Hualien depremi devam ediyor: 6 veya daha fazla artçı sarsıntıyı önlemek için belirgin anormallikler olmaksızın kuzeye doğru basınç ayarlaması yapılıyor.

3 Nisan'da Hualien'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti ve bugün erken saatlerde 6 veya daha büyük büyüklükte bir deprem daha meydana geldi. Merkezi Meteoroloji İdaresi, sarsıntıların 3 Nisan'da meydana gelen Hualien depreminin artçı şokları olduğunu ve kuzeye enerji salan basınç ayarlamaları olduğunu açıkladı.

Meteoroloji İdaresi, 3 Nisan depreminin artçı şok dizisinin geçmiş 921 depremle karşılaştırıldığında çok da sıra dışı olmadığını, 6 veya daha büyük bir artçı sarsıntı olasılığının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

(Fotoğraf/Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin izniyle)

(Fotoğraf/Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin izniyle)

Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin deprem raporuna göre, bugün saat 09.60'dan itibaren Hualien'de en büyüğü olan 02.21'deki 6.1 büyüklüğündeki deprem de dahil olmak üzere toplam 15 önemli deprem meydana geldi. Yilan, Nantou, Taichung, Taoyuan, Hsinchu İlçesi, Yeni Taipei Şehri, Seviye 4, Taipei Şehri, Yeni Taipei Şehri ve 13 ilçe ve şehirde ülke çapında uyarılar mevcuttur. Ayrıca saat 2.49'da 5.8 büyüklüğünde, saat 3.13'te ise 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin yeri ve derinliğine bağlı olarak Merkezi Meteoroloji İdaresi bugün saat 03.30'da basın toplantısı düzenledi.Bu depremlerin 3 Nisan Hualien depreminin artçı şok dizisi olduğu belirlendi. 3 Nisan Hualien depremi çok büyük olduğundan depremlerin sırası basıncı ayarlayacaktı..

(Fotoğraf/Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin izniyle)(Fotoğraf/Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin izniyle)

(Fotoğraf/Merkezi Meteoroloji İdaresi'nin izniyle)

Merkezi Meteoroloji İdaresi Deprem Tahmin Merkezi'nde araştırmacı olan Pu Xinjie, bu sabah medyaya Hualien bölgesinin 3 Nisan depreminden sonra şiddetli bir plaka sıkışması ve çarpışma bölgesi olduğunu söyledi. Yani sabahın erken saatlerinde bir deprem oluyor ve bu art arda gelen titreşimler nedeniyle bazen kuzeye, bazen de güneye doğru hareket ediyordu.

Pu Xinjie ayrıca, 3 Nisan Hualien depreminin başka depremleri tetikleme olasılığının da göz ardı edilemeyeceğini, çünkü bu depremin çevredeki bölgeleri uzaktan bile rahatsız edebileceğini söyledi.

READ  Trump'ın zafer şansı artarken Avrupa Çin'le yeniden ilişkiye giriyor - The Wall Street Journal

Met Office verilerine göre, bugün sabah saat 06.00 itibarıyla 5'i 6 ve üzeri olmak üzere toplam 1.303 artçı, 328 ciddi artçı ve 975 küçük artçı sarsıntı yaşandı. Boyut 5 ila 6.

Pu Xinjie şunları söyledi:3 Nisan depreminin artçı şok dizisi, en az üç ila altı ay boyunca 921 depremininkine benzer..

Pu Xinjie, 921'deki gibi büyük ölçekli bir depremden sonra depremin bu kadar uzun sürmesinin alışılmadık bir durum olmayacağını söyledi. 921 depremi sırasında, gelecekte o yılın Ekim ayına kadar 6 veya daha büyük büyüklükte artçı sarsıntılar meydana geldi.

Geceleri neden şiddetli depremler oluyor? Pu Xinjie, 3 Nisan depreminin ana şokunun gece değil sabah meydana geldiğini söyledi.

Pu Xinjie ayrıca Shuangbei'nin neden bu sefer ulusal alarm aldığını ancak 3 Nisan'da deprem olmadığını da açıkladı. 3 Nisan depreminin büyüklüğü göreceli olarak büyük olup, 3 Nisan depreminin kaynak parametreleri tahmin edilirken depremin kaynak bilgisinin elde edilmesi için gereken zaman dilimi nispeten uzun olduğundan tahminde bazı sapmalar olacaktır.

(Genel Yayın Yönetmeni: Zhuang Qianyu)

Daha fazla ilgili habere bakın
Hualien depremi devam ediyor: 6 veya daha fazla artçı sarsıntıyı önlemek için belirgin anormallikler olmaksızın kuzeye doğru basınç ayarlaması yapılıyor.
Titreşimler gelmeye devam ediyor… Uykusuzluk o kadar acı verici ki! Geleneksel Çin Tıbbı, uyumanıza yardımcı olması için “kalbi sakinleştirici, rahatlatıcı ve uykuyu teşvik eden bir çay” önerir.
Hualien, sabahın erken saatlerinde bir “yangın bulutu” ortaya çıktıktan sonra depremle sarsıldı! Meteoroloji İdaresi: İlgili değil
Korkuyla uyanın! Sabahın erken saatlerinde Hualien Şehrinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle elektrik direkleri devrildi, evlerdeki avizeler ve televizyonlar sarsıldı.
Stres ayarı nedir? 403 Hualien depreminin artçı sarsıntıları neden devam ediyor? Titreşimler ne kadar sürer?

READ  Huang Renxun'un Tayvan'daki yeni fabrikalara yaptığı büyük yatırım yeni endişelere yol açıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir