Tayvan'da ilk pirinç fermantasyonu asidozu vakası Düzgün saklanmayan nişastayla fermente edilmiş ürünleri yemeyin | Yaşam Tarzı | Merkezi Haber Ajansı CNA

2024/3/28 22:25(Güncelleme tarihi: 3/28 22:33)

Sağlık ve Refah Bakanlığı, ayın 28'i akşamı, Bakan Yardımcısı Wang Bisheng (solda) ve Ulusal Tayvan Üniversitesi Toksikoloji Enstitüsü'nden Profesör Jiang Jigang (sağda) ve diğerlerinin başkanlık ettiği bir basın toplantısı düzenledi. Baolin Çayevi'ndeki gıda zehirlenmesi vakası soruşturmasındaki ilerlemeye ilişkin rapor Yapılan otopsi, ölülerden birinin kanında nadir görülen pirinç fermantasyon asidini ortaya çıkardı. Bu toksin Tayvan'da ilk kez tespit ediliyor.Fotoğraf: Merkezi Haber Ajansı muhabiri Wang Denggi, 28 Mart 113

(Merkezi Haber Ajansı muhabirleri Chen Jieling, Zheng Yining, Shen Beiyao, Taipei, 28) Pauline çayhanesindeki zehirlenme vakasında ölen kişinin otopsisinde pirinç fermantasyon asidine rastlandı. Bu Tayvan'da ilk kez oluyor. Gıda ve İlaç İdaresi, Sağlık ve Refah Bakanlığı'na pirinç fermantasyonunun asit yıkamadan kaynaklanmadığını hatırlattı.Pişirme zararları, önlenmesi önemlidir, uygunsuz ortamlarda uzun süre saklanan nişastalı fermente gıdaları yemeyin.

Bugün saat 17:00 itibarıyla Sağlık ve Refah Bakanlığı'na, Taipei Şehri, Xinyi Bölgesindeki Baolin Çayevi'ndeki gıda zehirlenmesi vakasıyla bağlantılı olarak “Baolin Çayevi”nden toplam 18 gıda zehirlenmesi vakası geldi. Sağlık ve Refah Bakanlığı tarafından yürütülür. Birinin kanında nadir bulunan bir madde bulunduğu tespit edilen iki ölü adam üzerinde yapılan polis testlerinin sonuçlarını duyurmak için akşam saatlerinde hazırlıksız bir basın toplantısı düzenlendi.Menşei

Pirinç Fermantasyon Asitleri Ansiklopedisi

Orycin, Burkholderia gladioli Pathover tarafından üretilen nadir bir toksindir. Sıcaklığı 22 ila 33°C ve nötr pH değeri olan bir ortamda hızla büyür ve büyük miktarlarda pirinç fermantasyon asidi üretir.

  • Konuya ilişkin örnek: Endonezya'da pirinç mayası asidi zehirlenmesi ilk olarak 1895'te keşfedildi ve yerel geleneksel hindistan ceviziyle fermente edilmiş kekler birçok zehirlenme olayına neden oldu. Geçmişte Afrika'da Mozambik ve Çin'de vakalar yaşanmıştı. Mart 2024'te Beishi Şehrindeki Baolin Çayevi'nde meydana gelen bir gıda zehirlenmesi vakasında, ölen kişinin kanında pirinç fermantasyonu tespit edildi ve Tayvan'da bu tür ilk vaka gerçekleşti.
  • Belirtileri: Karaciğeri, böbreği ve beyni etkileyerek dikkatsizliğe, baş dönmesine, uyuşukluğa, karın ağrısına, kusmaya vb. neden olur. Hastalarda kanlı dışkı, hipertansiyon, hipotansiyon, aritmi, hipertermi, sarılık, eklemlerde sertleşme, şok, nefes almada zorluk gibi sorunlar görülebilir. Ağır vakalarda semptomların başlamasından sonraki 20 saat içinde ölüm meydana gelebilir. Yabancı cemaatlerdeki vaka ölüm oranı %30 ile %100 arasında değişmektedir.
  • Tedavi: Orizazoik asidin panzehiri yoktur ve solunum yetmezliği ve şokta sadece inotroplar gibi destekleyici tedaviler verilebilir.
  • Önleme: Pirinç mayası asitle yıkama veya pişirme nedeniyle yok edilmez. Uygun olmayan ortamlarda uzun süre saklanmış nişastalı fermente gıdaları yemeyin.
READ  Kromozomal delesyonlar beyin fonksiyonlarının dengesini bozar, şizofreni riskini artırabilir | GeneOnline Haberleri

Daha fazla gör

kapanış

Bu toksin Tayvan'da ilk kez tespit edildi.

Bu çayhane gıda zehirlenmesi vakasından önce Tayvan'da pirinç fermantasyonu görülmezken Endonezya, Afrika ve Çin'de vakalar vardı. Gıda ve İlaç İdaresi müdürü Wu Xiumei, Endonezya'da pirinç fermantasyonu asidozuna bağlı ilk ölümün 1895'te geleneksel bir yemek için yerel olarak üretilmiş hindistancevizi sütü yedikten sonra meydana geldiğini, Mozambik vakasının ise fermente mısır unu şarabı içilmesinden kaynaklandığını söyledi. Olay, 2015 ve 2020'de Çin'de fermente mısır ekşili çorba yendikten sonra meydana geldi.

Geçmişteki uluslararası pirinç asidozu vakalarının izleri hindistancevizi ve mısıra kadar uzanabilir. Pirinç asidozu, Burkholderia gladiolus'un en sevdiği yiyecek olan Burkholderia gladioli tarafından üretilen nadir bir toksindir. Yağ asitleri açısından zengin olan damızlık yemler, hindistan cevizi ve mısır en iyi seçenekler arasındadır.

Hindistan cevizi, mısır, pirinç gibi gıda maddeleri Burkholderia gladioli'nin hızlı büyümesine uygun, yani 22 ila 33°C sıcaklıkta ve nötr pH değerinde bir ortamda depolanır ve büyük miktarlarda pirinç depolanır. Fermantasyon asidi kolayca üretilir. Wu Xiumei, tüketicilere kendilerini korumanın en iyi yolunun, uygun olmayan ortamlarda uzun süre saklanan nişastalı fermente gıdaları yemekten kaçınmak olduğunu hatırlattı.

Ulusal Tayvan Üniversitesi Tıp Fakültesi Toksikoloji Enstitüsü'nden profesör Jiang Zhigang, Orizoik asidin oldukça toksik olduğunu söyledi. Her insan hücresinin düzgün çalışması için enerjiye ihtiyacı vardır. Mitokondri, adenosin trifosfat (ATP) enerjisi üreten hücresel güç merkezleridir. ATP, enerji aktarımı için kullanılan bir para birimi gibidir. Tüm hücreler hayatta kalmak için ona güveniyor. Mitozoik asit mitokondriye saldırır. Tüm hücrelerden kaynaklanır. Vücut anında enerji kaybeder.

Jiang Zhigang, pirinç fermantasyon asidinin esas olarak karaciğeri, böbreği ve beyni etkilediğini söyledi. Belirtiler arasında genel halsizlik, baş dönmesi, uyuşukluk, mide ağrısı, kusma vb. yer alıyor. Hastalarda kanlı dışkı, kanama, kan basıncı, kan basıncı, aritmi, hipertermi, hipertermi, . , vesaire. Sertlik, nefes almada zorluk, şok ve ciddi vakalarda semptomların başlamasından sonraki 20 saat içinde ölüm meydana gelebilir. Kitlesel olaylarda ölüm oranı %30 ile %100 arasında değişmektedir. (Yazar: Xie Yazhu) 1130328

READ  DPP'nin toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin soruşturması, Cai Mulin davasının ve zorbalık kurbanının doğru olduğunu ortaya çıkardı[影] Siyasi | WebMD CNA'sı

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir