Reuters: ABD ve Tayvan'dan üç büyük üretici, Çin'deki Huida AI ileri teknoloji çiplerine erişim sağlıyor |

2024/4/23 18:03(23.04.22:35'te güncellendi)

Şematik diyagram. (Resim Pexels Galerisinden)

(Merkezi Haber Ajansı, Pekin, Ayrıntılı Dış Haber Raporu, 23.) ABD'nin geçen yıl Çin'e gelişmiş yapay zeka (AI) çipleri üzerindeki ihracat kontrollerini genişletmesine rağmen, yalnızca Reuters, Çin üniversiteleri ve araştırma enstitüleri yakın zamanda Huida teknolojilerini satın aldı. Distribütörlerin birinci sınıf AI çipi.

Yüzlerce ihale belgesinin Reuters tarafından incelendiği bir incelemede, ABD geçen yıl 17 Kasım'da çip ihracat kısıtlamalarını genişleterek 10 Çinli şirketi Dell'den çekilmeye ve çipleri ve ulusal uyumluluk lisansı gerekliliklerini zorlayarak Supermicro, Dell ve Sunucu ürünlerini üretmeye zorladı. Tayvanlı üretici Gigabyte teknolojisi gelişmiş NVIDIA çiplerini bünyesinde barındırıyor.

Özellikle geçen yıl 20 Kasım ile bu yılın 28 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen açık artırmalara göre sunucular Huida'nın en gelişmiş çiplerini içeriyor.

Her ne kadar Washington, Huida ve ortaklarının üçüncü şahıslar aracılığıyla yeniden satış da dahil olmak üzere Çin'e gelişmiş çipler satmasını yasaklamış olsa da, bu çiplerin Çin'de satın alınması ve satılması yasa dışı değil.

Bu çipleri satan 11 satıcının tamamı bilinmeyen Çinli perakendeciler.

Reuters, satıcıların bu siparişleri ABD'nin Kasım ayında genişletilmiş çip ihracat kısıtlamalarından önce satın aldıkları stoklarla doldurup doldurmadığını doğrulayamadı.

Reuters'e verdiği röportajda Huyta, açık artırmada adı geçen Huyta ürünlerinin ihraç edildiğini ve ABD'nin kısıtlama emri yola çıkmadan önce yaygın olarak bulunabildiğini söyledi.

Bir Huida sözcüsü, “Bunlar, ortaklarımızdan herhangi birinin ihracat kontrollerini ihlal ettiğini temsil etmiyor ve küresel satışlardaki oranları çok küçük” dedi.

Reuters'e göre çipin alıcıları arasında Çin Bilimler Akademisi, Shandong Eyaleti Yapay Zeka Araştırma Enstitüsü, Hubei Eyaleti Deprem Bürosu, Shandong Üniversitesi ve Güneybatı Üniversitesi yer alıyor. Merkezi ve Uzay Bilimleri Merkezi.

Yukarıda adı geçen Çinli alıcı ve perakendecilerin hiçbiri Reuters'in yönelttiği sorulara yanıt vermedi.

READ  Bu yeni nesil ekran teknolojisi, Apple neden Vision Pro Micro LED yerine Micro OLED'i seçti?

Washington'daki Kirkland & Ellis'in ortaklarından Daniel Jerkin, tedarik zincirinde görünürlük eksikliği nedeniyle Huida çiplerinin üreticinin bilgisi olmadan Çin'e yeniden satılabileceğine inanıyor.

Üreticilerin yeterli incelemeyi tamamlaması durumunda “ABD'nin yasal işlem başlatma konusunda hâlâ zorluklarla karşılaşabileceğini” ekledi.

Huida'nın bir sözcüsü, “Herhangi bir ürünün ABD ihracat kısıtlamalarını ihlal edecek şekilde yeniden satıldığını tespit edersek, uygun önlemleri almak için müşterilerimizle birlikte çalışacağız” dedi.

Bu sunucu üreticileri, geçerli yasalara uyduklarını ve daha fazla araştırma yapabileceklerini söylediler.

Supermicro, grafik işlem birimi (GPU) sistemlerinin lisans gerektiren bölgelere ve taraflara satışı ve ihracatına ilişkin ABD gerekliliklerine uyduğunu belirterek şunları ekledi: “Üçüncü tarafların lisans olmadan ihracat veya yeniden ihracat yaptığını fark edersek, Araştırın ve gerekli önlemleri alın.”

Dell'den bir sözcü Reuters'e, şirketin “bahsettiğiniz şirkete boru talaşı içeren ürünlerin satıldığına dair herhangi bir kanıt görmediğini” ancak konuyu araştırmaya devam edeceğini söyledi.

GIGABYTE bir e-postada Tayvan yasalarına ve uluslararası düzenlemelere uyduğunu söyledi. Şirket, Reuters'in ihale dokümanlarıyla ilgili daha sonraki sorularına yanıt vermedi. (Çeviren: Hong Qiyuan/Doğrulama: Chen Zhengjian) 1130423

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitede yer alan metin, resim ve videolar izinsiz olarak çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez ve kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir