İsrail'in İran'ın nükleer tesislerinin bulunduğu bölgeye füze saldırısı düzenlediği bildirildi[புதுப்பிப்பு]|

2024/4/19 10:32(19.04.12:06'da güncellendi)

ABD'li yetkililer 18'inde İsrail'in İran'ı hedef alan bir füze fırlattığını doğruladı. (Merkez Haber Ajansı Grafikleri)

(Merkezi Haber Ajansı, Washington, 18., Kapsamlı Yabancı Haber Raporları) Bugün ABC News, ABD'li yetkililerin İsrail'in İran hedefine füze ateşlediğini söylediğini aktardı. CNN'in İran medyasına dayandırdığı haberine göre, patlama İran'ın merkezindeki bir havaalanı yakınında meydana geldi.

İran, İsrail'in Nisan ayı başlarında Suriye'nin başkenti Şam'daki İran büyükelçiliğine düzenlediği hava saldırısına ve bir İran Devrim Muhafızları generalinin öldürülmesine yanıt olarak 13'ünün akşamı 300'den fazla füze ve intihar uçağı fırlattı. Batı, İsrail'e itidal çağrısında bulunsa da İsrail, İran'a mutlaka misilleme yapacağını söylüyor.

İran'ın Fars haber ajansının bildirdiğine göre, İran'ın orta kesimindeki İsfahan kentindeki havaalanı yakınında bir patlama duyuldu. İran'ın uranyum zenginleştirme programının merkezinde yer alan Natanz tesisi de dahil olmak üzere, İsfahan eyaletinde çok sayıda İran nükleer santrali bulunmaktadır.

Faz haber ajansı, İsfahan'ın kuzeybatısındaki, ilin hava savunma sistemlerinin devreye sokulduğu Qahjavorstan kentinde de patlamaların meydana geldiğine dikkat çekerek, düşman saldırısının hedeflerinden birinin askeri radar olduğunu söyledi.

CNN'in haberine göre Tahran, İsfahan, Şiraz şehri ve batı, kuzeybatı ve güneybatı İran'daki havalimanlarına uçuşlar durduruldu. (Çeviren: Lu Yingzi/Doğrulama: Chen Yiwei) 1130419

İsrail İran'ı vurdu, füzeyi değil, kendisine doğru gelen insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi

(Merkezi Haber Ajansı, Tahran, 19'uncu kapsamlı dış haber raporu) ABD'li yetkililer, İran'ın geçen hafta sonu İsrail'e saldırısına yanıt olarak İsrail'in bugün İran'a hava saldırısı düzenlediğini söyledi. İran bugün çok sayıda insansız hava aracını düşürdüğünü ve “şu anda herhangi bir füze saldırısının olmadığını” söyledi.

Times of Israel, İsrail'in geçen hafta İran'ın saldırısına yanıt olarak “sınırlı” saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD'li yetkililer CNN'e İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini hedeflemediğini söyledi.

İran, İsrail'in Nisan ayı başlarında Suriye'nin başkenti Şam'daki İran büyükelçiliğine düzenlediği hava saldırısına ve bir İran Devrim Muhafızları generalinin öldürülmesine misilleme olarak 13'ünün akşamı İsrail'deki hedeflere 300'den fazla füze ve insansız hava aracı fırlattı. İsrail daha sonra karşılık vermekle tehdit etti.

READ  LINE güncellemesi iOS 17 beta sabit metin giriş kutusu hatası

Agence France-Presse, İran'ın Fars haber ajansının aktardığına göre, İran'ın orta kesimindeki İsfahan eyaletinin kuzeybatısındaki Shekhari Hava Üssü yakınlarında “üç patlama” duyulduğunu söyledi.

İran Uzay Ajansı sözcüsü Hossein Dalirian, “birkaç” insansız hava aracının başarıyla düşürüldüğünü söyledi.

Dalilian, sosyal medya platformu X'te “Şu anda füze saldırılarına ilişkin bilgi yok” dedi.

İran'ın Tasnim haber ajansı, “güvenilir kaynaklara” atıfta bulunarak, İsfahan vilayetindeki nükleer santralin “güvenli ve istikrarlı” olduğunu bildirdi.

ABC News ve CBS News, ABD'li yetkililere dayandırarak hava saldırılarını İsrail'in gerçekleştirdiğini bildirdi. Beyaz Saray'dan veya Pentagon'dan herhangi bir yorum gelmedi.

İsrail ordusu AFP'ye “Şu anda herhangi bir yorumumuz yok” dedi.

İranlı bir yetkili bugün Reuters'e, İsfahan'daki patlamanın İran hava savunma sisteminin başarılı bir operasyonundan kaynaklandığını belirterek, şu anda İran'a yönelik herhangi bir füze saldırısının bulunmadığını ekledi. (Çeviren: Lu Yingzi/Doğrulama: Chen Yiwei) 1130419

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir