Cai Xiaoying'in Bakış Açısı” Fransa'da “B19 mikrovirüsü” salgını! Ölü sayısı artmaya devam ediyor |

Fransa'ya seyahat eden çocuklar ve hamile kadınların dikkatli olması gerekir. Fransa Halk Sağlığı Bakanlığı (SPF), ayın 22'sinde, “B19 parvovirüs”ün neden olduğu eritem enfeksiyonunun bir yıl önce popülaritesinin artmaya başladığını ve “2024'te de devam edeceğini ve henüz zirve noktasına ulaşmadığını” belirten bir uyarı yayınladı. “

Salgın, 2024 yılının ilk üç ayında ölüm sayısında artışa neden oldu. Bu sayı, 2015'ten bu yana yılda 0 ila 2 ölüm arasında “olağanüstü yüksek” bir rakamdır. COVID-19 pandemisinden önce, B19 parvovirüs enfeksiyonuyla ilişkili ortalama ölüm sayısı yılda 1,8 idi ve 2020 ile 2023 arasında %78'i 3,5'e ulaşmıştı. Rakamlar tek haneli olsa da SPF, 15 yaş altı acil vakalarda keskin bir artış olması nedeniyle salgının dinamikleri konusunda endişeli.

Bu patojen tıp camiası tarafından iyi bilinmektedir, ancak son yıllarda nispeten nadir hale gelmiştir. Virüs her yaştan insanı etkileyebilir ancak özellikle hamile kadınlar ve küçük çocuklar için tehlikelidir. Fransa Halk Sağlığı Departmanına göre teşhisler, hastaneye yatışlar ve ölümler de dahil olmak üzere B19 parvovirüs enfeksiyonunun tüm göstergeleri artıyor. Ayrıca “B19 parvovirüs enfeksiyonuna bağlı düşükler ve fetal ölümler arttı.”

2024'ün ilk çeyreğinde en az 5 çocuk B19 parvovirüs enfeksiyonundan öldü. Sekiz aylık bir çocuk olan beşinci vaka, konjenital enfeksiyondan birkaç gün sonra öldü.

Mayıs 2023'ten bu yana, özellikle 20-40 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar arasında ciddi B19 parvovirüs enfeksiyonu vakaları arttı. Geçtiğimiz yaz acil servis doktorları ve yoğun bakım uzmanları, halk sağlığı yetkililerini Paris Çocuk Hastanesi Neckar'da “alışılmadık derecede yüksek sayıda yoğun bakım ünitesi” ve Paris bölgesindeki çeşitli hastanelerde “ciddi B19 parvovirüs enfeksiyonu vakaları” konusunda uyarmıştı. Sonbahardan itibaren yetkililer salgının gelişimini takip etmek için “sürekli gözetim” uygulamaya başladı.

READ  Procter & Gamble, marjlar yükseldikten sonra 'açgözlülük' iddialarına karşı çıkıyor

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün raporunun açıkladığı gibi, parvovirüs B19 “kesinlikle insan virüsüdür” ve öncelikle kanda bulunur, ancak virüs ağız, tükürük ve idrar yoluyla yayıldığında diğer bulaşma yolları arasında damlacıklar ve hapşırık yer alır. el-ağız teması, kan ürünlerinin transfüzyonu ve plasenta enfeksiyonu dahildir.

SPF açıklamasına göre “semptomlar arasında hafif ateş, yüzdeki yanaklarda ve kollarda, bacaklarda ve gövdede şiddetli kızarıklık yer alıyor” ve bazen yüzdeki eritema contagiosum uzuvlara ve hatta tüm vücuda yayılabilir. Enfeksiyon asemptomatikse eritema contagiosum adı verilen bir cilt rahatsızlığına da neden olabilir. Yetişkinlerde eklem ağrısı genellikle tek spesifik semptomdur ve hastaların dörtte birinde hiçbir semptom görülmez.

SPF, birincil enfeksiyonun kronik hemolitik anemisi olan hastalarda, bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ve hamile kadınlarda düşük ve hidroplasenta ve bazen miyokard enfarktüsü veya ensefalit gibi daha ciddi semptomlara neden olabileceğini göstermektedir.

Bir kadına hamilelik sırasında B19 parvovirüs bulaşırsa, virüs plasentayı geçebilir ve doğrudan fetusa bulaşarak komplikasyonlara veya düşüklere yol açabilir. Ek olarak B19 parvovirüs fetal kardiyovasküler sistemi etkileyebilir ve doğumdan sonra kalp hastalığı riskini artırabilir.

Bu B19 mikrobu, 5 ila 15 yaş arası çocukları etkileyen eritem epizootiklerine neden olur. En çok çocuklarda görülür ve çocuklarda deri döküntülerine neden olan bir virüs olduğu düşünüldüğü için “beşinci hastalık” olarak bilinir. Bulaşıcı hastalıklar listesinde kızamık, kızıl, kızamıkçık ve haşlanmış deri sendromu beşinci sırada yer alırken, beşinci sırada çocukluk çağı cilt hastalıklarına neden olan viral enfeksiyonlar, altıncı sırada ise roseola yer alıyor.

“Beşinci hastalık” sıklıkla ilkbaharda ortaya çıkar, genellikle çocuklarda, özellikle okul çağındaki çocuklarda görülür; çocuklarda genellikle hafif ateş, yorgunluk, soğuk algınlığı, ishal, eklem ağrıları görülür. belirtiler. Yetişkinler de enfekte olabilir.

READ  Taliban'ın kadınların örgütte çalışmasını yasaklamasının ardından BM, Afgan işçileri evde kalmaya çağırdı

Bu hastalık, enfeksiyonun tekrarlama riski olmadığında her 3-6 yılda bir ortaya çıkar. Ancak daha da kötüsü, bu olduğunda belirgin bir semptomun olmaması, yalnızca hafif bir burun tıkanıklığı veya burun akıntısı olması, dolayısıyla genellikle uyarılmadan önce kızarıklığın geçmesini beklemeniz gerekmez. Le Parisien için yazdığı bir köşe yazısında Pratisyen Hekim Michaël Rochoy, basit semptomlara dayanarak hastalığı teşhis etmenin çok zor göründüğünü söyledi: “Denenmemiş tüm teşhisler zordur çünkü cilt semptomları olan çocuklara çeşitli virüsler neden olabilir.” genellikle atipik bir semptom olarak kabul edilir, ancak küçük ateşi olan birçok çocuğun yanakları kızarır. Çocuğun kızamık şüphesi olmasına rağmen test sonucu negatifse olası B19 parvovirüs enfeksiyonuna dikkat edilmelidir.

Hamile kadınlar için, eğer fetal fonksiyon azalırsa, SPF en savunmasız durumdaysanız bir doktora başvurmanızı, enfekte olmuş veya B19 parvovirüs olduğundan şüphelenilen kişilerle temastan kaçınmanızı önerir. Kendilerini kaynaktan korumak için.

B19 parvovirüs salgınının ardından son aylarda “ciddi enfeksiyonların sayısı” arttı ve “bu veriler ölçülemese de” SPF, virüsün yayılmasının Mayıs ayında bile yoğunlaştığını doğruladı. 2023 Salgın düzeyine ulaştı; en çok 20-40 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar etkilendi.

Bu yılın üzerinden yalnızca üç ay geçti ve B19 mikrovirüsünden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kesinlikle daha fazla dikkati hak ediyor. Geçen yıl bu dönemde 10'dan az çocukla karşılaştırıldığında, artık her hafta 15 yaşın altındaki yaklaşık 100 çocuk B19 parvovirüs enfeksiyonu şüphesiyle acil servislere gidiyor.

Bu salgının nedeni henüz belli değil ancak SPF bunun, herkesin maske takması ve Kovid-19 salgını sırasında güvenli mesafeyi korumasından kaynaklanabileceğini, bunun sadece Kovid-19 virüsünden korunmakla kalmayıp aynı zamanda virüse maruz kalma olasılığını da azalttığını söyledi. diğer virüslere, dolayısıyla “hijyen önlemleri kaldırıldıktan sonra” enfeksiyon olasılığı artık artıyor. Kovid-19 ile ilgili son araştırmalar, Kovid-19 virüsünün bağışıklık sistemi üzerindeki zararlı etkilerini vurgulayan ilk araştırmadır; bu, son zamanlarda görülen bronşit, strep veya meningokok enfeksiyonları, kızamık ve boğmaca salgınlarını açıklayabilir.

READ  Eiyuden Chronicle: Yüz Kahraman İncelemesi

SPF ayrıca Danimarka, İrlanda, Hollanda, Norveç ve İsrail dahil olmak üzere diğer ülkelerde B19 parvovirüs enfeksiyonlarında bir artışa dikkat çekti.

SPF, göstergelerin birleşiminin Fransa'nın “salgın aşamasında” olduğunu açıkça gösterdiği sonucuna varıyor ve artmaya devam eden bu salgının izlenmesi gerektiğini düşünüyor. Sağlık profesyonellerini ve halkı, özellikle de yüksek riskli grupları, bu “beşinci hastalığın” yeniden ortaya çıkması konusunda eğitin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir