Sürekli güncellenen/Zhuo Rongdai dördüncü dalga kabine listesini açıkladı, kara at Çevre Bakanı Peng Qiming, Çalışma Bakanı He Beishan |

Seçilen Başkan Lai Ching-de 20 Mayıs'ta göreve başlayacak ve yeni hükümet, Yürütme Yuan'ın Başkan Yardımcısı ve Yürütme Yuan'ın Sözcüsü, Bakan gibi kabine personelinin bir listesini açıklamaya hazırlanıyor. Kültür Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Eğitim Bakanı ve Adalet Bakanı;Üçüncü dalgada Ekonomi Bakanı, Dijital Kalkınma Bakanı, Ulusal Kalkınma Konseyi Başkanı, Ulusal Bilim Konseyi Başkanı, Finansal Yönetim Otoritesi Başkanı ve Mühendislik Başkanı'nın kabine listeleri açıklandı. Konsey Açıklanan listelerin dördüncü dalgası: Yeni Çalışma Bakanı, İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yuan Ho Beishan, yeni Sağlık ve Refah Bakanı eski yasa koyucu Qiu Taiyuan, yeni Çevre Bakanı İklimbilimci Peng Qiming ve Tainan Şehri Konuk Komitesi'nin yeni Başkanı Gu Xiufei, Kabileler Birliği'nin yeni Başkanı Zeng Zhiyong, Direktör, Kabile Gelişimi Merkezi.

Zhuo Rongtai'nin kabinesinin personel listesi aşağıdaki gibidir:

Kabine listelerinin ilk dalgası. Fotoğraf: Chen Shikai Facebook

İlk dalga: 4/10'da açıklandı

Yönetici Dekan: Zhuo Rongtai

Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun oldu ve burada çalıştıTaipei Şehir Meclisi Üyesi, Yasama Meclisi Üyesi,Özel Genel Sekreter Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Ofisi,İcra Sözcüsü Yuan, Demokratik İlerici Parti Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Genel Sekreter Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Genel Sekreter Vekili, Yönetici Sekreter Yuan ve Demokratik İlerici Parti Başkanı.

İcra Yuan Başkan Yardımcısı: Zheng Lijun

Fransa'daki Paris 10 Üniversitesi mezunu olup, halihazırda Gençlik Platformu Vakfı Başkanı, İcra Komitesi Gençlik Danışma Komitesi Başkanı ve Çin Cumhuriyeti 8. ve 9. Yasama Konseyleri üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yönetim Genel Sekreteri Yuan: Kong Mingxin

Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olup, şu anda Ulusal Kalkınma Konseyi Başkanı ve Ekonomik İşler Bakanlığı Siyasi Müsteşarı olarak görev yapmaktadır. Ekonomik Araştırma Enstitüsü, İcra Yuan'ın Anakara İşleri Konseyi Danışma Üyesi ve Ekonomik İşler Bakanlığı Danışmanı, İcra Yuan'ın Ulusal Mali İstikrar Fonu Yönetim Komitesi Üyesi, Ulusal Kalkınma Komitesi Başkan Yardımcısı.

READ  Microsoft, 20 yılı aşkın süredir piyasada olan Xbox Live Gold'u Eylül ayında Xbox Game Pass Core abonelik hizmetiyle değiştirecek.

Yönetici Yuan Sözcüsü: Chen Shikai

Tungkai Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü mezunu olup, 2024 Lai Qingde Kampanya Genel Merkezi sözcüsü, Taichung Gıda Güvenliğini Geliştirme Derneği Onursal Başkan Yardımcısı ve Taichung Şehir Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

Kabine listelerinin ikinci dalgası Resim: Zhang Liangyi/Fotoğraf.

İkinci Dalga: 12/4'te Duyuruldu

Kültür Bakanı: Li Yuan (Yazar Ono)

Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi'nden biyoloji alanında lisans derecesine sahiptir ve Çin Televizyonu'nda genel müdür, Fırıldak Kültür ve Eğitim Vakfı başkanı, Taipei Şehri Kültür Vakfı başkanı ve Taipei Şehir Filmi başkanı olarak görev yapmıştır. Televizyon ve Ses Deneysel Eğitim Enstitüsü.

İçişleri Bakanı: Liu Shifang

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Oklahoma Eyalet Üniversitesi'nden çevre mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı. Milli Güvenlik Konseyi ve 2009 Kaohsiung Dünya Oyunları Düzenleme Komitesi İcra Direktörü, Kaohsiung Şehri Belediye Başkan Yardımcısı ve 9. ve 10. Yasama Meclisi Üyeleri.

Ulaştırma Bakanı: Li Mengyan

Yüksek lisansını Hollanda'daki Uluslararası Hidrolik ve Çevre Mühendisliği Enstitüsü'nün Sanitasyon Mühendisliği Grubu'ndan almıştır ve şu anda Taipei İlçesi (şimdiki Yeni Taipei Şehri) Hükümet Su Koruma Bürosu'nun idari müdürü ve Tainan Şehri'nin yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Hükümet Su Koruma Bürosu ve Tainan Şehri Hükümeti.

Eğitim Bakanı: Cheng Ying Yew

Ulusal Senji Üniversitesi'nden Eğitim alanında doktora derecesine sahiptir ve şu anda Sun Yat-sen Üniversitesi'nde profesör ve Kaohsiung Şehri Hükümeti'nin yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Eğitim Bürosu, Tayvan Endüstri-Eğitim Politikası Geliştirme Derneği Başkanı, Yüksek Öğrenim Değerlendirme Merkezi Vakfı Direktörü ve Teknoloji Enstitüsü Endüstriyel Direktörü, Sun Yat-sen Eğitim Araştırma Vakfı Direktörü, Eğitim Bakanlığı Danışmanı ve Yaratıcı Eğitim Departmanı Koordinatörü .

Adalet Bakanı: Zheng Mingqian

Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu olup, şu anda Taipei Bölge Savcılığı Başsavcısı ve Adalet Bakanlığı ICAC'ta Direktör-Sekreter olarak görev yapmaktadır. Adalet Bakanlığı Düzenleme Komisyonu Danışmanı, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı ve Adalet Bakanlığı Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Komisyon Direktörü.

READ  Orta ve güney Çin, 26'sında şiddetli yağmur yaşayacak
Kabine listelerinin üçüncü dalgası Resim: Fotoğraf: Zhang Liangyi.

Üçüncü Dalga: 16/4'te Açıklandı

Ekonomik İşler Bakanı: Guo Zhihui

Ulusal Taipei Üniversitesi'nden işletme alanında doktora derecesine sahiptir ve şu anda Songyu Grubu'nun başkanı, Taipei Üniversitesi'nde profesör ve Tayvan Yönetim Derneği'nin başkanıdır.

Dijital Bakanlar: Huang Yannan

Maryland Üniversitesi'nden doktora derecesine sahiptir ve şu anda Academia Sinica'nın Bilgi Teknolojisi İnovasyon Araştırma Merkezi'nin Direktörü, Araçların İnterneti Düzenleyicisi ve Asya Nesnelerin İnterneti İttifakının Onursal Direktörüdür.

Ulusal Kalkınma Konseyi Başkanı: Liu Jingqing

Ulusal Tayvan Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Okulu'ndan yüksek lisans derecesine sahiptir ve şu anda Jicheng İnovasyon Danışmanlığı'nın eski başkanı ve Ulusal Chengchi Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Ulusal Bilim Konseyi Başkanı: Wu Chengwen

Doktora derecesini California Üniversitesi'nden almıştır ve şu anda Güney Tayvan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Başkanı ve Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Mali Denetleme Komisyonu Başkanı: Peng Jinlong

Ulusal Senji Üniversitesi'nden İşletme alanında doktora derecesine sahiptir ve şu anda Ulusal Senji Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Ulusal Senji Üniversitesi Sigorta Bölümü Profesörüdür.

Bayındırlık Komitesi Başkanı: Chen Jinde

Yüksek lisans derecesini Ulusal Tayvan Üniversitesi'nden İşletme Çalışmaları ve Kimya Mühendisliği Enstitüsü'nde aldı. .

Kabine listelerinin dördüncü dalgası. Resim: DPP YT'den yeniden basılmıştır

Dördüncü Dalga: 19/4'te Açıklandı

Sağlık ve Refah Bakanı: Qiu Taiyuan

Tokyo Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, Çin Cumhuriyeti Tüm Tıp Doktorları Birliği Tıbbi Politika Komitesi'nin toplayıcısı ve aynı zamanda Tayvan Yasama Konseyi'nin başkanı ve üyesi olarak görev yapmıştır. Aile Hekimliği Derneği.

Çalışma Bakanı: O Bhishan

Fu Zhen Katolik Üniversitesi'nden Kitle İletişim bölümünden mezun oldu ve şu anda Yuan Yönetimi Genel Sekreter Yardımcısı, bir zamanlar Ke Jianming Ofisi Direktörü ve Demokratik İlerici Parti Politika Komitesi Direktör Yardımcısı olarak görev yapıyor.

READ  Yaşanabilir çevreyi aramak için NASA Europa sondasını fırlatacak teknoloji | Merkezi Haber Ajansı CNA

Kabile Birliği Başkanı: Chang Chi Yong

Ulusal Tayvan Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu olup, şu anda Aborijin Halkları Derneği Aborijin Kültürü Geliştirme Merkezi Direktörü ve Pingtung İlçesi Hükümeti Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Konuk Komite Başkanı: Gu Xiufei

Tongkai Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olup şu anda Tainan Şehri Hakka İşleri Komitesi Başkanı ve Pingtung Eyalet Hükümeti Hakka İşleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. ve Yönetici Yuan Hakka Grubunun Genel Sekreteri.

Çevre Bakanı: Peng Kiming

Ulusal Merkez Üniversitesi'nden Atmosfer Bilimi alanında doktora derecesine sahiptir ve şu anda Tayvan İklim İttifakı'nın Genel Sekreteri ve Genel Müdürüdür. Yasama Yuanı Açık Kongresi, Yürütme Yuanı Açık Hükümet Eylem Komitesi ve Yürütme Yuanı Açık Hükümet Eylem Alt Komitesi Koordinatörü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir