PS5 Pro'nun Tüm Özellikleri Açıklandı, Yıl Sonuna Kadar Piyasaya Sürülmesi Bekleniyor |

Son gelen haberlere göre Sony, bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen daha güçlü bir PlayStation 5 Pro (PS5 Pro) konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Verge, PS5 Pro'nun tüm teknik özelliklerine sahip. Kaynaklar, Sony'nin geliştiricilerden oyunlarının yeni konsolla uyumlu olmasını sağlamalarını istediğini ve ışın izleme performansını artırmaya odaklandıklarını söylüyor.

Büyük ölçüde geliştirilmiş performans

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

“Trinity” olarak adlandırılan PlayStation 5 Pro modeli, daha güçlü bir GPU ve biraz daha hızlı bir CPU ile donatılmıştır. Sony'nin iyileştirmeleri, konsolun oyunlardaki işleme yeteneklerini geliştirmeye odaklanıyor.

Geliştiricileri Trinity tarafından geliştirilen yeni teknolojileri kullanmaya teşvik edin

Sony, geliştiricileri ışın izleme gibi grafik özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmaya teşvik ediyor ve “önemli iyileştirmeler sunan” oyunlar “Trinity Enhanced” (PS5 Pro Enhanced) etiketini kullanabilir.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

GPU oluşturma hızı PS5'ten %45 daha hızlıdır

Belgelere göre PS5 Pro'nun GPU oluşturma hızı, standart PlayStation 5'e göre yaklaşık %45 daha hızlı olacak. PS5 Pro'nun GPU'su daha büyük olacak ve oyunlardaki ışın izleme performansının iyileştirilmesine yardımcı olmak için daha hızlı sistem belleği kullanacak. Ek olarak Sony, PS5 Pro'da normal PS5'ten üç kat daha hızlı olan “çok güçlü bir ışın izleme mimarisi” kullanıyor.

Geliştiriciler için güncelleme ve uyumluluk kılavuzu

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Sony, bu yeni modeli tanıtırken standart PS5'in satışına devam edeceğini belirtti. Şirket, oyun geliştiricilerin hem PS5 hem de PS5 Pro'yu destekleyebilecek bir oyun paketi sunmasını bekliyor ve mevcut oyunlar yamalarla performansı artırabiliyor. “Insider Gaming”, PS5 Pro'nun tüm özelliklerini bildiren ilk kişi oldu ve konsolun 2024 tatil sezonunda (Kasım-Aralık) piyasaya sürülmesi bekleniyor.

READ  Ukrayna İçin Rusya-Ukrayna Savaşı |

CPU ve bellek ayarı

Sony GPU'da iyileştirmeler yapmış olsa da CPU standart PS5 ile aynı kalacak ve hız aşırtma modu eklenecek. Sony, geliştiricilere “Trinity'nin 3,85 GHz'i hedefleyen bir CPU frekans moduna sahip olduğunu” söyledi; bu, normal PS5'ten %10 daha yüksek. Geliştiriciler 3,5 GHz'de “Standart Mod” veya 3,85 GHz'de “Yüksek CPU Saat Modu” arasında geçiş yapmayı seçebilir.

Ek olarak PS5 Pro'nun sistem belleğinde de ayarlamalar yapıldı. Standart PS5'in bellek hızı 448 GB/sn'ye sahipken PS5 Pro'da Sony bu hızı %28 artırarak 576 GB/sn'ye çıkaracak. Oyunlar, PS5 tabanındaki oyunlara ayrılan 12,5 GB'a kıyasla PS5 Pro'da toplam 13,7 GB olmak üzere ek 1,2 GB sistem belleğine erişebilir.

Sony'nin yeni teknolojileri ve beklentileri

PS5 Pro ayrıca Sony'nin 300TOPS 8 bit bilgi işlemi destekleyen özel bir makine öğrenimi çerçevesi olan yeni PlayStation Spectral Süper Çözünürlük (PSSR) teknolojisini de destekleyecek. Bu yeni mimari, oyunların mevcut geçici olmayan değiştirme veya yükseltme uygulamalarının yerini alacak şekilde tasarlanan Sony'nin özel PSSR üst düzey çözümünü destekliyor. Sony, bu desteğin tam HDR desteğini ve yaklaşık 250 MB bellek kullanımını içerdiğini söylüyor.

Geliştiriciler oyunlarını zamanında hazırlayabilirlerse PS5 Pro'nun bu tatil sezonunda kesinlikle çıkmasını bekleyebiliriz. Sony, PS4 ile aynı stratejiyi izliyor gibi görünüyor ve “ince” bir modeli ve ardından Pro sürümünü piyasaya sürüyor. PS5 Pro piyasaya sürüldüğünde, mevcut oyunların bir dizi “geliştirilmiş” sürümünün yanı sıra, yeni konsolda gelişmiş ışın izleme desteği sunacak yeni çıkan oyunları da göreceğiz.

NewMobileLife Web Sitesi:https://www.newmobilelife.com
Facebook:https://www.facebook.com/jetsoiphone

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir