Yeni ebeveynler için en zor sorulardan biri! Çocuklara doğru şekilde ilaç nasıl verilir? Tükürsem onu ​​beslemeli miyim? Bu beş ipucu tam size göre

Çocuğumuz hastalanırsa ilaç vermenin stresiyle yüzleşmek zorunda kalıyoruz! Yemek yiyememek, kusmak ya da iş birliği yapmamak gibi bu durumlar bizi endişelendirebilir ve kaygılandırabilir… ama endişelenmeyin! Yazar, bebeğinize ilacı doğru ve kolay bir şekilde beslemenize ve çeşitli zor durumları çözmenize yardımcı olacak beş pratik ipucu paylaşacak.

Bir yaşın altındaki çocuklara ilaç vermek – damlalıkları, şırıngaları ve ilaç besleyicilerini iyi kullanın.

Bu araçlar ilacın dozunun tam olarak kontrol edilmesine yardımcı olarak çocuklara daha fazla veya daha az ilaç verilmesini sağlar. Aynı zamanda ilaçları beslemek için özel olarak tasarlanmış olup, kullanımı basit ve kullanışlıdır, bu da kaza riskini azaltır ve ilaçların güvenliğini sağlar. Bu özel aletler, çocukların kaşık gibi diğer aletlere göre daha kolay tolere edebilmesi nedeniyle ilaç direncini azaltır.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Bir yaşın üzerindeki çocuklara ilaç vermek – teşvik ve ödüller sağlamak

Çocuğunuzu ilacını aldıktan hemen sonra en sevdiği yiyecek veya içecekle ödüllendirin! Bu durum ilacı alma motivasyonlarını arttırabilir çünkü ilacı aldıktan sonra bir ödül olacağını biliyorlar.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

İlaç vermenin doğru yolu

İlacı bebeğin ağzının her iki tarafına enjekte etmek için öncelikle ilacı ve ilaç besleyiciyi hazırlayın. Daha sonra bebek rahat bir pozisyondayken başını yavaşça kaldırın ve ilaç besleyiciyi veya damlalığı kullanarak ilacı bebeğin ağzının her iki tarafına enjekte edin. İlacın başarıyla verildiğinden emin olmak için ilacın tamamlanmasından sonra çocuğun tepkisini gözlemlemeyi unutmayın.

İlaç almayla ilgili ipuçları – önceden bildirim

Bebeğinizi beslemeden 30 dakika önce önceden bilgilendirmeye başlayın! Sonraki 15 dakika, 10 dakika ve 5 dakika sonra tekrar hatırlatmayı unutmayın ki, çocuk daha sonra ilaca zihinsel olarak hazır olsun. Psikolojik hazırlıkla bu kadar dirençli olmayacaklar!

READ  Boris Johnson bir kez daha polise Covid kurallarını çiğnediğini söyledi

İlaç İpuçları – Oynarken Yemek Yemek

Beslerken birçok ebeveyn kaşığı tutar ve “Küçük uçak havalanmak üzere~~ İlacı beslerken de aynı oyunu oynayabilirsiniz! Ya da çocuklarınıza bunun cesurca bir davranış olduğunu söylemek gibi bazı rol yapma durumları yaratabilirsiniz. Doktorun kötü virüsü yenmesi ve cesur bir savaşçı olması gerekiyor. Amcanın özel olarak hazırladığı sihirli iksiri içmelisiniz. Çocuklar bu duruma entegre olduklarında, iksiri alma istekleri genellikle büyük ölçüde artar!

İlaç almanın ipuçları – ilaç almanın karışık yolları

Bebeğinize ilaç verdiğinizde ilacı posa, meyve suyu veya yoğurt gibi bazı yiyeceklerin içine saklamayı deneyebilirsiniz, bunun avantajı yemeğin tadının ilacın acı tadını nötralize etmesi ve bebeğin kolayca alışmasını sağlamasıdır. yemek yemek! Ve sanki onlara küçük bir sürpriz yapmış gibiler, ilacı aldıklarını bile bilmiyorlar! Ancak ilaçlarla kolaylıkla etkileşime girebileceği için turunçgillerden uzak durulmalıdır.

İlaç vermeyle ilgili ipuçları – Sözlü teşvik

Çocuğun dikkatini çekmek için dramatik bir ton kullanmayı deneyebilirsiniz; örneğin, “Çabuk ye!” Bunu “Ben çok cesurum ve ilacı gönül rahatlığıyla alabilirim, sen misin?”, “Vay be, bu ilaç çok acı ama sen onu ne kadar zor alıyorsun!” şeklinde değiştirebilirsiniz. Etkisi daha da iyi. Bu tür sözler çocukları rahatlatabilir ve cesaretlendirebilir; çocuklar da ilacı alma konusunda daha aktif bir şekilde işbirliği yapacaklardır.

Çocuk ilacı tükürürse yine de tekrar vermesi gerekir mi?

İlaçlar ve tozlar 10-15 dakika sonra kolayca emilir ve bir hapın tamamını tükürürseniz tekrar almanıza gerek kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir