FDIC, bankalardan Pazar günkü kapanışa kadar cumhuriyetçi teklifler istiyor

(Bloomberg) — Federal Deposit Insurance Corp., JPMorgan Chase & Co. ve PNC Finansal Hizmetler Grubu da dahil olmak üzere bankalardan, hafta başında ilk faizi hesapladıktan sonra Pazar gününe kadar First Republic Bank için nihai tekliflerini vermelerini istedi. Konu bilgisi.

Bloomberg’den En Çok Okunan

Düzenleyici kurum, önerilen fiyat ve kurumun mevduat sigortası fonunun tahmini maliyeti de dahil olmak üzere ilgi göstergelerini aramak için Perşembe günü geç saatlerde bankalara başvurdu. Gizli müzakereleri görüşmek üzere ismini vermek istemeyen kişilere göre, Cuma günü yapılan bu sunumlara dayanarak, düzenleyici kurum en az iki şirketi ihale sürecinin bir sonraki aşamasına davet etti.

JP Morgan sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı. PNC ve FDIC sözcüleri, normal çalışma saatleri dışında gönderilen yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Bankalar ve danışmanları arasında haftalarca süren sonuçsuz görüşmelerin ardından düzenleyiciler tarafından başlatılan müzayede süreci, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığını izleyen geçen ayki müzayede yerine First Republic’in düzenli satışının yolunu açabilir. . Yetkililer, şirketin hisselerinde geçen hafta yaşanan ve bu yıl %97 oranında düşen özellikle keskin düşüşün ardından devreye giriyor.

Sürece dahil olan bazıları için belirsiz olan şey, düzenleyicilerin müzayedeyi Birinci Cumhuriyet’i resmen başarısız ilan edecek ve devralmayı önleyecek sözde açık piyasa çözümü olarak kullanıp kullanamayacakları.

Şirkete 650 milyon dolarlık bir piyasa değeri bırakan hisse senedi düşüşü, böyle bir satın almayı en azından kısmen mümkün kıldı.

büyük ipotek

Ancak anlaşma yapmanın önündeki tek engel mali durum değil.

JPMorgan, halihazırda ülke çapındaki mevduatların %10’undan fazlasını biriktiren az sayıdaki dev bankadan biridir ve bu da şirketi ABD düzenlemeleri uyarınca başka bir mevduat kabul eden firmayı satın almaya uygun hale getirmez. Yetkililer, ülkenin en büyük bankasının daha da büyümesine izin vermek için bir muafiyet vermelidir.

READ  'Varisu' serisi son giriş: noktalı çizgi

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan kişilerin söylediğine göre, Cuma akşamı itibariyle FDIC, First Republic’i kayyımlığa alıp almama konusunda hâlâ bir karara varmadı. San Francisco merkezli borç verenin başarısız olup olmadığını beyan etmede başı çeken California bankacılık düzenleyicisinin temsilcileri, yorum taleplerine yanıt vermedi.

First Republic’in bilançosu, zengin müşteriler için alışılmadık derecede büyük bir jumbo ipotek portföyü de dahil olmak üzere, düşük faizli kredilerden oluşan bir dağdır. Bu tür krediler, artan faiz oranları nedeniyle değer kaybetmiş ve şirketi zararına satmaya zorlamıştır.

Geçen ayki bölgesel bankacılık krizi sırasında varlıklı tüketiciler ve işletmeler, bilançolarında bu tür eksiklikler olan bankalardan paralarını çekti. Buna cevaben Federal Rezerv, bankalara herhangi bir nakit talebini karşılamak için ellerindeki varlıkların bir kısmına karşı borç alma yolu veren bir acil kredi tesisi açtı.

yardım bekliyorum

Geçen aydan bu yana Cumhuriyet’e 30 milyar dolar yatıran ve onlara özel sektöre yönelik bir çözüm bulmaları için zaman tanıyan 11 bankadan oluşan bir grup, ortak bir yatırımda güçlerini birleştirme konusunda isteksiz davrandılar. Son günlerde ortaya çıkan önerilerden bazıları, güçlü bankalardan oluşan bir konsorsiyumun Birinci Cumhuriyet’ten piyasa değerinin üzerinde varlık satın alması çağrısında bulunuyor. Ancak herhangi bir anlaşmaya varılamadı.

Bunun yerine, bazı güçlü firmalar hükümetin bir kurtarma paketi sağlamasını veya bankayı satın almasını bekliyor, saf olarak gördükleri bir karar – ve sonunda bankayı veya parçalarını cazip fiyatlarla satıyorlar.

Ancak alacaklılık, FDIC’nin kısmen kendi mevduat sigortası fonuna milyarlarca dolarlık bir isabet potansiyeli nedeniyle kaçınmak istediği bir şeydir. Ajans şimdiden, SVB’nin ve Signature Bank’ın geçen ayki başarısızlıklarının maliyetini karşılamak için sektöre özel bir değerlendirme uygulamayı planlıyor.

–Max Reyes’in yardımıyla.

READ  RNC, Biden duyurusuna distopik, AI destekli video ile karşı çıkıyor

Bloomberg Businessweek’ten en çok okunan

©2023 Bloomberg LP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir