Su sıkı! Shimen'in su depolama oranı 100 yıllık kuraklığın ötesinde %24'te kalıyor

Shimen Rezervuarı'nın su depolama oranı dün %24'e düştü; bu, üç yıl önceki “100 yıllık kuraklığın” aynı dönemindeki %27'den daha düşük. kıtlık devam ediyor Muhabir Ji Xiangru/Fotoğraf.

Önceki gün Tayvan'da on binlerce müşteri elektriksizdi ve Shimen Rezervuarı'nın su depolama oranı dün %27'den yalnızca %24'e düştü. “100 yıllık kuraklığın” sona ermesinin ardından üç yıl önce sona eren çeltik ekiminin ilk aşamasının durdurulması endişesi var. Taiyuan Belediye Başkanı Song Shan-cheng dün Başkan Tsai Ing-wen'in enerji politikasını “saçma ve katı” olmakla eleştirdi, ancak yeni seçilen Başkan Lai Ching-te ve Ekonomi Bakanı adayı Guo Shihui'nin bunu yeniden düşünebileceğini umuyordu. Dikkatlice.

Su sorununun artıp artmayacağı yarın tartışılacak

Shimen Rezervuarı'nın su toplama alanındaki su seviyesi, son zamanlardaki yapay yağış dalgaları nedeniyle dün 49,76 milyon fit küp rezervle 219,27 metreye düştü. Sayaç oranı yüzde 24,25. Hsinchu Bilim Parkı'na su sağlayan Baoshan ve Baoer Rezervuarlarının su depolama kapasitesi %22 ve %32'ye düştü ve merkezi hükümet, su seviyesi aydınlatmasının iyileştirilmesini tartışmak üzere yarın bir toplantı yapacak.

Sıkı su koşulları nedeniyle bu yılki pirinç mahsulleri için “bölgesel ürün rotasyonu” uygulanmadı ve Tayvan'da ekilen pirincin ilk aşaması yağmur mevsimini beklemezse hasat zayıf olacak. Çiftçiler bunun durdurulması gerektiğinden endişeli. Bambu üreticileri, anlaşmalı su tankeri operatörleri ile iletişime geçerek, su seviyesi ışık sinyalinin iyileştirilmesi ve basınçsız su temini oluşması durumunda ilçeler arası ve şehir içi su tankeri su operasyonlarına başlanacak. Bakanlığı Kuzey Su İdaresi, “Mayıs ayındaki erik yağmurlarının su durumunu hafifleteceğini umuyoruz ancak iklim değişikliği ve iklim anormallikleri çok ciddi. Erik yağmurlarının doğru zamanda olup olmayacağını garanti edemiyoruz” dedi. Ekonomik İşler'de, sulamanın durdurulması gibi tedbirlerin merkezi olarak ele alınmasının yıldan yıla farklılıkları tam olarak anlatılmalıdır.

READ  Sudan Kırmızısı Malzemeler/Biber Tozu, Biber, Shacha Sosu, Köri Yaprakları vb.nin Son Listesi.

Dün gece saat 9 civarında yaşanan elektrik kesintisinin ardından Taoyuan Pingzhen Bölgesi'nde bir elektrik kesintisi daha yaşandı ve 3.094 ev etkilendi. Zhang Shangcheng, Taipower'ın yetersiz enerji politikaları ve elektrik altyapısının yetersiz bakımı nedeniyle sık sık beklenmedik elektrik kesintilerine yol açan mali kısıtlamalarını eleştirdi. Taoyuan, çok fazla elektrik, özellikle de endüstriyel elektrik kullanan bir şehir.

Wang Meihua, Taoyuan Elektrik Kesintisi İçin Özür Diledi

Ekonomik İşler Bakanı Wang Meihua dün, Taoyuan Şehrinde on binlerce elektrik kullanıcısına yol açan elektrik kesintisi nedeniyle özür diledi. Birden fazla kullanıcı için kilitlenmeler. Taipower, “Buradaki birçok evde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle özel özürlerimi iletmek istiyorum” diyerek sorunu hızlı bir şekilde düzeltti. Tayvan'da 15'inde dört elektrik üretim ünitesinin arızalanması nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi krizine ilişkin Wang Meihua, hasarın depremden kaynaklandığını ancak Taipower'ın halihazırda ürün ve sevkiyat yaptığını açıkladı.

Taipei Belediye Başkanı Xiang Wan ayrıca, büyük fabrikaların acil durumlarda güç kaynaklarını sürdürmek için elektrik kullanımını azaltmasını zorunlu kılmak yerine, merkezi hükümetin genel ekonomik büyümeyi ve endüstriyel ihtiyaçları dikkate alan sürdürülebilir bir enerji politikasına sahip olmasını umduğunu ifade etti. Yunlin İlçesi Başkanı Zhang Lishan, merkezi hükümete enerji politikalarını gözden geçirmesi ve maliyetleri düşürmek ve daha iyi yaşam standartları sağlamak için endüstriyel kalkınmayı teşvik etmesi çağrısında bulundu.

4 rezervuarda %20'den az su var

Ekonomi Bakanlığı Su Güvenliği İdaresi'nin istatistiklerine göre, 21 iç rezervuardan 14'ünün depolama kapasitesi %40'ın altında, dördünün ise %20'den az su depolama kapasitesi var, bu da kritik su koşullarına işaret ediyor. Tarımsal Arazi ve Su Koruma Dairesi müdür yardımcısı Chen Yanyuan, Çin'in Shimen Rezervuarı bölgesinin daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Havza alanlarında halihazırda döner sulama kullanılmakta olup, orta ve güney rezervuarlarda kullanılan sulama suyu standartlarını karşılayan nehir suları dikkatle değerlendirilmeli, gerektiğinde döner sulama uygulanacaktır.

READ  İran, İsrail'e karşı savaşmakla tehdit ediyor... "Büyükelçilik artık güvende olmayacak" Savunma Bakanı: yanıt vermeye hazır | Orta Doğu'da ısınan bir ortam | Evrensel

Su Kaynakları Departmanı Kuzey Bölgesi Su Kaynakları Şubesi, Shimen Rezervuarının kuzey Tayvan'da her gün geçim, sanayi ve tarım için su sağladığını, bunun ilk olarak elektrik santrali tarafından üretildiğini ve daha sonra çeşitli su kaynakları için Taiyuan ve Dazhen'e boşaltıldığını belirtti. .

[அசல் இணைப்பைப் பார்க்கவும்]

Daha fazla udn raporu
Çok Fazla Çamaşır Deterjanı Kalıntı Bırakır!Uzmanların Önerdiği “En Büyük 5 Çamaşır Hatası” Çamaşırlarınızı Kirletebilir
Zhuzhou Bilim ve Teknoloji'deki mühendislerin içinde bulunduğu kötü durumu ortaya çıkardı.
Yuu, dans ederken hizmetçi üniforması giydiği ve “ateşlediği ve imajına zarar verdiği” için eleştirildi.
Arkadaşlarım beni New Taipei'nin Dunhuang Bölgesinde kalmaya davet ediyor! Yeni evimi kutudan çıkardığımda internet şaşkına döndü: sanki Chiayi'de yaşıyormuşum gibi.

Daha fazla ilgili habere bakın
Su sıkı! Shimen'in su depolama oranı 100 yıllık kuraklığın ötesinde %24'te kaldı
Su Kaynakları Dairesi: Su temini önümüzdeki 3 ay içinde stabil olacak
Geniş alanlarda ürün rotasyonu durduruldu: “Hükümet çok hesaplı”
Taipower, rezervuarın susuzluğunu görmezden gelmeyi ve elektrik üretmek için suya güvenmeyi tercih ediyor
%20 Güvenlik Savaşı! Shimen Rezervuarı su depolama tabanı araştırıldı ve bambu bitkisi bağımsız olarak suyun %6'sını depoladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir