ABD hisse senetleri dört ardı ardına gelen kara suçlamaların ardından %3 düştü

New York Menkul Kıymetler Borsası yatırımcısı.Reuters

Dört büyük ABD borsa endeksi 17'nci Çarşamba günü kırmızıda sona erdi; S&P 500 üst üste dördüncü günü de kırmızıda kapattı, büyük teknoloji hisseleri satış yaptı ve Nasdaq Philadelphia Yarıiletken Endeksi keskin bir düşüş nedeniyle %1 düştü. ASML, Nvidia ve AMD gibi yarı iletkenlerden gelen siparişler düştü.

Dow Jones sanayi ortalaması 17'sinde 45,66 puan veya %0,12 düşüşle 37.753,31'e geriledi; 37 puan.

Philadelphia Semiconductor Endeksi yüzde 3,25 düşüşle 4.567,31 puana geriledi.

S&P 500 üst üste dördüncü günde de düşüş yaşadı; en son düşüş 4 Ocak'ta sona erdi.

Büyük bir yarı iletken ekipman üreticisi olan ASML'nin hisse fiyatı, kötü mali raporun 30 hisse senedinden birini neredeyse yok etmesinden sonra %7 düştü. Huida'nın hisse fiyatı %3,8 düştü ve Advanced Micro Devices (AMD) %5,8 düştü.

Insurer Travellers, şirketin Wall Street beklentilerinin altında kalan ilk çeyrek kârını açıklamasının ardından S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average'ın önde gelen düşüşlerinden biri olarak %7,41 düştü. Beklenenden zayıf gelen kazançların ardından piyasada ağırlık kazanan diğer hisse senetleri arasında depo gayrimenkul yatırım ortaklığı Prologis ve sağlık şirketi Abbott Laboratories yer aldı.

Hisse senetleri ilk çeyrekte %10 artış göstererek 2019'a en güçlü başlangıcını yaptıktan sonra, yatırımcılar ekonomideki güçlenmenin devam ettiğini düşünse bile piyasanın kısa vadede ne kadar ileri gidebileceği konusunda giderek daha fazla şüpheye kapılıyor.

National'dan Mark Hackett şunları söyledi: “Jeopolitik belirsizlik, artan faiz oranları, Federal Reserve ve enflasyondaki yavaşlamanın bir araya gelmesi, açıktan satıcıların geçici olarak hakim olmasına izin verdi.”

READ  Kırılamıyor!Üç ülke Gazze'de ateşkese ilişkin karar taslağına ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne karşı oy kullandı | Ortadoğu'da durum kızışıyor Evrensel

S&P 500, yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerinin zamanlaması ve boyutuna ilişkin beklentilerini azaltmasıyla üst üste üçüncü haftayı da kaybetmeye hazırlanıyor.

HSBC stratejisti Max Ketner ve diğerleri, borsadaki temel ve teknik trendlerin hala destekleyici göründüğünü ve son geri çekilmenin geçici olması gerektiğini belirtti.

Salı günü, aralarında Başkan Jerome Powell'ın da bulunduğu Fed yetkilileri, faiz oranlarını ne zaman indirebilecekleri konusunda yönlendirme yapmaktan kaçındı ve bunun yerine para politikasının uzun vadede kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Ameriprise Financial baş piyasa stratejisti Anthony Saglimben, “Beklenenden yüksek enflasyon, düşük faiz oranı indirimi beklentileri ve özellikle Orta Doğu'da artan jeopolitik gerilimler” dedi.

“Beş aylık güçlü kazanımların ardından bu, yatırımcıların kenara çekilip piyasanın biraz nefes almasına izin vermesi için bir bahane.”

Fed'in Çarşamba günü yayınladığı bej kitap, ABD ekonomik faaliyetinin Şubat sonundan Nisan başına kadar hafif bir şekilde genişlediğini ve şirketlerin enflasyonist baskıların istikrarlı kalmasını beklediğini ve bunun da Federal Reserve'ün faiz oranlarını düşürmesini engellemeye devam ettiğini gösterdi.

20 yıllık ABD Hazine bonosuna olan güçlü talebin ardından, ABD Hazine tahvil getirileri günün erken saatlerindeki birkaç ayın en yüksek seviyelerinden daha da düştü ve hisse senetleri buna tepki olarak kayıplar yaşadı. ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirisi %4,59 civarındaydı.

Gelişmekte olan hisse senetleri arasında United Airlines güçlü mali tahminler üzerine %17,45 yükselirken, New York Borsası Arca Airline endeksi %3,82 artışla 6 Şubat'tan bu yana en büyük tek günlük kazancını elde etti.

devamını oku

ASML'nin mali raporu, gelişmiş çip üretim ekipmanlarına olan talebin yavaşladığı konusunda uyarıyor… ikinci çeyrek satışları

READ  EXCLUSIVE/SIN LIFE Mali Davranış Otoritesinin cezalarda adil olması gerektiğini söyleyerek maaş kesintileri nedeniyle para cezasına çarptırıldı |

Önerilen makale

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir