Don Lemon sabah programından ayrıldıktan sonra CNN’den kovuldu

NEW YORK (AP) – CNN, uzun süredir sunuculuk yapan Don Lemon’ı, bir sabah programı sunucusu olarak kısa ve feci bir koşunun ardından yayında yaptığı yorumlar için özür diledikten iki ay sonra Pazartesi günü kovdu. Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley, en iyi dönemini çoktan geride bıraktı.

Hareket hızla çirkinleşti. CNN Başkanı ve CEO’su Chris Licht, Lemon’ın Pazartesi günkü gösteriye ev sahipliği yapmasının ardından duyuru yaptığında, onlar “Ayrılmış Yollar” Lemmon bunu ateşli silah olarak sınıflandırdı ve ona şaşırtıcı geldi.

Lemon, “CNN’de 17 yıl geçirdikten sonra, yönetimden birinin bana doğrudan söyleme yetkisine sahip olacağını düşünürdüm” dedi. CNN, Lemmon’a yönetimle görüşme şansı verildiğini ancak bunun yerine Twitter’da bir açıklama yaptığını söyledi.

CNN, Lemon’un kovulmasına ilişkin halka açık bir açıklama yapmadı. Poppy Harlow ve Kaitlan Collins ile politikacıların yaşı hakkında Şubat ayında CNN This Morning’de yapılan bir tartışma sırasında, 51 yaşındaki Haley, “en iyi döneminde” olmadığını söyledi. Bir kadının öncelikle “20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarında” kabul edildiğini söyledi.

Harlow, neden bahsettiğini açıklığa kavuşturmaya çalışarak Lemon’a meydan okudu: “Bence kalifiye olmalıyız. Çocuk sahibi olmaktan mı yoksa başkan olmaktan mı bahsediyorsunuz?”

Lemon, “Ulakçıyı vurma, sana gerçeklerin ne olduğunu anlatacağım,” diye yanıtladı.

Lemon, aynı gün “dikkatsiz ve uygunsuz” yorumlarından pişman olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Gösteriye art arda üç gün katılmadı ve ertesi hafta geri döndü. Tweetlenmiş bir özürle ancak yayın bölümünden bahsetmeden.

Lemon’un açıklamalarını cinsiyetçi olmakla eleştiren ve olayı Şubat ayında para toplamak için kullanan Haley, Pazartesi günü Twitter’da Lemon’un devrilmesini “her yerdeki kadınlar için harika bir gün” olarak nitelendirdi ve “En iyi zamanım geçti mi? İçkimi alın.”

READ  FBI, gizli belgeleri sızdırdığından şüphelenilen 21 yaşındaki bir Ulusal Hava Muhafızını tutukladı

Lemon, prime-time “Dan Lemon Tonight”ı tutturdu, ancak ağ geçen Kasım ayında ABD ara seçimlerinden hemen önce “CNN This Morning”i başlattığında Licht yönetimindeki ilk büyük programlama hareketlerinden biri oldu.

Geçen sonbaharda ABD erkek futbol takımına kadın takımından daha fazla ödeme yapılması gerektiğini söyleyerek, erkeklerin “izlemeye çok hevesli” olduğunu söyleyerek olumsuz tepkiler çekmişti.

Lemon, geçen Aralık ayında sözünü kesmeye çalışmakla suçladığı Collins ile iyi duyurulan bir canlı dövüş yaptı.

Lemon, geçen hafta Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy ile gergin bir canlı röportaj yaptı ve siyah olan Lemon, Ramaswamy’nin ırksal tarih yorumuna itiraz etti.

İzleyicilerin ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu ve oyuncu kadrosunun kendilerini büyük, mutlu bir aile olarak göstermeye çalıştığı bir sabah haber programı için garip bir görünüm. Şov, daha popüler kablolu haber rakipleri “Fox & Friends” ve “Morning Joe” karşısında reytinglerde yükseldi.

Lemon’u kovma kararına aşina olan ancak halka açık konuşma yetkisi olmayan bir CNN çalışanı, çirkin hava CNN reklam satışlarına mal olmaya başladı ve bazı potansiyel konuklar “Bu Sabah CNN” de görünmek konusunda isteksizler.

Lemon’a yakın bazıları, sabah işinin onun için bir not düşürme olduğunu ve başarılı olması için kendisine çok az destek verildiğini öne sürdü.

Lemon, vurulma olayını menajerinden öğrendiğini söyledi.

“Ağda istediğim işi yapmaya devam edemeyeceğime dair hiçbir noktada bana herhangi bir işaret verilmedi” dedi.

___

Associated Press yazarı Meg Kinnard, Güney Carolina, Columbia’dan bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir