanı Ma Ying-jeou (ortak resim)

Lütfen oku….

Eski Başkan Ma Ying-jeou'nun Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştüğü ve geziyi Kuomintang Yasama Konseyi toplayıcısı Fu Gongqi'nin yöneteceği bildirildi. Ma ve Xi arasındaki görüşme sırasında Xi Jinping, 1992'deki fikir birliğine uyan ve Tayvan'ın bağımsızlığına karşı çıkan Ma Ying-jeou'yu kişisel olarak övdü, ancak 1992 ne zaman Tayvan'ın bağımsızlığına karşı çıktı? 1992'deki çapraz görüşmelere katılanlardan biri, 1992'deki fikir birliğini değiştirenin Çin Komünist Partisi olduğunu ve 1992'deki fikir birliğini pekiştirenin de Lin Chan olduğunu belirtti. Tayvan'da 2005'te bağımsızlık için protesto!

1992 Boğazlar Arası Müzakerelere Katılanlar ÇKP neden sıklıkla 1992'deki fikir birliğini ele aldı? “Kapalı hedefleri bizi tuzağa düşürmek için paketlenmiş bir yem kullanıyor ve ardından yavaş yavaş bizi tek Çin politikasını tanımaya zorluyor.” O yılın tarihine dönüp baktığında, “Bugünlerde birçok politikacı ve belirli konumdaki kişiler ÇKP ile görüştüğümüzde hata yaptığımızı söylüyor” dedi ve merhum eski başkan Lee Teng-hui'nin 1995'te ziyaret ettiğinde şunları ekledi: ÇKP 1992'de Tayvan'ı ziyaret etti. SEF ile Tayvan Ötesi Boğaz İlişkileri Derneği arasındaki kurumsal istişareleri tek taraflı olarak keserek fikir birliğini ihlal eden önemli bir bildiri yayınladı. Peki Cornell Üniversitesi'ne gitmenin Tayvan Ötesi Boğaz İlişkileri Derneği ile ne alakası var?”

1992'den sonra, füze krizi nedeniyle 1992'de fikir birliğini ilk değiştiren biz değil, Çin Komünist Partisi oldu. Hükümet her zaman Lee Deng-hui'nin Cornell'in mezun olduğu okula yaptığı ziyaretin 1992'deki fikir birliği meselesini ihlal etmediği konusunda ısrar etti. ÇKP geri çekildi ve herkesin görüşlerini ifade edebileceği bir yer olmadığına inandı. 1996'da bunun hakkında konuştuk ama bugün bile bazı insanlar Çin'in farklı tezahürleri olabileceğini söylüyor.” 2005 yılında, Kuomintang'ın (iktidar partisi) lideri Lien Chan, Hu Jintao ile görüşmek üzere Çin'i ziyaret ettikten sonra, bir “Lian-Hu Mutabakatı” olduğunu söyledi ve 1992'deki fikir birliğini Tayvan'ın bağımsızlığına karşı muhalefetle ilişkilendirdi.

READ  Hollanda ve Japonya, Çin'in çip teknolojisine erişimini engellemek için ABD'ye katılacaklarını söylediler.

Leung San o yıl Tayvan'a döndükten sonra, 1992'de uzlaşmayı ve Tayvan karşıtı bağımsızlığı, ulaşmak istedikleri siyasi hedefler olarak KMT'nin politika platformuna dahil etmeye zorladığında ısrar etti. Bu, Tayvan'daki birçok kişinin istekli olduğu bir örnek! 1992 Mutabakatı ve Tayvan Karşıtlığı 2009 yılında Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi bu tartışmayı uluslararası alanda yaymaya başladı, devletler sözünü söylemek zorunda kalıyor, ancak “Tayvan bağımsızlığı”nın ortaya çıkmasının 1992 ile hiçbir ilgisi yok ve ikisi arasında kurumsallaşmış bir ilişki var. Tayvan Boğazı'nın iki tarafının iletişim ve istişare mekanizması kurmasıyla hiçbir alakası yok. Bugün ne yazık ki bunlar iç içe geçmiş durumda.”

Bu yıl 10 Nisan'da eski Başkan Ma Ying-jeou, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi ve “1992 Mutabakatı”nı yineledi. Tayvan!” Tayvan Boğazı'nın diğer yakasına gelince, Kuomintang, 1992'deki çarpıtılmış fikir birliğini kullanarak, sık sık “Tek Çin” dedikleri şeyin Anayasa uyarınca “Tek Çin” olduğuna işaret ediyordu. evde söylediklerim, sınır ötesi müzakerelerde söylediklerim tamamen farklı şeyler! ” Ma Ying-jeou dışarı çıkmadan önce Çin Cumhuriyeti'ni savunacağını söyledi, mevcut Başkan Tsai Ing-wen ise Taiping Adası'na çıkması gerektiğini söylüyor. Çin Cumhuriyeti'nin egemenliğini savunun, ancak Çin'e geldikten sonra “Çin Cumhuriyeti” ortadan kalkar.

Bu kişi, eğer Tayvan Boğazı'nın her iki tarafının da uyması gereken bir politika ve standart olacaksa, Tayvan Boğazı'nın her iki tarafının da bu şartları veya terimlerin anlamlarına ilişkin bir yorumu kabul etmesi gerektiğini ileri sürdü. “1 Ağustos 1992 tarihli belgeye bakıldığında 'tek Çin'in anlamı Anayasa'nın Birinci Merkez Komitesi'ninkinden çok daha gelişmiş ve kapsamlıdır.” Ve Çin Cumhuriyeti'nden bahsedelim… “Evet” diye sordu. O yüzden alkışlayacağım ve en azından konuşacağım.” Kişi yineledi, iddialarda bulunabilirsiniz ancak bu iddia Tayvan içindeki farklı konumlar arasında çatışma yaratmaz ve bu da işe yaramaz.

READ  Eurovision Şarkı Yarışması: İsveçli şarkıcı Lorraine ikinci kez kazandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir