LeBron ve Lakers, uzatmada Grizzlies’i geride bırakarak 3-1’lik bir seri liderliği ele geçirdi.

LOS ANGELES – Dillon Brooks, kaderi kışkırtmamayı zor yoldan öğrendi.

“Yaşlı”, “yorgun” dediği bir oyuncu, Pazartesi günü iki kritik basket attığı zamanki kadar iyi değildi ve Lakers, 117-111’lik bir uzatma galibiyetinin ardından Memphis Grizzlies’i elemenin eşiğinde.

LeBron James’ten başka ne beklersiniz?

38 yaşındaki, dört kez NBA şampiyonu, dört kez MVP ve maçın tüm zamanların en skorer ismi, uzatmanın bitimine 29,4 saniye kala James Brooks’u camdan bir astarla yaktı. Brooks’a faul için düdük çalındı ​​ve James bir serbest atışı kaçırdı, ancak bina kalabalığın ve James’in uğultusuyla sallandı.

Lakers seriyi 3-1 önde ve Çarşamba günü Memphis’te 5. Maçta tamamlayabilir.

James, yılın savunma oyuncusu Jaron Jackson Jr. ve Xavier Tillman Sr’nin bitimine 0,8 saniye kala yüksek bir turnike ile maçı eşitledi.

Za Morant sol dirseğe yakın bir yerden şut çekti, ancak Anthony Davis topu uzaklaştırdı. Saat sıfırı gösterdikten sonra James topu kaptı ve yarı sahanın ötesinden bir şut yaptı – ama tabii ki sayılmadı.

Bittiğinde, James 22 sayı attı ve playoff kariyerinin en yüksek 20 ribaundunu yakaladı. 38 yıl 115 gün ile James, NBA tarihinde 20 sayı, 20 ribaund maç rekoru kıran (normal veya sezon sonrası) en yaşlı oyuncu oldu.

Austin Reaves, Lakers’ta 23 sayıyla öne geçti ve Davis bütün gece mücadele etti (13’e 4 şut attı), ancak yine de 12 sayı ve 11 ribaund ile maçı tamamladı. Düzenlemenin sonundaki büyük oyunu, dört bloğundan birini oluşturuyordu.

Desmond Payne, Grizzlies’i 36 sayıyla geride bıraktı, ancak uzatmada sadece iki şutunu kaçırdı. Morant, 45 sayılık bir Oyun 3’ten çıktı ve 8’e 24 şutta 19 sayı attı. İkinci çeyrekte sert bir düşüşle sağ elini ağırlaştırdı. Morant oyundaydı ama kolunu tuttu, şut atmak için mücadele etti ve çembere vurmayı reddetti.

READ  Bülten / Gece dışarı çıkarken dikkat! 16 ilçe ve ilde "Şiddetli Yağış Özel Raporu" 4 ilçe ve ilde sağanak yağış uyarısı devam ediyor | Hayat | NOWnews Bugünün Haberleri

Grizzlies, dördüncü çeyreğin bitimine 4:56 kala maçta yedi sayı farkla öndeydi, ancak Lakers’tan D’Angelo Russell iki 3’lük skorla karşılık vererek takımını geri getirdi.

Hem Morant hem de Brooks, Grizzlies’in NBA protokolüne aykırı olan soyunma odasından ayrıldı.

(Fotoğraf: Gary A. Vasquez / USA Today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir