Wu Chengwen kabineye katılıyor ve Ulusal Bilim Konseyi'nin başkanı olan Küçükler Ligi milli oyuncusu hakkında yazıyor

2024/4/16 10:40(Güncellenme tarihi: 4/16 13:59)

Ulusal Bilim ve Teknoloji Komitesi Başkanı Wu Chengwen (resimde) Güney Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin başkanıdır. Fotoğraf: Merkezi Haber Ajansı muhabiri Bei Zhen, 16 Nisan 113.

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Yang Chirui, Tainan, 16.) Güney Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi başkanı Wu Chengwen, Ulusal Bilim Konseyi'nin yeni başkanıdır. Ulusal Tayvan Üniversitesi'nin elektrik mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, kariyerine devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne döndü. çalışmalar. .

Wu Chengwen

Wu Chengwen'in profili

  • Doğum Tarihi: 18 Eylül 1958
  • Eğitim: Yüksek Lisans ve Doktora, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, California Üniversitesi, Santa Barbara, Lisans Derecesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü, Ulusal Tayvan Üniversitesi
  • Deneyim: Güney Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Başkanı, Ulusal Cheng Kung Üniversitesi Başkan Yardımcısı, Tsinghua Üniversitesi Başkan Yardımcısı, Tsinghua Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Direktörü, ITRI Sistem Çip Teknolojisi Merkezi Direktörü, Yarı İletken Endüstrisi Geliştirme Ofisi Direktörü Ekonomi Bakanlığı ve ITRI Bilgi ve Direktörü, İletişim Araştırma Enstitüsü, ITRI Güney Şube Eş Başkanı ve CEO'su, ITRI Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Teknik Sorumlusu

Daha fazla gör

kapatma

Ulusal Tayvan Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, masrafları kamuya ait olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti ve Kaliforniya Üniversitesi'nden elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında doktora derecesi aldı. Tayvan'a döndü ve Tsinghua Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde ders verdi. Tsinghua Üniversitesi'nde Bilgisayar Merkezi, Elektrik Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisliği Okulu Direktörü ve ITRI'de Sistem Çip Teknolojisi Merkezi Direktörü olarak görev yaptı. İletişim Araştırmaları Enstitüsü ve Ulusal Cheng Kung Üniversitesi'nin başkan yardımcısı.

Wu Chengwen'in yarı iletken bellek testi, teşhis ve onarımına ilişkin araştırması, endüstrinin birçok teknolojiyi kullanmasını ve birçok endüstriyel IC ürününe uygulanmasını tanıdı ve yarı iletken endüstrisinde 40'tan fazla yerli ve yabancı patenti var. Buna ek olarak, sanayi-üniversite işbirliğini teşvik etmeye kararlıdır; bir zamanlar Ekonomi Bakanlığı'nın ülkenin ilk akademik kurs programına başkanlık etmiş ve çeşitli teknoloji alışverişlerinde verimli sonuçlar elde etmiştir.

READ  Josh Hart önemli bir üçlük attı!Nick iyi bir başlangıç ​​yaptı

Wu Chengwen'in bir başka özel deneyimi de ilkokulda Tynan Giants Küçükler Ligi takımına seçilmesi, ulusal şampiyonluğu kazanması ve 1971 yılında 25. Küçükler Ligi Dünya Serisine katılmak üzere ABD Williamsport'a gitmesiydi. Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı oynadıkları ikinci maçta rakiplerini 11-0 mağlup ederek Çin takımının o turnuvanın şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldular.

Wu Chengwen ortaokuldayken okul öğretmenlerinin ve ebeveynlerinin tavsiyelerini kabul etti ve ardından beyzbol oynamak yerine akademik yolunu değiştirerek Tainan No. 1'e katıldı. 1, Ortaokul ve Ulusal Tayvan Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'ne kabul edildi ve gelecekteki akademik başarıların temelini attı.

Bir sporcu ruhuna sahip olduğu için Wu Chengwen, Tsinghua Üniversitesi'nin Hinsu Akademik Üniversitesi ile birleşmesinden sonra, en iyi yerli oyuncuların rekabet standartlarını iyileştirmeye ve spor endüstrisinin uluslararası rekabet gücünü artırmaya yardımcı olmak için alanlar arası bir spor teknolojisi araştırma ve geliştirme merkezi kurdu. Ulusal Cheng Kung Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 110 yıl boyunca Ulusal Gençler Koleji olarak görev yaptı ve Okul Sporları Birliği'nin İcra Direktörü olarak okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin bilim ve teknoloji uzmanlığı ile spor uzmanlığını birleştirerek teknolojiyi teknolojiyle bütünleştirdi. Üniversite Oyunları.

Bazı akademisyenler, Wu Chengwen'in zengin ve eksiksiz akademik ve endüstriyel araştırma yönetimi niteliklerine sahip olduğunu, aynı zamanda uluslararası bir akademisyen olduğunu ve Ulusal Cheng Kung Üniversitesi ve Güney Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki uluslararası akademik toplulukla sık sık iletişim kurduğunu belirtti. memleketi Tainan, onun düşüncesi, Büyük bir liderlik, güçlü bir hırs ve coşkuyla, kabineye katıldıktan sonra bile profesyonelliğini göstereceğini umuyorum. (Yazar: Lin Shuhui) 1130416

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir