İmparator Fasulye Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir mi? İnanılmaz Besleyici Etkileri Ortaya Çıktı! İmparator Fasulye Protein Takviyesi Yemekleri | Sağlık 2.0 |

“İmparator” diyebilenler sıradan insanlar değil. Her baharda imparator fasulyesi geleneksel Çin tıbbında ve gıda tedavisinde kullanılır. İmparator Fasulye Yemek Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir mi? Soymak ister misin? Nasıl pişirilir? Uzmanlar, imparator fasulyesinin midedeki ısıyı uzaklaştırdığını, dalağı güçlendirdiğini, nemi giderdiğini, suyunun ateşi ve yeni koronavirüsü önlediğini net bir şekilde açıklıyor.

Tarım Bakanlığı'na göre İmparator Fasulye'nin bilimsel adı “Lido” olup Fabaceae familyasına aittir, fasulyelerin en büyüğüdür ve en güzel tada sahip olan beyaz mercimek ve tatlı fasulye, guanyin'dir. fasulye vb. İmparator fasulyesi tohumları bol miktarda bulunur ve şu anda Tayvan'da yetiştirilen çeşitler, Ocak'tan Mart'a kadar beyaz tohum kabuğuna sahip en yaygın büyük taneli çeşitlerdir.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

İmparator Fasulye Beslenmesi

İmparator fasulyesi protein, demir, şeker, lif, vitaminler, mineraller ve diğer besinler açısından zengindir. Posta Hastanesinde beslenme uzmanı olan Huang Shuhui, fasulye ve fasulye gibi baklagillerin protein ve yağ içeriğinin çok yüksek olduğunu, dolayısıyla imparator fasulyesi kabuklarının lifinin çok kalın olduğunu söyledi. (Tohumlar) yenir. İmparator fasulyesi şekil olarak baklaya benzer, ancak bakla fasulyesi Vicia cinsine, imparator fasulyesi ise Phaseolus cinsine aittir.

İmparator Fasulye Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir mi?

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Çin Tıp Üniversitesi Pekin'e Bağlı Hastanede Çin tıbbı uygulayıcısı olan Yang Shumei, Çin tıbbında imparator fasulyelerine “beyaz mercimek” denildiğinden, bunların esas olarak mide ısısını gidermek, dalağı güçlendirmek ve nemi azaltmak, gevşekliği iyileştirmek için kullanıldığını söyledi. dışkı, ishal, aşırı lökore ve sıklıkla ısıyı gidermek, detoksifiye etmek ve kusmayı hafifletmek için kullanılır. Pek çok kadın aşırı beyaz lekelenme gibi “leucorrhoea” sorunlarından muzdariptir. Dalağı güçlendirmek, nemi gidermek, vücut suyunu düzenlemek ve dalağı beslemek için imparator fasulyesi, nilüfer tohumu, turp ve kış kavunu gibi yiyecekleri daha fazla yiyebilirler. Ve eğer çoğu obez insanın midesi susuz kalmışsa, nemlendirme ve yumuşatma sonrasında kendinizi daha hafif hissedeceksiniz.

READ  "Yeterince Kibar Değiliz" listelerin zirvesinde

Aslında Academia Sinica Genom Araştırma Merkezi'ndeki bir araştırma ekibi bir zamanlar bir çalışma yayınladı ve beyaz mercimekten ekstrakte edilen bir protein olan FRIL'in grip virüsünü ve yeni koronavirüs enfeksiyonunu etkili bir şekilde önleyebildiğini buldu.

İmparator Fasulye Nişastası mı?

Beslenme uzmanı Lee Wanping, imparator fasulyesinin nişasta olarak sınıflandırıldığını ve tam tahıllı olduğunu ancak nişasta içeriğinin proteinden daha yüksek olduğunu söyledi. Bununla birlikte, bu nişastalı fasulyelerin proteini, beyaz pirinçten 20 gram daha fazla ve 30 kat daha fazla karbonhidrat içerir; bu da onu yüksek tansiyonu olan kişiler, diyet yapanlar ve şeker hastaları için uygun kılar.

Beslenme uzmanı Lee Wanping, nişastalı fasulyeleri alternatif bir şekilde yememizi hatırlatıyor; örneğin, yemek pişirirken biraz nişastalı fasulyeleri karıştırın veya nişastalı fasulyeleri yemekte yersek. Pirinç miktarı azaltılacak.

İmparator fasulyelerini soymanız mı gerekiyor?

İmparator fasulyesi nasıl yenir? Soymak ister misin? Beslenme uzmanı Huang Shuhui, imparator fasulyenin “çekirdeği yediğini ancak kabuğunu yemediğini”, yani tohumları yediğini ancak kabuklarını yemediğini, aynı zamanda kabuğunu (dış zarı) da soyduğunu söylüyor ki bu üzücü! İmparator fasulyesinin dış kabuğunda daha fazla lif bulunduğunu, dolayısıyla kabuğuyla yenildiğinde daha fazla besin emebileceğini söyledi.

Ancak kalın derinin dokusundan hoşlanmayanlar veya çiğneme fonksiyonu zayıf olan yaşlılar veya küçük çocuklar kaynar suda kaynatıp, soğuk suda cildin soyulması endişesine gerek duymazlar ve cilt kolayca soyulur. çıkarılır ve kalan soya fasulyesi çekirdekleri hoş kokulu ve lezzetlidir.

İmparator Bean'in Yiyecekleri Nelerdir?

İmparator fasulyesi nasıl pişirilir? Tarım Bakanlığı, Qingming Festivali'nin birçok ailede kek yapmak için kavrulmuş, haşlanmış veya kızartılmış sebze ve etle birleştirildiğinde güzel bir tada sahip olduğunu açıklıyor.

İmparator Bean Tabu

Bununla birlikte, beslenme uzmanı Huang Shuhui'ye göre, imparator fasulyesindeki yüksek lif içeriği, gastrointestinal fonksiyon bozukluğu olan ve mide ülseri öyküsü olan kişilerde kolayca gaza neden olabilir, bu nedenle yüksek potasyum ve fosfor içeriği, böbrek hastalığının ve ciddi gut hastalarının bundan kaçınmasına neden olabilir. hafta içi ölçülü olarak tüketin.

READ  Sea Horizon İncelemesi - Oyun Reaktörü

İmparator fasulye nasıl seçilir?

İmparator fasulye alırken nasıl seçim yapılmalı? Tarım Bakanlığı, fasulyeyi satın alırsanız dolgun ve dolgun, lekesiz, hafif beyaz-pembemsi-yeşil renkte, torbada alırsanız filizsiz olması gerektiğini açıklıyor. çantada nem yok. Yetiştiriciden yeşil fasulye satın alırsanız, sert ve dolgun baklalar, yeşil veya hafif sarı baklalar ve dışbükey ve düz fasulye çekirdekleri arayın.

◎ Görüntü kaynağı/kaynak görüntü/Shutterstock sağlandı
◎ Veri kaynağı. Danışmanlar/Tarım Bakanlığı. Yang Shumei, Çinli bir tıp uygulayıcısı. Beslenme Uzmanı Huang Shuhui.Beslenme Uzmanı Li Wanping

Sağlık bilgilerini kaçırmayın![உடல்நலம் 2.0 LINE நண்பர்கள்]Katılmak için beni tıklayın

devamını oku:

Buz çiçekleri nereden alınır? Düşük fiyata piyasaya sürüldü Saç dökülmesini iyileştirmenin birçok faydasını ortaya koyuyor!

Gençler de öyle! Beslenme uzmanları size gücünüzü, 2 tür egzersizi ve cinsel işlevinizi korumak için “6 temel besin maddesini” nasıl yemeniz gerektiğini öğretir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir