Yeni Taipei Çevre Hattında meydana gelen şiddetli deprem sonrasında 11 çelik kutunun yer değiştirme süresi en az 1 yıldır.

2024/4/24 17:39(24.04.17:59'da güncellendi)

Resimde yeni Taipei MRT Circle Line treni gösterilmektedir. (CNA dosya fotoğrafı)

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Gao Huaqian, New Taipei, 24.) Yeni Taipei Şehri Belediye Başkanı Hou Youyi bugün, güçlü bir deprem nedeniyle hasar gören Yeni Taipei MRT Çevre Hattını onarmanın en az bir yıldan fazla sürmesinin beklendiğine dikkat çekti. . MRT’ler bu sorunla birlikte yüzleşecek. New Taipei Şehri Hızlı Transit Bürosu, toplam 11 çelik kutu kirişin yerinden çıktığını ve tüm güzergahın ancak güvenlik onaylandıktan sonra yeniden trafiğe açıldığını söyledi.

3'ünde Hualien sahili açıklarında meydana gelen güçlü deprem, çelik kutu kirişlerin yerinden çıkmasına neden oldu ve yeni istasyondan köprüye ve istasyonlar arasına uzanan yeni Taipei MRT dairesel hat levhası çöktü.Şu anda 1. Aşama (Banqiao-Yeni Taipei Endüstri Parkı) ve 2. Aşama (Zhonghe-Dapinglin) yalnızca 3. Aşamada (Zhonghe-Banqiao) askıya alınmış durumda ve insan akışını kolaylaştırmak için otobüsler kullanılıyor. .

Yeni Taipei Şehir Meclisi, Demokratik İlerleme Partisi'nden Yeni Taipei Şehir Meclisi Üyesi Zhang Weiqian'ın zil hattı onarım programını sorgulamasıyla bu öğleden sonra Belediye Başkanının politika konuşmasıyla ilgili olağan bir toplantı düzenledi. Hou Youyi, sorunun bu yıl düzeltilemeyeceğini ve en az bir yıl süreceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Demokratik İlerleme Partisi'nin yeni Taipei belediye meclis üyesi Dai Weishan, sorumluluğun açıklığa kavuşturulup açıklanmadığını ve yeniden yapılanma planının zamanında önerilip önerilemeyeceğini sordu.

Hou Youyi şöyle cevapladı: “Çekiliş hattı çok ciddi, tasarım, inşaat veya diğer sorunlar hala açıklığa kavuşturuluyor ve sorumluluk bu kadar çabuk çözülemez. Nötralizasyon sırasında deprem yoğunluğu 5'ti”, dolayısıyla çember hattı depreme dayanıklı olmalıdır. Hız en az “6 Zayıf” hedefine ulaşmalıdır. Uzmanlar ve akademisyenler şu anda onarım planını tartışıyor ve yakın zamanda önermeyi umuyorlar.

Toplantıdan sonra, Yeni Taipei Şehri MRT Müdürü Lee Zhenggen, Hualin'de, New Taipei Şehrindeki Jishui İlköğretim Okulu yakınında 3. sırada meydana gelen güçlü depremin “güçlü 5” olduğunu söyledi. İstasyonlar arasında, bankin ve çelik kutu kiriş arasında toplam 11 yer değiştirme meydana geldi; bunların 7'si şiddetli, 20 ila 92 cm arasında değişen yer değiştirmeler ve 4'ü 3,5 ila 6 cm arasında değişen yer değiştirmeler oldu.

READ  [பிரத்தியேக நேர்காணல்]8K dünyasına dalın: Sualtı fotoğrafçısı Pavel Oktel, yüksek çözünürlüklü görüntülemenin yeni çağını anlatıyor - Samsung Haber Odası Tayvan

Li Zhengen, tüm çelik kutu kirişlerin artık ek güçlendirmeyi tamamladığını ve güvenli bir duruma ulaşmak için sürekli olarak izlendiğini belirtti.

Operasyonların yeniden başlaması sırasında daire hattının güvenliğini sağlamak için Shuangbei MRT Bürosu, üçüncü taraf tarafsız bir değerlendirme ve inceleme birimi olan Çin Cumhuriyeti Yapısal Mühendislik Derneği'ni ortaklaşa görevlendirdi ve 9 uzmanı davet etti. Akademisyenler, derinlemesine çalışma ve neden analizi yapılması ve yeni Taipei Şehri İnşaat Teknisyenleri Derneği'nin, yapının hasar görüp görmediğini anlamak, gelecekteki rehabilitasyon tasarımını iyileştirmek ve revize etmek için kirişler ve sütunlar üzerinde yerinde incelemeler yapması çağrısında bulundu. ve inşaat projeleri.

Li Zhengen, Üçüncü Taraf Tarafsız Değerlendirme ve İnceleme Bölümü'nün yerinde bir araştırma yürüttüğünü ve yerinde yapıdaki hasarı ve beklenen iyileştirme yöntemini gözden geçirmek için 19 Nisan'da uzmanlar ve bilim adamlarından oluşan bir ilk toplantı düzenlediğini ve bu konuda bir inceleme yapılmasının beklendiğini belirtti. 26 Nisan'da ikinci toplantı yapılacak. 2 araştırma toplantısı, çeşitli analizler ve tespitler eş zamanlı yapılıyor.

Yörünge tamamen trafiğe açılmadan önce öncelikle rehabilitasyon planı belirlenmeli, çelik kutu kirişli disk destek malzemeleri hazırlanmalı, güvenli yer değiştirme ve rehabilitasyon inşaat planı planlanmalıdır.

Li Zheng'an, çelik kutu kirişlerin tek tek orijinal konumlarına getirilmesinin ardından, rayın tamamının onarılmasını sağlamak için genleşme derzleri, ses yalıtım duvarları ve elektrik iletişim bağlantısıyla rayın tüm bölümünün onarılacağını belirtti. güvenli olup parkurun tamamı trafiğe açıktır. (Yazar: Tai Guangyu) 1130424

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitede yer alan metin, resim ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir