Altın yükselişin ardından geri çekildi, DBS Bank “yükselişini” sürdürüyor ve fiyat hedefini 2.500 ABD dolarına yükseltiyor

Yükselen altının fiyatı düştü! Orta Doğu'da derinleşen jeopolitik gerilimler, 16 Nisan'da ons başına 2.407,8 dolara yükselen altın fiyatlarını artırdı ve bu sabah 2.372 dolara geriledi. Citibank'ın altının 3.000 ABD Doları seviyesindeki yükseliş görüşünün ardından, DBS Bank ikinci çeyrek yatırım görünümü toplantısını bu öğleden sonra (17'sinde) gerçekleştirdi ve kendisine altının aşırı ısınıp ısınmadığı soruldu. Varlık Yönetimi Yatırım Danışmanlığı Başkan Yardımcısı Chen Yujia bu sabah, son bir yıllık hedef fiyatın, diğer bankalar kadar yüksek olmasa da, başlangıçtaki 2.250 ABD Dolarından 2.500 ABD Dolarına yükseltildiğini, trendin hala olumlu olduğunu söyledi.

GENİŞLETİLMİŞ OKUMA: Altın yeni başlayanların ağlamak isteyeceği noktaya kadar yükseldi!Gümüş ve altın fiyatları tekrar 9630'a yükseldi ve 10.000 yuan'a yaklaştı

Altın fiyatlarının artmasının ardından DBS Bank geri çekildi

Altın fiyatlarının yükselmesinin ardından DBS Bank geri adım attı ve hâlâ “uzun tarafta” kaldı ve hedef fiyatını 2.500 ABD doları olarak değiştirdi. Getty Images'den görüntü (Getty Images aracılığıyla Anthony Bradshaw)

Federal Rezerv yetkilileri geçen hafta piyasanın faiz indirimi beklentilerini bastırdı ve İran'ın İsrail'e misilleme yapmasının ardından altın fiyatları dün 2.400 $ sınırını aştı, ardından dalgalandı; Londra spot altın fiyatları bir kez yükseldikten sonra düzeltme göstererek 2.372 $'a düştü.

DBS Silver, altının hedef fiyatını 2.250 ABD Dolarından 2.500 ABD Dolarına yükseltti

DBS Bank'ın (Tayvan) varlık yönetimi yatırım danışmanlığı departmanı başkan yardımcısı Chen Yujia, öğleden sonra DBS Bank'ın (Tayvan) 2024'ün ikinci çeyrek yatırım görünümüne ilişkin çevrimiçi bir basın toplantısı düzenlediğini söyledi. Gelecekteki performansa ilişkin en son altın raporu. , perakende yatırımcılar da dahil olmak üzere genel yatırımcılar için altın almaya devam etti. Desteklenen ons fiyatının önümüzdeki 12 ay içinde 2.500 ABD dolarına yükselmesi bekleniyor.

Altın 2.400 doların üzerine çıktı mı diye soruluyor, aşırı ısınmış mı? Yatırım faaliyetleriyle ilgili tavsiyeleriniz var mı? Chen Yujia, Altın Birliği'nin toplam rezerv limitinin düşük olduğunu, mevcut ortamın altın için nispeten elverişli olduğunu, hala faaliyet alanı bulunduğunu ve iyimserliğini koruduğunu tahmin ettiğini söyledi.

READ  【Büyük】TGS2023 Katılımcı Resmi Web Sitesi Yayında! Bilet satışları 8 Temmuz'dan itibaren başlıyor - Funkler Games

Örneğin çeşitli merkez bankalarının altın rezerv politikaları altına dağılmış durumda ve Rusya, Katar ve Singapur'un döviz rezervleri neredeyse yüzde 5'in üzerinde. Gelişmekte olan piyasalar, Rusya'ya uygulanan yaptırımların ardından stoklarını artırmayı düşünüyor.

Altın ETF perakende alımları henüz geri dönmedi ancak külçe altın yükselişte

Kamu yatırımcılarıyla ilgili olarak Chen Yujia, altın ETF alımlarının henüz geri dönmediğini, ancak gelecekteki ETF alım getirilerinin artması durumunda altın külçeleri ve altın madeni paralara olan talebin altının devam eden yükselişini desteklemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle ABD dolarının son dönemdeki güçlenmesine ve devlet tahvili getirilerindeki yükselişe rağmen altının geçmişte düşmediğini ve ABD doları ile olumsuz bir korelasyona sahip olması gerektiğini belirterek, altının ana karşı göstergelerinin ikisini hatırlattı. Savaşlar kızışıyor, yatırımcılara ABD doları endeksine ve hükümete bakmaları tavsiye ediliyor; çünkü ABD doları gelecekte zayıfladığında veya getirileri düştüğünde altının eğilimini desteklemeye devam edebilir.

Merkez Bankası faiz indirimi tahminini yüzde 4'ten yüzde 2'ye düşürdü

Ayrıca Chen Yujia, Federal Rezerv'in yılın ikinci yarısında faiz oranlarını düşürmesinin beklendiğini (faiz oranları düşecek), bunun da altın alımlarını daha da destekleyeceğini söyledi. Kendisi ayrıca DBS'nin altın için hedef fiyatının Citigroup gibi bankalarınkinden yüksek olmadığını ve 2.500 ABD dolarının biraz altında olduğunu ancak trendin hala olumlu olduğunu belirtti. DBS Bank, son ekonomik veriler ve petrol fiyatlarının enflasyonu yükseltmesi nedeniyle Federal Reserve'ün faiz artırımlarını yılın ikinci yarısında orijinal dört seviyesinden iki katına indireceğini tahmin ediyor. Yöntemde faiz indiriminin üçüncü çeyreğe kadar beklenmediği gibi, bir sonraki faiz indiriminin de dördüncü çeyreğe kadar olmayacağı belirtiliyor. 2025 yılında ise her sezon 4 kadir, 1 kadir azalacağı tahmin ediliyor.

[Yahoo Finance]LINE'a hoş geldiniz arkadaşlar!

READ  [ஹெல்த் எக்ஸ்பிரஸ்]Demans Hakkında Ne Kadar Biliyorsunuz - KTSF.com

⭐Finansal konular, uzman finansal yönetim ve tasarruf ipuçları, küçük işletmelere yönelik indirimler tek pakette kaçırmayın!

  • Ye Yiru, Yahoo Finans Özel Muhabiridir: 2000 yılındaki Web1.0 balonundan Meta Yuanverse Web3.0'a kadar, ana akım finans medyasındaki 20 yılı aşkın deneyimiyle Tayvan'ın büyük ve küçük işletme gruplarının yükselişine ve düşüşüne tanık oldu ve beş uluslararası finans deneyimi yaşadı. deneyimler. krizler. Finansın hayat olduğuna inanıyoruz ve her yerde finans bilgisi ne kadar zor olursa olsun, bunu basit bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Eğer parayı yönetemezseniz, para sizi umursamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir