İran'ın İsrail'i Vuran Füzelerinin %99'u Çinli Akademisyen Tarafından Engellendi: Tayvan Donanmasının Askeri Teçhizatı Üzerindeki Derin Etki | CNA |

2024/4/15 10:53(Güncelleme 4/15 16:08)

Ayın 14'ünde, İran'ın İsrail'e füze fırlatmasının ardından İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. (Reuters)

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Zhang Shuling, Şanghay, 15.) Bazı Çinli askeri akademisyenler, Rusya-Ukrayna savaşından İran'ın İsrail'e saldırısına kadar Rusya, İran ve diğer ülkelerin değerlendirdiği füze tabanlı taktiklere dikkat çekti. Ucuz ve verimli” aslında oldukça etkisizdir ve bu da Tayvan Boğazı'nın her iki yakasındaki askeri hazırlıklar üzerinde derin bir etkiye sahiptir.

İran, ayın 14'ünde sınırından İsrail'e yaklaşık 300 füze ve insansız hava aracı fırlattı. İsrail ordusunun yanı sıra ABD ve Ürdün ordusu da füzelerin yolda durdurulmasına yardımcı oldu ve füzelerin %99'u durdurularak düşürüldü.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın 170 insansız hava aracı ve 30 seyir füzesi gönderdiğini söyledi. İran'ın da 110 balistik füze fırlattığını ancak bunlardan yalnızca birkaçının İsrail'e ulaştığını belirtti.

İkinci Dünya Savaşı'nda orta ve uzun menzilli hedeflere saldırmak için Nazi Almanyası'ndan gelen füzeleri kullanan Şangay merkezli askeri bilim adamı Zhao Xu, Merkezi Haber Ajansı'ndan bir muhabire, savaş sırasında gelecekteki hava savunma maliyetleri ve silah üretim yeteneklerinin değişeceğini söyledi. İnsansız, uzun menzilli saldırıların düşmanın hava üstünlüğünü dengeleyeceğine inanılıyor.

Bu tür savaş düşüncesinin daha sonra Sovyetler Birliği ve o zamanki Varşova Paktı ülkeleri tarafından benimsendiğini, artık Rusya'nın NATO ülkelerine kıyasla yeterli gelişmiş uçak ve füzeye sahip olmadığını söyledi. Pahalı savaş uçaklarına kıyasla hava muharebe gücü eksikliğinin karadan karaya füzelerin geliştirilmesiyle telafi edilebileceğine inanıyorlar. İran, Çin ve Kuzey Kore gibi ülkeler de benzer savaş yapma zihniyetine sahip.

Tayvan'ın karşı karşıya olduğu ana muharebe misyonları İsrail'in olmasına rağmen, ortak hava savunma ve füzesavar sistemleri esas olarak ABD tarafından sağlanıyor; dolayısıyla İsrail'in bu seferki füze saldırısına tepkisi, Tayvan Boğazı'nın her iki yakasındaki ordular için güçlü bir referans teşkil ediyor. Ancak Tayvan Boğazı'nın ortalama genişliği sadece 180 kilometre olduğundan, Tayvan yüksek güvenlik baskısıyla karşı karşıyadır ve Çin ağır silahlara sahiptir.

READ  Jerry Springer: Çağı Belirleyen TV Sunucusu 79 Yaşında Öldü

Zhao Xu, Rusya-Ukrayna savaşı ve İran'ın İsrail'e saldırısının, geçmişte “öldürücü” sayılan hipersonik füzelerin aslında savaşta çok etkisiz olduğunu kanıtladığını söyledi.

İran'ın kısa bir süre içinde 300 füze ve insansız hava aracı fırlattığına inanıyor ki bu çok büyük bir rakam, ancak sonuçları dünyaya gösterilen devam eden Rusya-Ukrayna savaşının gözlemleriyle birleştiğinde Çin'in emin olması gerekiyor. tüm taktik ekipmanların ayarlanması gerekecek ve bu yıllar alacak.

Kendisi, iki savaşın Tayvan Boğazı'nın her iki yakasındaki silahların ve savaş yöntemlerinin geliştirilmesi üzerinde “acil, önemli ve geniş kapsamlı” bir etkiye sahip olduğunu söyledi. Gerçekler, “suikastçı seviyesinde” füze silahlarının kullanımının etkisiz olduğunu ve bunun yerine savunmaya odaklanan daha bilgiye dayalı bir savaş alanı gözetleme ve kontrol sisteminin çok “daha ucuz” olduğunu kanıtladı. Çin, gelecekte savaşa hazırlık konusundaki yaklaşımını ABD ordusunun yaklaşımına benzeyecek şekilde değiştirebilir. (Yazar: Tang Beijun) 1130415

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir