Sık sık ağız kokusu kolon kanseri belirtisi midir? Osuruk kokusu alıyorsanız tıbbi yardım alın.

Günde kaç kez normaldir? Osuruk Kokusu Kanser Riskini Yansıtıyor mu? Bazı doktorlar sık ​​sık osurmanın mutlaka bağırsak hastalığı belirtisi olmadığını söylüyor. Ancak kötü kokunun kolon kanseri belirtisi olabileceğini ve bir an önce kontrol edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Sık sık osurmak kolon kanseri belirtisi midir? Doktor osuruk sayısını normale çevirir mi?

Cerrah Zhang YunniFacebook sayfasında yaptığı paylaşımda, “Sık sık osurmanın” kolon kanserinin ana semptomlarından biri olarak kabul edildiğini söyledi. Tayvan'da 27 yaşındaki bir kadın aniden sık sık çarpıntı yaşamaya başladı ve ne yerse yesin hiçbir iyileşme olmadı.

Günde kaç kez normaldir? Anormal dışkı kolon kanserine neden olabilir mi? ⬇⬇⬇

Günde kaç kez normaldir?

Zhang Yunni, osurmanın aslında normal insanlar için günlük osuruk sayısının aşağıdaki gibi olduğunun kanıtı olduğunu açıkladı. Günde 25 kereden fazla ağız kokusu yaşıyorsanız, bunun nedeni aşırı bağırsak hareketliliği veya bağırsaklarda aşırı gaz üretimi olabilir.

Daha az osuruk daha iyi bağırsak sağlığı anlamına mı geliyor? Kolon Kanserinin Neden Olabileceği 4 İşaret

Daha az osurmak kendinizi rahat hissettiğiniz anlamına mı geliyor?Dr. Zhang Yunni, aşırı terlemenin bir hastalık belirtisi olmasına rağmen, şişliği çok az olan veya hiç olmayanlarda bağırsakların peristaltik olmadığını veya bazı nedenlerden dolayı tıkanmayabileceğini, bu nedenle tehlikeli olduklarını söyledi.

Bir kişi orta yaşa ulaştığında, genellikle çok fazla geğirmiyorsa ve normal bir şekilde yemek yiyorsa, birdenbire aşağıdaki belirtiler ortaya çıkıyorsa, bunun kolon kanseri belirtisi olabileceğini hatırlattı.

  • Bağırsak alışkanlıklarında ani değişiklik
  • Sık kabızlık
  • Sık ishal
  • Ağrısız kanlı dışkılama

Kolorektal cerrah Chen Weiyu, dışkıda 6 anormallik varsa bunun aynı zamanda kolon kanseri belirtisi de olabileceğini belirtti: dışkıda kan, dışkı incelir ve incelir, dışkıda çok fazla mukus bulunur veya kötü koku vardır. . Ağız kokusu ve bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler, bağırsak hareketinden önce şiddetli karın krampları ve dışkılama hissi, ancak dışkıyı tamamen çıkaramama.

READ  Özel/sahte şovun kimliğini doğrulayın ve gerçekten yapın! "Joqing" Chen Jianlong, ikinci baharı ve anahtar ifadeyi karşılama konusunda Guan'a güveniyor | Eğlence | Chanley Haber Ağı SETN.COM

Erken evrelerde kolon kanserinin 12 ana belirtisi ⬇⬇⬇

Ağız kokusu kolon kanseri riskinizi artırır. Ağız kokunuz varsa tıbbi yardım alın.

Birçok kişi osuruk ne kadar kötü kokuyorsa bağırsak hastalıklarına yakalanma olasılığının da o kadar yüksek olduğunu düşünüyor. Dr. Zhang Yunni, “çöp poşetlerinin” kokusuna benzer şekilde, çöp poşetinin içeriği ne kadar fazla ve kirliyse o kadar kokulu olduğunu söyledi.

Bağırsaklardaki etin yağ içeriği ne kadar yüksek olursa, akıntı da o kadar uzun olur ve osuruk kokusu da doğal olarak kötüleşir. Osuruğunuzun kötü kokmasını önlemek istiyorsanız, mümkün olduğunca az et ve yağlı yiyecekler yiyin; bunlar lif açısından zengin olduğundan dışkıyı gevşetmeye ve kokuyu azaltmaya yardımcı olur.

Özellikle balık kokulu osuruklara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor, çünkü bu tür osuruklar bağırsak sorunlarına işaret edebilir, en kötü ihtimalle kanser olabilir. Bu tür bir ülsere sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, tıbbi yardım almalı ve mümkün olan en kısa sürede test yaptırmalısınız.

Alt karın bölgesinde rahatsızlık/bulanık dışkı kolon kanserinin bir uyarı işareti olabilir

Kolorektal kanser Hong Kong'daki en ölümcül ikinci kanserdir, ancak Hong Kong'a göre nedeni hala bilinmemektedir.Kanser Çevrimiçi Kaynak Merkezi'ne göre kolon kanserinin yaygın semptomları arasında şunlar yer alır: kanlı, siyah, mukuslu veya rektal kanama (kalıcı kabızlık veya ishal), dışkı düzenindeki değişiklikler; karın rahatsızlığı (karın şişkinliği veya bağırsak krampları, soğuk eller ve ayaklar, yorgunluk, hızlı kalp atışı, astım, soluk ten ve baş dönmesi gibi aneminin fiziksel belirtileri);

Kaynak:Cerrah Zhang Yunni,Kanser Çevrimiçi Bilgi Merkezi,Hong Kong Sağlık Bakanlığı

İlgili Makaleler:

Sık sık aynı yemeği birlikte yiyen çiftlerin bir yıl içinde kolon kanserine yakalanma riski daha düşük oluyor ve üç yaygın beslenme riskini ortaya koyuyor:

READ  UBA/You Aizhe "Üç Büyük" Ulusal Chengchi Üniversitesi 24 maç kazandı ve arka arkaya 4 şampiyonluk kazandı | Basketbol | oyun

Karın şişliği ve kabızlığı olan 15 yaşındaki kız çocuğuna ileri evre rektum kanseri teşhisi konuldu ve nedenleri ve semptomları da dahil olmak üzere kazalara neden olan 2 tür gıdayı sıklıkla tüketiyordu.

Yüzen dışkı sağlıksız olduğu anlamına mı geliyor? Enfeksiyon ve pankreas kanseri konusunda endişeli misiniz Doktor tıbbi tedavi gerektiren 4 durumu ortaya koyuyor?

25 yaşında kolon kanseri! Bir aile 3 tür kanserle boğuşuyor!Doktorlar enfeksiyona yol açan 4 faktörü ortaya çıkardı

Araştırmalar, tek tip kahvaltının kolaylıkla kolon kanserine neden olabileceğini, 6 çeşit yiyeceğin yenebileceğini gösteriyor

Bu midenin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor mu? Tümör Korkusu! Doktor 3 Temel Etkiyi Ortaya Çıkarıyor + Belirtileri Kendi Kendine Değerlendirmeyi Öğretiyor

“Sing Tao Şikayet Kralı”, birlikte sevgi dolu bir topluluk oluşturmak için “Herkesin bir şikayeti var” ve “Onu övmek istiyorum” adlı yeni bir proje ekledi. Hemen “Ondan hoşlanmak istiyorum”:https://bit.ly/3uJ3yyF

Daha heyecan verici içerikler için lütfen şimdi “Bir Şikayet” etkinlik sayfasını ziyaret edin.https://bit.ly/41hgS9E

En son ve en hızlı haberleri takip etmek için Sing Dao Toodiao uygulamasını indirin:https://bit.ly/3Q29Vow

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir