Çin, W122 ve W123 Yol Bulucuları Etkinleştiriyor: Tayvan'ın Hava Savunma Derinliği Uyarı Süresini Kısaltıyor Merkezi Haber Ajansı |

2024/4/19 19:26(20.04.09:38'de güncellendi)

Çin Sivil Havacılık İdaresi 19'unda M503 güzergahının W122 ve W123 bağlantı hatlarının batıdan doğuya doğru işletileceğini duyurdu. (Merkez Haber Ajansı Grafikleri)

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Wu Shue, Taipei, 19.) Sivil Havacılık İdaresi bugün yaptığı açıklamada, M503 güzergahı W122 ve W123 bağlantı hatlarının batıdan doğuya doğru çalışacağının, boğazın merkez hattı ile derinliği ve uyarı süresinin örtülü bir anlayışı olduğunu duyurdu. Tayvan'ın hava savunması.

Çin Sivil Havacılık İdaresi bugün, W122 ve W123'ü birbirine bağlayan M503 güzergahının batıdan doğuya doğru ilerleyeceğini duyurdu, bu da havacılığın gelişmesindeki baskıyı hafifletecek, Devlet Konseyi Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Zhu Fenglian dedi. İlgili alanlar arasında havacılık güvenliğinin sağlanması, uçuş gecikmelerinin azaltılması, yolcu hakları ve çıkarlarının korunması ve Tayvan Boğazı'nın her iki tarafının da yararlanması yer alıyor.

Tamkang Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler ve strateji alanında yardımcı doçent olan Lin Yingyu, eski Başkan Ma Ying-jeou'nun Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping ile ayın 10'unda “Ma Ying-jeou İkinci Toplantısı” düzenlediğini -çaprazlaşmayı umduğunu- söyledi. Boğaz ilişkileri, ancak Çin bugün hala M503 güzergahının batıdan doğuya W122 ve W123 bağlantı hatlarını uygulamaya koydu.

Lin Yingyou şöyle analiz etti: “Bu çok güçlü ve doğrudan bir sinyaldir; bu, bugün Tayvan Boğazı'nın her iki yakasında da iletişim kanalları olmasına rağmen, ÇKP'nin Tayvan'a uyum sağlamasının ve idari haklarının hala devam ettiği anlamına gelmektedir.

Lin Yingyou, Tayvan Boğazı'nın her iki yakasındaki M503 güzergahının W122 ve W123 bağlantı hatları konusunda geçmişte zımni bir mutabakat bulunduğunu ancak artık bağlantı hatlarının ve uluslararası sivil havacılığın kullanılması için Tayvan'ın onayının gerekmediğine dikkat çekti. Çin Komünist Partisinin Tayvan Boğazı konusundaki uluslararası fikir birliğini bozmak için uluslararası siyasi gücü kullandığını gösteriyor.

Askeri düzeydeki etkiyle ilgili olarak Lin Yingyou, geçmişte M503 güzergahı sorunuyla ilgili endişelerin, yolcu uçaklarının “Truva Atı Katliamı” gerçekleştirmek için kullanılabileceği veya yolcu uçaklarının savaş uçaklarını gizlemek için kullanılabileceği anlamına gelebileceğini açıkladı. . . Ancak mevcut durum askeri değil, Çin Komünist Partisi siyaset ve uluslararası diplomasi yoluyla Tayvan'a baskı yapıyor.

READ  Apple, neredeyse üç nesil Apple Watch için "hayalet dokunuş" felaketlerini itiraf etti | TechNews Teknoloji Haberleri

Çin Stratejik Öngörü Derneği'nden Araştırmacı Jie Zhong, M503 güzergahının Tayvan Boğazı'nın merkez hattından yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olduğunu, M503 güzergahının ise W122 ve W123 güzergahlarını batıdan doğuya bağlarken yer aldığını vurguladı. M503 rotası kuzeye veya güneye giderken sivil uçağın dönüş yarıçapı biraz daha küçükse, uçak boğazın merkez hattını rahatlıkla geçebilir.

Jie Zhong, Tayvan'ın, ÇKP'nin M503 rota uçuş dengeleme operasyonlarını iptal etmesinden sonra hava kuvvetleri savaş uçaklarının boğazın merkez hattı boyunca hava sahasını izlemesi için bekleme ve müdahale alanları olarak doğu ve boğazın merkez hattına yakın dört kısıtlı hava sahası bölgesini belirlediğini kaydetti ve Batıdan doğuya M503 rotası, W122 ve W123 rotalarını etkinleştirdi. Bu hat, büyük sivil uçakların merkez hattını geçmesine veya boğazın merkez hattının doğusundaki kısıtlı seyir alanına girmesine olanak tanıyabilir.

Jie Zhang, ÇKP'nin hareketinin, Tayvan Boğazı'nın merkez hattına ilişkin zımni anlayışı tamamen yok etmek ve Tayvan'ın kendi yasalarına uygun olarak savaşın yasal geçerliliğini sağlamak için Tayvan'ın hava savunma derinliğini ve erken uyarı süresini azaltmak olduğuna inanıyor. (Yazar: Zhang Ruoyo) 1130419

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir