Günaydın Dünya》 Tayvan'ın rezervuarları 120 milyon ton su altında kalıyor ve orta bölge pirinç sulamasına yardımcı oluyor | Merkezi Haber Ajansı |

Tayvan genelindeki rezervuarlar 120 milyon ton pompaladı; orta bölge en fazla miktarı alarak pirinç sulamasına yardımcı oldu.

Cephe yaklaşırken, son günlerde Tayvan'ın rezervuarlarındaki yağış miktarının 120 milyon ton olduğu tahmin ediliyor; merkezi rezervuar ise maksimum toplam 74 milyon ton alıyor. Su kaynakları dairesi, bu yağışın rezervuarın havza alanları için çok önemli olduğunu ve gelecekte erik yağmurlarının durumunu yakından takip ettiklerini söyledi. (Raporun tamamına bakın)

Özel deprem uyarı uygulamaları ile ulusal uyarılar arasındaki fark nedir? Bu kadar yüksek sesle sallanırken neden bildirim gelmiyor? KG bunu bir kez kontrol eder

3 Nisan'da Hualien'de 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bazı ilçe ve şehirlerin ulusal uyarı verme kriterlerini karşılamaması çok fazla tartışmaya neden oldu, birçok kişi şiddetli bir deprem meydana geldiğinde erken uyarı vermek için deprem uyarı uygulamasını arayıp indirmeye başladı. Çeşitli deprem uyarı uygulamaları ile ulusal uyarılar arasındaki fark nedir? Hava durumu yönetim verilerinden daha hızlı ve daha doğru mu? Merkezi Haber Ajansı anlamanıza yardımcı olacak soru ve cevapları derledi. (Raporun tamamına bakın)

Cephe kuzeye doğru ilerlerken ve yağmur yavaşlarken, 28'inde orta ve güney Çin'de şiddetli yağmur yağacağını unutmayın.

Meteoroloji Dairesi, uyarının etkisiyle 26-28 Nisan tarihleri ​​arasında iç ve güney bölgelerde, özellikle 26-27 Nisan akşamı arasında kuvvetli yağışların yaşanacağını, güney bölgeler ile kuzey ve doğu yarısında ise sağanak yağışların yaşanacağını söyledi. Daha az yağmur. 27'si akşamından itibaren cepheler kuzeye ve yağış alanı da kuzeye doğru hareket etse de genel yağışlar azalacak. Ayın 29'u önümüzdeki haftanın en az yağışlı günü olacak ve orta Çin'in kuzey ve doğu dağlık bölgelerinde hafif yağmur görülecek. Bir sonraki cephe dalgası ayın 30'unda yaklaşıyor ve şiddetli yağışlar getiriyor ve yağmur 1 ve 2 Mayıs'ta batı yarıda ve Ilan'da yoğunlaşıyor. (Raporun tamamına bakın)

READ  55 yaş altı kişilerde bağırsak kanseri görülme oranı %60'tır. Vücut hızla yaşlanır ve 4 kanser türüne karşı hassastır. Göçmen işçilere kolaylık sağlamak amacıyla akşamları mobil istasyonların sayısını artırmak için reçeteli yaşlanma karşıtı gıdalar Toplama istasyonu.

Blingen'in Çin ziyareti, 20 Mayıs'tan önce Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın sağlanmasının önemini vurguladı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ayın 26'sında Pekin'de Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi. Kyodo News, Blinken'in Tayvan'ın bir sonraki başkanı Lai Ching-te ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile yaptığı görüşmelerde Tayvan Boğazı boyunca barış ve istikrarın korunmasının önemini vurguladığını bildirdi. Xi Jinping, Çin-ABD ilişkilerinin gerçek anlamda istikrar kazanması, gelişmesi ve ilerleyebilmesi için ABD'nin Çin'in gelişimine olumlu bakacağına inandığını vurguladı. Çin Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka konusunda ilk kez hükümetler arası diyalog toplantısı yapılması da dahil olmak üzere iki tarafın beş maddelik fikir birliğine vardığını duyurdu. Blinken, toplantının önümüzdeki haftalarda gerçekleşeceğini söyledi. (Raporun tamamına bakın)

47 yıl önce yasadışı bir şekilde evlatlık verilen ve DNA'sı hayat hikayesini bir araya getirmek için kullanılan Belçikalı bir kadın, akrabalarını bulmak için Tayvan'a dönecek.

Tartışmalı bir rahip ve gizli bir anlaşma, yarım yüzyıl önce Yasmin'i getirdi… Martin'in Belçika'da mutlu bir ailesi vardır, ancak bir 20 yılını daha Tayvan'da kopmuş aile bağlarını bulmaya çalışarak geçirir. Gülümsedi ve “DNA testine göre %100 Tayvanlıyım” dedi. Sadece 1976 gibi erken bir tarihte evlat edinilmek üzere yurt dışına gönderildiği için değil, aynı zamanda Tayvan'daki personelin tamamen değişmesi nedeniyle. Çünkü hukuki sorunlarla uğraşan Papaz Ong Syet Tun onlarca yıldır Amerika'da kayıp. Muhabir ayrıca Yasmin gibi diğer Tayvanlı çocukların da Ong Chiut tarafından yurt dışına gönderildiğini öğrendi. (Raporun tamamına bakın)

Japonya'nın Kawaguchiko kentinde turistlerin trafik kurallarını ihlal edip fotoğraf çekmesi nedeniyle popüler check-in noktalarını kapatmak için bariyerler kuruldu.

Japonya'nın Yamanashi Eyaletindeki Fujikawaguchiko Kasabası, çok sayıda turistin davranışlarından duyulan memnuniyetsizlik nedeniyle turistlerin Fuji Dağı'nın fotoğraflarını çekmesini engellemek için popüler bir check-in noktasında büyük bir barikat kuracak. Kawaguchiko Kasabasında Fuji Dağı'nı fotoğraflamak için birçok açı var. Ancak yerel Lawson marketi daha popüler çünkü Fuji Dağı marketin arkasında görünüyor. Fujikawaguchiko şehrinden bir yetkili AFP'ye “Bazı turistler kurallara uymadığı için bunu yapmak zorunda olmamız çok yazık.” dedi. (Raporun tamamına bakın)

READ  Nisan ayında elektrik fiyatlarındaki artış enflasyonist baskıyı artırmadı... TÜFE Mart ayına göre %1,95 düştü |

Bir hafta süren savaş karşıtı ve Filistin yanlısı protestolar ABD kampüslerini kasıp kavurdu ve 500'den fazla kişinin tutuklanmasına yol açtı.

Savaş karşıtı protestolar 25'inde ABD üniversite kampüslerine yayıldı ve Filistin yanlısı öğrencilerle birlikte, kolluk kuvvetlerinin gösteriyi durdurmakla suçladığı gösteriler nedeniyle tutuklananların sayısı bir hafta içinde 500'ü aştı. Washington Post, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde ayın 24'ü gecesi yaşanan isyanların, okulun 10 Mayıs'taki mezuniyet törenini iptal etmesiyle sonuçlandığını belirtti. . (Raporun tamamına bakın)

Şüpheli bir şekilde 2 Çinli balıkçı, denizde devriye gezmek ve onları araştırma için Nangan'a götürmek üzere ıssız adalara ve resiflere çıktı.

Matsu Sahil Devriye Kaptanı Hong Wenquan, Merkezi Haber Ajansı gazetecilerine verdiği demeçte, kimliği belirsiz iki kişinin ayın 25'inde, sınırlı sularda Kadong yakınlarındaki ıssız adalar ve kayalıklarda bulunan Lianjiang İlçesine geri getirildiğini ve şu anda soruşturma altında olduğunu söyledi. Beiken Kasabasından bir balıkçı, sınır ötesi balıkçılığın “her gün gerçekleştiğini” ve Çinli balıkçıların sıklıkla Kadong, Liangtao ve çevredeki ıssız adalarda görüldüğünü ve şüpheli Çinli balıkçıların genellikle gömmek için gittikleri Qinbei Köyü'nün yanındaki Kaplumbağa Adası'nda görüldüğünü söyledi. ahtapot kafesleri ve “işgal edilen her kapıyı kırın” ve doğrudan Beacon'daki Tao Dağı'na çıktı. (Raporun tamamına bakın)

Kamuya hakaret suçu anayasaya aykırıdır ancak Anayasa Mahkemesi: Başka bir kişinin itibarına kasten hakaret etmek suçtur.

Anayasa Mahkemesi 26'sında kamuya saygısızlık suçunun anayasaya uygun olduğunu ilan etti, ancak uygulama kapsamını başkalarının sosyal itibarının veya itibarının kasıtlı olarak aşağılanmasıyla sınırladı; bu, sıradan insanlar için makul olarak kabul edilemez ve bu suçun tartışılmasına elverişli değildir. kamu işleri. Kararda, olumsuz veya saldırgan yorumların tamamının kamuoyunda aşağılama teşkil etmediği, yorumların bağlamı ve ifadeyi veren ile mağdur arasındaki ilişki gibi faktörlerin dikkate alınması gerektiği vurgulanıyor. (Raporun tamamına bakın)

READ  Kanser kemoterapisi ve radyasyon tedavisi kalp yetmezliğine neden olabilir! Ultrason muayene güvenliği | Yaşam Tarzı | CTWANT

Kronik depresyon kalıtsaldır ve birinci derece akrabalarda bu bozukluğa yakalanma olasılığı 9 kat daha fazladır.

Beyrang'ın grubunun yaptığı araştırma, geçmişte kalıcı depresyonun (TRD) çoğunlukla beyinle ilişkili olduğunu ve hastalığın ailelerde gelişme riskinin dokuz kat arttığını gösterdi. Çalışma, psikiyatri alanında uluslararası bir dergi olan JAMA Psychiatry'de yayınlanmak üzere kabul edildi ve bu yılın Nisan ayında CNN'de makale olarak yer aldı. Beirang Psikiyatri Departmanı Duygusal Hassas Tıp Merkezi müdürü Li Zhengda, bir telefon röportajında ​​medyaya yaptığı açıklamada, çoğu çalışmanın ailede bir kişi akıl hastalığından muzdarip olduğunda, diğerlerinin de bu hastalıktan muzdarip olma ihtimalinin 1 olduğunu gösterdiğini söyledi. hastalık. 3 defaya kadar. (Raporun tamamına bakın)

Eski Fotoğrafların Kutusundan Çıkarılması” Çin Filmi “Yuan” Filmi Açılış Töreni

27 Nisan 1979'da, Central Film Company'nin yeni edebi filmi “Yuan”, Çin Kuomintang Merkezi Kültür Çalışma Grubu Direktör Yardımcısı Chen Shudong'un önderliğinde Taipei Shilin Film Stüdyosunda çekildi. Pek çok kişi Tayvan'ın doğal gazı olduğunu biliyor, ancak çok az kişi Tayvan'ın da önceden sömürülen petrole sahip olduğunu biliyor. 1979'da Tayvan'ın New Life gazetesi, Zhang Ye'nin denizi geçerek Tayvan'a ulaşan, elleri ve ayaklarıyla yeni topraklar ele geçiren ve Asya'nın ilk petrol kuyusunu inşa eden Hakka atalarının hikayesini anlatan “Kaynak” adlı romanına devam etti. (Raporun tamamına bakın)

Aşağıdaki siteler aynı anda sabah 8'de Günaydın Dünyası yayınlayarak size en önemli haber özetlerini getiriyor!
haber bülteni,Facebook,Instagram sınırlı süreli güncellemeler,Ağ ışığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir