İngiltere ve ABD, İsrail'in İran insansız hava aracına yaptırım açıklamasına destek verdi |

Amerikaİngiltere bugün açıkladıİranAskeri drone programı, İran'ın hafta sonu misilleme yapmasına yanıt olarak geniş yelpazede yaptırımlar uyguluyorİsrailsaldırısı.

Hazine Bakanlığı, Washington'un yaptırımlarının İran'ın insansız hava aracı (İHA) programında yer alan 16 kişi ve iki şirketi ve geçen hafta sonu düzenlenen saldırılarda kullanılan drone bileşenlerini hedef aldığını söyledi.

İngiliz hükümeti bugün, İran'ın “İsrail'e doğrudan saldırılar da dahil olmak üzere bölgeyi istikrarsızlaştıran faaliyetlere” devam etmesine yardım eden yedi kişi ve altı şirkete karşı yaptırımları duyurdu.

Agence France-Presse, ABD Başkanı Joe Biden'ın bir açıklama yayınladığını bildirdi: “Bugün İran'ı sorumlu tutuyoruz ve yeni yaptırımlar ve ihracat kısıtlamaları uyguluyoruz.”

“Saldırının ertesi sabahı G7 liderleriyle görüştüğüm gibi, İran üzerindeki ekonomik baskıyı yoğunlaştırmak için birlikte çalışmaya kararlıyız.”

“İran'ın saldırılarına olanak sağlayan veya İran saldırılarını destekleyen herkese şunu açık söyleyeyim: Amerika, İsrail'in savunmasına kararlıdır. … Ve sizi sorumlu tutmak için gereken her türlü adımı atmaktan çekinmeyeceğiz.”

İran, İsrail'e ilk doğrudan askeri saldırısını, İran'ın İslam Devrim Muhafızları Birliği'nin (IRGC) toplam 7 üyesinin ayın 1'inde Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliğe öldürülmesine tepki olarak 13'ünün akşamı başlattı. Muhafız Birliği), iki general dahil. Hava saldırılarından çoğunlukla İsrail sorumlu tutuldu.

İran, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlatmak için 300'den fazla insansız hava aracı ve füze kullandı, ancak bunların çoğu İsrail ve müttefikleri ABD ve İngiltere tarafından vurularak çok az hasara neden oldu.

İsrail'in genelkurmay başkanı İran saldırısına misilleme yapılacağına dair söz verdi ancak yetkililer ne zaman ve nerede olduğunu söylemedi.

Kaynaklar CNN'e eyalet bazında “doğrudan saldırılara” son verilsin mi? İran'ın yanıt vermesi beklenmiyor

Üst düzey bir İranlı yetkili, 19'unda Reuters'e, ABD'nin İsrail'in İran topraklarına saldırı başlattığını açıklamasından birkaç saat sonra, İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı olmadığını söyledi. Ancak güzellik…

ABD, İsrail'in İran'a Hava Saldırısının Abartıldığını Söyledi: Birkaç Küçük Drone Düşürüldü

ABD basınında çıkan haberlere göre İsrail, yerel saatle 19 Nisan Cuma günü erken saatlerde İran'a füze saldırısı düzenledi. New York Times hedeflerden birinin İsfahan yakınında olduğunu bildirdi.

Orta Doğu'da gerilim yükselirken İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, personelin ve ailelerinin hareketini kısıtlıyor.

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin basında yer alan haberlerin ardından, personelin ve ailelerinin hareketini bugün yasakladı.

ABD, hafta sonu saldırıları nedeniyle İran'a yeni yaptırımlar uyguladı

İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e saldırısı sonucunda ABD, İran'a, saldırıda kullanılan drone motorlarını üreten şirket de dahil olmak üzere 16 kişi ve şirketi hedef alan yeni bir yaptırımlar uygulamaya karar verdi.

Ortadoğu'da gerilim artıyor İsrail'in İran'a misilleme yaptığı söylentileri mi yayılıyor?

İsrail'in İran'a saldırdığına ilişkin haberlerin ardından AB Komisyonu Başkanı Ursula van der Leyen, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Orta İran'ın İsrail tarafından vurulduğu bildirildi: Nükleer tesis hasar görmedi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı daha sonra İsrail'in İran'ın merkezine yaptığı misilleme saldırısının İran'ın nükleer tesislerine herhangi bir zarar vermediğine dikkat çekti.


Yaygın 0 O zaman mesaj bırakın