RNC, Biden duyurusuna distopik, AI destekli video ile karşı çıkıyor

Başkan Biden’ın Salı günü yeniden seçilme teklifini açıklamasından kısa bir süre sonra, Cumhuriyetçi Ulusal Komite oldukça öngörülebilir bir mesaj içeren kendi videosuyla karşılaştı: Biden ülke için dört kötü yıl daha geçirecek.

Ancak prodüksiyon eski okuldan başka bir şey değil. RNC, 30 saniyelik spotun, Biden’ın ikinci döneminde tamamen yapay zeka görüntüleriyle oluşturulmuş distopik bir geleceği hayal ettiğini söyledi.

Video, Biden’ın “Amerikalı dostlarıma” seslenmesi ve şu soruyu sormasıyla açılıyor: “Ya sahip olduğumuz en zayıf başkan yeniden seçilirse?”

RNC, görüntülerin haber muhabirlerinin sahte raporlarıyla yapay zeka tarafından oluşturulduğunu söyledi.

“Kararlı”, Çin’in Tayvan’ı işgal ettiğini gösteriyor. Kapatılan vitrinler, gözlemcilerin 500 bölgesel bankanın kapandığını ve finansal piyasaları serbest düşüşe soktuğunu söylediği gibi tasvir ediliyor. Seyirciye Amerikan sınırının bir “yasadışı” dalgası tarafından aşıldığı söylendiğinde çok sayıda göçmen nehri geçerken gösteriliyor. İzleyiciler şehrin suç ve fentanil ile kaplı olduğunu bildirirken, askeri birlikler San Francisco’nun varoşlarında görülüyor.

“Burada sorumlu kim? Tren raydan çıkıyor gibi,” diyor video kapanırken bir ses.

Bir RNC reklamının sol üst köşesinde alışılmadık bir sorumluluk reddi beyanı görünüyor. Küçük beyaz metinde “Tamamen AI görüntüleri ile oluşturulmuştur” yazıyor.

AI teknolojisi çoğaldıkça bu tür siyasi reklamlar daha yaygın hale gelecektir. RNC, yaklaşımı “Joe Biden 2024’te yeniden seçilirse ülkenin geleceğini düşünmek” için kullandığını söyledi.

2024 Cumhurbaşkanlığı seçimine kimler katılacak? Adayların izlenmesi.

AI dil modelleri ve görüntü oluşturucular, geçen yıl içinde giderek daha fazla erişilebilir hale geldi ve bu da, büyük haber olaylarına eşlik eden gerçekçi görünümlü sahte sahnelerin çoğalmasına neden oldu. Son teknolojide kalmaya hevesli kampanyalar, bazı politikacıların tarzındaki konuşmaları çağrıştıran ve yapay zeka tarafından oluşturulan sanatla bağış toplama sahalarını zenginleştiren araçlarla deneyler yapıyor.

READ  Bu az bilinen kural, Amerika'da park etmeyi şekillendiriyor. Şehirler bunu değiştiriyor

Bugüne kadar, RNC reklamı, teknolojinin siyasi mesajlaşma için en görünür kullanımını temsil ediyor.

Carnegie Endowment for International Peace’te Teknoloji ve Uluslararası İlişkiler Programı’nda misafir araştırmacı olan Matt O’Shaughnessy, “Bu, sentetik medyanın siyasette yaygın kullanımına yönelik bir başka adımdır” dedi. “Özellikle büyük bir siyasi yapı tarafından sentetik medyanın kullanımını normalleştiriyor.”

GOP, insan hakları örgütü Witness’ın genel müdürü Sam Gregory’nin, 2016’daki temelsiz “Pizzagate” iddiasına ilham veren aşırı sağ provokasyona atıfta bulunarak “Jack Bozobiak’ın habercisi” olduğunu bildirdi.

Posobiec geçtiğimiz günlerde, Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına yanıt olarak bir askeri taslak açıkladığını gösteren, “gelecek şeylerin önizlemesi” olarak tanımladığı sahte bir videoyu tweetledi. Posobiec, kıdemli bir editör olduğu muhafazakar web sitesi tarafından yapılan bir soruşturmaya yanıt vermedi.

Bir RNC sözcüsü, reklamı oluşturmak için hangi resim oluşturucunun kullanıldığına ilişkin bir soruya yanıt vermedi. Ancak Gregory, bunun yakın zamanda eski Başkan Donald Trump’ın gözaltına alınması ve Papa Francis’in süslü beyaz önlük giydiği ikna edici görüntüleri oluşturmak için kullanılan bir site olan Midjourney olduğunu söyledi. Bir yaşındaki şirket, yalnızca küçük bir danışman ve mühendis koleksiyonuyla San Francisco’dan taşındı. CEO’su David Holz, RNC reklamı hakkında yorum yapma talebine yanıt vermedi.

Demokratik Ulusal Komite yaptığı açıklamada reklamla alay etti ve GOP’un “Başkan Biden’ın kararlarına karşı çıkamayacakları için görüntüleri yapmak zorunda kaldığını” söyledi.

Partinin taktiklerini samimi bir şekilde ele almak için isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bazı GOP kampanyacıları ve ajanları, bu eleştiriyi yinelediler. Biri basitçe bir avuç içi emojisi ile yanıt verdi. Biden’ın ikinci dönemiyle ilgili kasvetli uyarılar iyi bir noktaya değindi, ancak bir diğeri gerçek senaryonun daha güçlü olacağını söyledi.

Bir Carnegie Endowment ziyaretçi üyesi olan O’Shaughnessy, yapay zeka tarafından oluşturulan medyanın, başka türlü inandırıcı görüntüler bulunmadığında veya yapay zeka teknolojisi büyük ölçekli prodüksiyona veya bireysel dağıtıma izin verdiğinde özellikle yararlı olabileceğini söyledi. “Bu reklam kesinlikle bu kovalardan hiçbirine uymuyor” dedi. “AI araçları bunu daha hızlı ve daha kolay hale getirebilir, ancak AI olmadan da yapılabilirdi.”

READ  Asya-Pasifik borsaları ABD enflasyon raporu öncesinde yükseldi

O’Shaughnessy, etik olarak, reklamcılığın “çok ince bir çizgide yürüdüğünü” ekledi.

“Yapay zeka tarafından oluşturulan sahneleri daha yaratıcı hale getiriyor” dedi. “Bazı sorumlu ilkelere bağlı olduğunu düşünüyorum, ancak açıklama daha önemli olabilirdi.”

Yapay Zeka Hakkında Herkesin Yanlış Yaptığı 3 Şey

RNC videosunun yayınlanması, Biden’ın görevde bulunduğu süreden düzinelerce gerçek video ve fotoğraftan alınan 2024 kampanya lansman videosunu yayınlamasından sadece bir saat sonra geldi. Üç dakikalık videosunda, Jan. 6 Ekim 2021’de Biden ayrıca Kongre Binası’na yapılan saldırının, kürtaj hakları protestocularının ve oy hakkı aktivistlerinin görüntülerini bir sonraki seçimde riske atıyor.

Biden videoda, “Karşılaştığımız soru, önümüzdeki yıllarda daha fazla özgürlüğe mi yoksa daha az özgürlüğe mi, daha fazla mı yoksa daha az mı haklara sahip olacağımızdır” diyor. “Neye cevap vermem gerektiğini biliyorum. Rehavete kapılma zamanı değil. Bu yüzden yeniden seçilmek için yarışıyorum” dedi.

RNC, videosunu yayınlamadan önce, Biden’ın 2024 yarışına girişini kutlayan geleneksel bir bildiri yayınladı.

RNC Başkanı Ronna McDaniel, “Biden o kadar kopuk ki, kriz üstüne kriz yarattıktan sonra dört yılı daha hak ettiğini düşünüyor,” dedi. “Seçmenler Biden’ın ‘işi bitirmesine’ izin verirse, enflasyon yükselmeye devam edecek, suç oranları yükselecek, fentanil açık sınırlarımızı geçmeye devam edecek, çocuklar geride kalmaya devam edecek ve Amerikalı aileler acı çekmeye devam edecek.”

“Cumhuriyetçiler Biden’ı yenmek için birleştiler ve Amerikalılar Biden’ı göndermek için gün sayıyorlar” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir