Orta ve güney Çin, 26'sında şiddetli yağmur yaşayacak

2024/4/24 18:33(25.04.08:11 güncellendi)

Cepheden etkilenen Merkezi Meteoroloji Merkezi, 24'ü öğleden sonra şiddetli yağışa ilişkin özel bir rapor yayınladı. Fotoğraf, Taipei Şehri, Zhongcheng Bölgesi sokaklarında yağmurdan korunmak için şemsiye tutan insanları gösteriyor, 24 Nisan 113 Fotoğraf: Merkezi Haber Ajansı muhabiri Wang Feihua.

(Merkezi Haber Ajansı Zhang Xionfeng, Taipei, 24.) Meteoroloji İdaresi bugün Beitao dahil 13 ilçe ve şehir için özel şiddetli yağmur raporunu güncelledi. Ayın 26'sında yerel şiddetli yağmur veya çiselemenin Çin'in orta ve güneyinde saat 17:30'a kadar 160 mm'ye ulaşması bekleniyor.

Merkezi Meteoroloji Dairesi bugün saat 17.20'de özel sağanak yağış uyarısında bulundu. Kuzeydeki dağlık alanlar ve şehirler arasında sırasıyla Taipei Şehri Dağ Alanı, Taiyuan Şehri Dağ Alanı, Maioli İlçesi Dağ Alanı, Dağ Alanı Changhua İlçesi, Nandu İlçesi Dağ Alanı, Yunlin İlçesi, Chiayi Şehri, Chiayi İlçesi, Yilan İlçesi Dağ Alanı, Hualien İlçesi Dağ Bölgesi.

Meteoroloji İdaresi tahmincisi Huang Enhang, Merkezi Haber Ajansı'na bugün bir saatlik yağışa dayanarak Myali İlçesi, Taiyan İlçesi, Henglong Dağı'nın bir saatte 71,5 mm yağmur aldığını söyledi. Bu öğleden sonra Henglong Dağı'ndaki maksimum yağış 160 mm oldu. .

Hava durumu idaresinin web sitesine göre, diğer bölge ve şehirlerdeki yağışlar arasında Taichung Şehri'nin Heping Bölgesi'nde 134 mm ve Hualien İlçesindeki Xiulin Kasabası ile Nantou İlçesindeki Renai Kasabası kavşağında 121,5 mm yer aldı.

Huang Enhang, yarın cephenin yaklaşacağını, ardından daha fazla yağmur yağacağını, batı yarı ve kuzeydoğu bölgelerde kısa süreli sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış, kuzeydoğu bölgelerde ise lokalize şiddetli yağmur olacağını söyledi.

Huang Enhong, ayın 26'sından 28'ine kadar önden bir çarpışma olduğunu kaydetti. Bunlardan 26'sında orta ve güney ilçelerde kuvvetli yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış, güneybatıdan buharlı rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu bölgelerde hafif yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış, doğu ve güneydoğu bölgelerde ise ara sıra hafif yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Huang Enhang genel olarak güneybatı musonu nedeniyle ön taraftaki durgun koşulların şu anda sürekli yağmura neden olduğunu, bu dalganın yalnızca güneybatı rüzgarının kuvvetinin “güçlü bir bahar yağmuru” olduğunun gözlemlenebileceğini söylüyor.

READ  Güney Çin Denizi'nde Çin-Filipinler çatışması 2/Merkezi Haber Ajansı Iron Line, Güney Çin Denizi'ndeki Filipin bilimsel araştırma faaliyetlerine doğrudan saldırmak için resiflere gidiyor | Uluslararası | Merkezi Haber Ajansı CNA

Huang Enhong, güneybatı rüzgarının 27. ve 28. günlerde zayıfladığını, ancak kısa süreli yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış, yerel şiddetli yağmur ve batı bölgesindeki diğer bölgelerle batı ve kuzeydoğu bölgelerini etkilemeye devam ettiğini söyledi. 29'dan 30'a kadar yerel sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışlar görüldü; Batı yarımı ve kuzeydoğu kesimlerde hafif yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış, diğer kesimlerde ise yerel yağmur veya gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Sıcaklıkla ilgili olarak Huang Enhang, önden çarpma sırasında çeşitli yerlerde düşük sıcaklığın 23 ila 25 santigrat derece, yüksek sıcaklığın ise 26 ila 28 santigrat derece olduğuna dikkat çekti.

26-27 arası sabah erken saatlerde Matsu'da alçak bulutlar olacak ve son zamanlarda artçı sarsıntılar sıklaşıyor. Engebeli bölgelere gereksiz yere gitmekten kaçının. (Yazar: Li Hengshan) 1130424

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitede yer alan metin, resim ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir