Baş Yargıç Roberts, Senato panelinden önce ifade vermeyi reddediyor: NPR

Baş Yargıç John Roberts, yargı etiğini araştıran bir Senato komitesi önünde ifade vermeyeceğini söyledi.

Alex Wong/Getty Images


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Alex Wong/Getty Images

Baş Yargıç John Roberts, yargı etiğini araştıran bir Senato komitesi önünde ifade vermeyeceğini söyledi.

Alex Wong/Getty Images

Senato Yargı Komitesi Başkanı Yargıç John Roberts, Senatör Temsilci Dick Durbin, D-Ill., komite önünde ifade verme davetini, baş yargıçların bu tür ifadelerinin “son derece nadir” olduğunu söyleyerek reddetti.

Bir Senato komitesi, Yüksek Mahkeme yargıçlarını federal yargının geri kalanıyla aynı etik standartlarda tutmak için Durpin’in “sağduyu önerileri” dediği şeyi incelemek için 2 Mayıs’ta bir duruşma düzenlemeyi planlamıştı ve Durbin, Roberts’ı “veya onun atadığı kişi” olarak adlandırdı. katılmak.

Roberts, çağrısına yanıt olarak, “Amerika Birleşik Devletleri Başyargıcının Senato Yargı Komitesi önündeki ifadesi, kuvvetler ayrılığının önemi ve yargı bağımsızlığının korunması ışığında beklenebileceği gibi, nadirdir.” dedi.

Durbin, daha sonra yaptığı açıklamada, “Hata yapmayın: Yüksek Mahkeme etik reformu, Mahkeme sürece katılsın veya katılmasın, gerçekleşmelidir” dedi. Bu tür reform çabalarının Kongre’de yeterli desteği bulması olası değildir.

Adli gözlemci grubu Fix the Court’tan Gabe Roth, Roberts’ın mektubuna yanıt olarak yaptığı açıklamada, “Hata yapmayın: Roberts’ın raporu, mevcut mahkemenin etik başarısızlıklarına uygun bir yanıtın yakınından bile geçmiyor” dedi.

Roth, “Roberts burada duruma ayak uydurmakta derin bir yetersizlik gösteriyor ve ülkemiz bundan daha kötü durumda,” dedi.

Planlanan kongre oturumları, Yargıç Clarence Thomas’ın iş anlaşmaları ve kendisine ve eşine GOP mega bağışçısı arkadaşı Harlan Crowe tarafından verilen cömert tatiller hakkında soruları gündeme getiren bir dizi haberin ardından geldi.

Roberts mektubunda, yalnızca önceki iki baş yargıcın Kongre önünde ifade verdiğini ve her durumda, Roberts’ın ifadenin “sıradan meseleler” olarak adlandırdığı şeylerle ilgili olduğunu belirtti.

READ  Fu Kunqi, 16 KMT yasa koyucuyu Çin'e gönderdi: kesişen görüş alışverişlerine devam etmeyi ve kızgınlığı hafifletmeyi umuyor |

Mektuba, Roberts’ın mevcut tüm yargıçların “bugün yeniden onayladığını ve yinelediğini” söylediği 2 1/2 sayfalık bir etik ilkeler ve prosedürler beyanı eşlik etti.

Belge, yargıçların alt mahkemeler tarafından izlenen davranış kurallarına uymaya çalıştıklarını söylüyor. Güvenlik ve diğer nedenlerle şeffaflık kurallarına çeşitli istisnalar getirir.

1991’den bu yana, yargıçlar hediyeler, dış gelir ve dış istihdam için mali ifşa gerekliliklerini takip etmektedir. Bu raporlar, diğer şeylerin yanı sıra, hakimlerin hükümet dışı gelirlerini, yatırımları, hediyeleri ve üçüncü şahıslardan alınan geri ödemeleri ifşa etmelidir. Roberts, bu yıl Yargı Konferansı’nın, geçmişte muaf tutulan ücretsiz uçak yolculukları ve arkadaşlardan gelen diğer hediyelerin ifşa edilmesini zorunlu kılmak gibi bazı açıklama gerekliliklerini sıkılaştırdığını kaydetti.

Yine de tüm yargıçlar tarafından imzalanan etik beyannamesi, “reddetme konularına mahkeme yerine bireysel yargıçların karar verdiğini” belirtiyor. Tercüme: Henüz bir grup uygulama mekanizması yok. Etik Beyanında belirtildiği gibi, “Mahkemenin tamamı veya herhangi bir alt komitesi, bireysel yargıçların muhalif kararlarını gözden geçirirse, bu, mahkemenin kimi seçeceğini seçerek davanın sonucunu etkileyebileceği hoş olmayan bir durum yaratır. Üyeler katılabilir.”

Son olarak, etik raporu bir savunma noktası oluştururken, yargıçlar artan tehditlerle karşı karşıyadır ve seyahat kolaylıkları ve ifşaat gibi konular bazen savunmanın gerisinde kalmak zorunda kalabilir. Başka bir deyişle, seyahat şekilleri ve hakimin nerede kalabileceği gizlenmiş olabilir.

Durbin ise kendi adına yaptığı açıklamada, “Baş Yargıç’ın mevcut yasayı gözden geçirmesi, mevcut yasanın yeterli ve açık olduğunu göz ardı ediyor. Kamuoyu bilgilendirilmedi. Aynı yargıç, çıkarları olan bir tarafa ifşa etmedi. Sahip olduğu mülkleri sattığını Yargıtay’a bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir