FDIC, First Republic’i Koruma Altına Almaya Hazırlanıyor – Kaynak

28 Nisan (Reuters) – ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Cuma günü konuya yakın bir kişinin hisselerinin yaklaşık %50 oranında değer kaybetmesine yol açarak, First Republic Bank’ı (FRCN.) satın almaya hazırlanıyor. Genişletilmiş ticarette.

Konu gizli olduğu için adının açıklanmaması koşuluyla Reuters’e konuşan bir kaynak, ABD bankacılık düzenleyicisinin sorunlu bölgesel borç verenin durumunun kötüleştiğine ve özel sektör tarafından bir kurtarma paketi peşinde koşmak için fazla zaman kalmadığına karar verdi.

Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, JPMorgan Chase & Co (JPM.N) ve PNC Finansal Hizmetler Grubu (PNC.N) dahil olmak üzere büyük bankalar, hükümetin bu hafta içinde gelebilecek bir hükümet devralmasının ardından First Republic’i satın almak için yarışıyor. Cuma.

PNC, JP Morgan ve First Republic rapor hakkında yorum yapmayı reddederken, FDIC yorum talebine hemen yanıt vermedi.

San Francisco merkezli borç veren, değeri düşerse Mart ayından bu yana düşen üçüncü ABD bankası oldu. First Republic bu hafta mevduatlarının ilk çeyrekte 100 milyar dolardan fazla düştüğünü söyledi.

Bankanın hisseleri %43 düştü ve bu hafta değerinin %75’ini silen bir hisse gidişatını kötüleştirdi. Hisse Cuma günü değerinin yarısından fazlasını kaybederek 2.99$ gibi rekor bir düşük seviyeye ulaştı.

Reuters Grafikleri

En düşük seviyede, bankanın piyasa değeri yaklaşık 557 milyon dolardı ve Kasım 2021’deki 40 milyar dolarlık zirveden çok uzaktı.

Pacwest Bancorp (PACW.O) zilin ardından %2 ve Western Alliance (WAL.N) %0,7 düşüşle diğer bazı bölgesel bankaların hisseleri de düştü.

Reuters Cuma günü erken saatlerde FDIC, Hazine Bakanlığı ve Federal Rezerv’in banka için bir cankurtaran halatı hakkında finans kurumlarıyla toplantılar ayarlayan devlet kurumları arasında olduğunu bildirdi.

First Republic’in tasfiye altına alınmasına yönelik yakında gerçekleşecek olan haber, Federal Rezerv ve FDIC’nin Mart ayında Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın çökmesine yol açan mevduat işlemleri öncesinde gözetim eksikliklerini detaylandırdığı gün geldi.

READ  Para Birimi, Anayasa, Primli Tahviller: Kredi Limiti Çözümleri

Merkez bankasının Santa Clara, California merkezli SVB’deki sorunları tespit etme ve düzeltmeler için zorlama konusundaki yetersizliklerine ilişkin değerlendirmesi, bankalar için daha sıkı denetim ve daha sıkı kurallar vaatleriyle geldi.

Bank of America Corp. (BAC.N), Citigroup Inc. (CN), büyük bankalar, JPMorgan ve Wells Fargo & Co (WFC) dahil olmak üzere ABD bankacılık ağır toplarından 30 milyar dolarlık mevduatı bir araya toplayarak First Republic için daha erken bir can simidi ayarladı. N).

Ancak First Republic, “kötü bankacılık” veya tahviller ve ipotek defterleri gibi varlıkları satma önerisi için büyük bankalardan veya özel sermaye şirketlerinden destek bulmakta zorlandı.

Para yatıran büyük bankalar ya yorum yapmayı reddetti ya da yorum için müsait değildi.

İlk çeyrek kazançlarını Pazartesi günü bildiren First Republic, ikinci çeyrekte idari tazminatı azaltarak, arka ofis alanını daraltarak ve personelinin %20 ila %25’ini işten çıkararak bilançosunu küçültmeyi ve maliyetleri düşürmeyi planladığını söyledi.

RBC BluePay Asset Management’ta kıdemli kurumsal analist olan John Guernera, First Republic davasının “gelişmekte olan bir durum” olduğunu söyledi.

“Bölgesel bankacılık sisteminin geri kalanı, FRC’nin bulunduğu yerden farklı bir yerdeymiş gibi hissediyor” dedi.

Medha Singh, Bangalore’da rapor veriyor; Saumyadeb Chakraborty tarafından düzenleme

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir