Başka Bir Yengeç Hazinesi İncelemesi – Oyun Reaktörü

Hicivli zindan tarayıcısı Going Under'ın arkasındaki ekip tarafından yaratılan başka bir yengeç hazinesi, hayata geçirilmiş bir 1 Nisan şakası gibi hissettiriyor. Canlı bir su altı krallığında yer alan oyun, son yıllarda piyasaya akın eden diğer Souls benzeri oyunların denizinden uzaklaşıyor ve tuhaf bir tona ve bol miktarda esprili kelime oyunlarına sahip. Son Nintendo Indie World Showcase'de dikkatleri üzerine çektikten sonra oyun artık Nintendo Switch, PC, PS5 ve Xbox Series X'te mevcut.

Another Crab's Treasure'da Krill adında sevimli küçük bir yengeç olarak oynuyorsunuz. Creel vergilerini ödemeye çalışırken en değerli varlığını tek başına kaybeder ve onu geri almak için denizleri aramak zorunda kalır. Ölümcül yengeçler, dikenli balon balıkları ve diğer ölümcül kabuklularla dolup taşan Krill, kendisini tam bir bela denizinin içinde bulur ve hayatta kalmak için savaşmak zorundadır.

Tipik Souls oyunlarından farklı olarak (en azından Elton's Ring'den önce), Another Crab's Treasure seviye tasarımı açısından daha açık uçludur ve daha fazla keşif özgürlüğü sağlar. Yolculuğunuz sırasında kendinizi yosun ormanları, mercan resifleri ve kumdan kale kasabalarında gezinirken bulacaksınız.
Takılıp kalırsanız hayal kırıklığını önler çünkü her zaman alışılmışın dışına çıkıp çok ihtiyaç duyduğunuz öğütmeyi alabilirsiniz. Platform oluşturma burada yoğun bir şekilde vurgulanıyor ve seviyeler daha belirgin bir dikeylik hissine sahip. Krilin kendisini suya doğru itmesi, deniz yosununun üzerine atlaması ve en uzaktaki kancalara ulaşmak için oltayı kullanması için sınırlı bir süre sınırı vardır.

İşte bir reklam:

Savaş, her şeyin tanıdık geldiği yerdir; rakiplerinizi okumanız, saldırılarını savuşturmanız ve zamanı geldiğinde onları cezalandırmanız gerekecek. Düşmanları öldürdükçe sağlığınızı, direncinizi, hasar çıktınızı ve diğer niteliklerinizi geliştirmek için kullanılabilen Mikroplastikleri (oyundaki Ruhların eşdeğeri) de toplayabilirsiniz. Niteliklerinizi geliştirmek için üç farklı öğeyi donatabilirsiniz ve bu öğeler istediğiniz zaman değiştirilebilir.

READ  Logitech, G PRO X 60 Oyun Klavyesi ve YETI ORB / GX Beyaz Oyun Mikrofonunu Piyasaya Sürüyor
Başka bir yengeç hazinesi

Başka bir yengeç hazinesi

Karşılaşacağınız birçok kötü deniz canlısından kendinizi korumak için kriller, okyanus tabanındaki atılmış nesneleri kabuk olarak giyebilir. Fırlatılan tenis toplarından badminton toplarına ve shot bardaklarına kadar bu mermilerin her birinin benzersiz savunma özellikleri ve dikkate alınması gereken özel yetenekleri vardır. Örneğin, bir gazoz baloncukları patlatarak uzaktan saldırmanıza olanak tanırken, bir çay fincanı saldırı hızınızı artırır, böylece fazladan bir vuruş yapabilirsiniz.

İşte bir reklam:

Kabuğunuzda saklanıp hasarı karşılayabilirsiniz, ancak dikkatli olmazsanız, yerine yenisini arayabilirsiniz. Çok fazla hasar alırsanız merminiz kırılabilir ancak yakınınızda yerde bir mermi bulursanız kolaylıkla başka bir mermiye atlayabilirsiniz. Savaşın sıcağında mermiler arasında geçiş yapmak, savaşın taze kalmasına yardımcı olur ve yeni bir yuva arayışı içinde çıplak dolaşırken inanılmaz bir tehlike hissi vardır.

Başka bir yengeç hazinesi

Başka bir yengeç hazinesiBaşka bir yengeç hazinesi

Another Crab's Treasure'ın başarılı olduğu bir diğer alan da, normalde daha cezalandırıcı bir türe daha erişilebilir bir giriş noktası olmasıdır. Bir boss savaşını kaybederseniz, arenanın dışına ışınlanmayı seçebilirsiniz, bu da sizi birçok zorlu geri takipten kurtarır. Oyunu yavaşlatmak için erişebileceğiniz çeşitli erişilebilirlik seçenekleri de vardır; örneğin Bari penceresini artırmak. İşin komik tarafı, hâlâ sorun yaşıyorsanız düşmana silahla bile ateş edebilirsiniz.

Başka bir yengecin hazinesi, genellikle yoğun ve gizemli Souls benzeri oyunlara canlandırıcı ve tuhaf bir katkı olarak kabuğundan çıkıyor. Erişilebilirlik seçenekleri, onu yeni başlayanlar için harika bir giriş noktası haline getiriyor ve türün deneyimlileri, açık dünya tasarımı, platform oluşturmaya yoğun odaklanma ve birden fazla donanımlı mermi gibi farklılıkları takdir edeceklerdir. Bu aşırı doymuş türe benzersiz bir dokunuş arıyorsanız kesinlikle göz atmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir