Ukrayna İçin Rusya-Ukrayna Savaşı |

ABD, Ukrayna'nın Rus saldırganlığına karşı savaşmak için kullanıldığı bildirilen ATACMS uzun menzilli taktik füze sistemi konusunda Ukrayna'ya yardım ediyor.

24'ünde ABD Başkanı Biden, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar ABD Doları (yaklaşık 3,1 trilyon NT ABD Doları) tutarında yardım imzaladı; bunun ABD'li ortaklara kritik yardım sağlayacağını ve başarılı olması halinde bir sonraki adım olacağını söyledi. NATO müttefiklerine doğrudan saldırmak olacaktır. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ayrıca ABD'nin ilk kez Ukrayna'ya 300 kilometreye kadar menzilli uzun menzilli taktik füzeler sağladığını doğruladı.

Biden, ABD'nin birkaç saat içinde Ukrayna'ya uçaksavar silahları, topçu mühimmatı, füzeler ve zırhlı araçlar sağlayarak askeri yardıma başlayacağını söyledi.

Ek bütçe yürürlüğe girdikten sonra Savunma Bakanlığı, RIM-Seven Sea Sparrow hava savunma füzeleri, AIM-Nine Sidewinders havadan havaya füzeler, Stinger hava savunma füzeleri, çekili füzeler dahil olmak üzere Ukrayna'ya ilk 1 milyar dolarlık yardımı duyurdu. ve HyMass roket sistemi mühimmatları 155cm ve 105cm top mermileri ve çeşitli tanklar.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Patel, 24'ünde Başkan Biden'ın doğrudan talimatıyla Ukrayna'ya uzun menzilli askeri taktik füze sistemleri (ATACMS) teslim ettiğini doğruladı. Dışişleri Bakanlığı ayrıca bu füzelerin Ukrayna topraklarında kullanılacağını da kaydetti.

Reuters ve Politico, Ukrayna'nın Asya yarımadasındaki bir Rus havaalanına saldırmak için birkaç hafta önce iki kez 300 kilometre menzile sahip MGM-140 askeri taktik füze sistemini kullandığını, Rus ordusunun ise ilk kez güneydoğu Ukrayna'da saldırı düzenlediğini bildirdi. Ukrayna ordusu bu tür füzeyi kullanmıştı.

Yetkililer, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan bir videoya göre, Rus ordusunun dört adet S-400 karadan havaya füze sistemi, üç radar istasyonu, bir hava savunma komuta merkezi ve bir uçağa sahip olduğu belirtildi. Savunma kontrol sistemi bu füze saldırılarının bir derlemesiydi.

READ  Yoshida'ya güvenin! "Final Fantasy XVI" gök gürültüsü deneyimi yok: tarif edilemez bir şok

Rusya ayın 24'ünde silahın “savaşın sonucunu önemli ölçüde değiştirmeyeceğini” söyledi.

Beyaz Saray geçen Ekim ayında ek bütçe talebinde bulunmuştu. “Amerika'yı Yeniden Büyük Hale Getirin” (MAGA) Eski Başkan Trump liderliğindeki Cumhuriyetçiler bu yardım bütçelerini aylardır bloke etti ve Biden, Rusya Devlet Başkanı'nın dostları İran, Kuzey Kore ve Çin'in zaten cephanelerinin tükendiğini söyledi. Vladimir Putin'in cephanesi bitmek üzereydi. , Jedi dronları, balistik füze ve Rus savunma üretiminin arttırılmasına yardımcı oluyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken şu anda Çin ana karasını ziyaret ediyor ve ABD, Blinken'in doğrudan Çin'den Rusya'nın savunma sektörüne yardım etmemesini talep edeceğini tahmin ediyor.

Historic Time'ın haberine göre, Putin Ukrayna'da kazanırsa bir sonraki adım, NATO'nun kolektif savunma taahhütlerine göre ABD ve NATO tarafından Avrupa savaş alanına çekilmek olacak.

Konuşmasında paket tasarısının Ukrayna ve İsrail'e, Gazze Şeridi'ne insani yardımın faydalarını anlattı ancak Tayvan'dan bahsetmedi ve Tayvan'ı sadece “Hint-Pasifik bölgesindeki müttefik ve ortaklar” olarak nitelendirdi. “

devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir