Saldırıya Geri Sayım! İsrail Ordusu: Refah'taki Kara Harekatı İçin Hazırlıklar Tamamlandı | Ortadoğu'da işler kızışıyor

NHK'nin şu sözleri aktarıldı:İsrailBasında çıkan haberlerde, İsrail Savunma Kuvvetlerinin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara operasyonu hazırlıklarını tamamladığı belirtiliyor.KabineÇözüm

Yaklaşık 1,2 milyon kişi kente sığındı. Diğer ülkelerin endişelerine rağmen İsrail, Hamas'ı tamamen yok edecek bu operasyonu başlatmaya hazır.

İsrail'in “Haaretz” gazetesi 25'inde İsrail ordusunun Refah'taki kara operasyonlarına yönelik hazırlıkları sona erdirmesi konusunda hükümete bildirimde bulunduğunu bildirdi. Daha önce Gazze'nin kuzey ve orta kesimlerinde konuşlanmış İsrail birliklerinin güneye kaydırıldığı ve hareketin kesin tarihine hükümet kabinesi tarafından karar verileceği anlaşılıyor.

Associated Press muhabiri, İsrail ordusunun Gazze'nin güney sınırı boyunca düzinelerce tank ve zırhlı araç topladığını bildirdi.

Kara operasyonunun siviller tahliye edildikten sonra başlaması ve birkaç hafta sürmesi bekleniyor.

ABD, Gazze'ye olası kara saldırılarıyla ilgili endişelerini defalarca dile getirdi ve Refah sınırındaki Mısır, böyle bir hareketin felakete yol açacağı konusunda uyardı.

Peçe devrimine destek!İdam cezasına çarptırılan İranlı şarkıcının cezası hafifletilebilir

İran devlet medyası 25'inde İran yargısının ünlü rapçi Toumaj Salehi'nin idam cezasını onadığını bildirdi.

UAEK: İran'ın silah düzeyinde zenginleştirilmiş uranyum satın alması aylar değil haftalar içinde ölçülüyor

Birleşmiş Milletler'in nükleer gözlemcisi Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), İran'ın nükleer bomba yapmaya yetecek kadar zenginleştirilmiş uranyumu “aylar yerine haftalar” içinde elde edebileceğini söyledi.

İsrail Ordusuna Saldırı İçin Geri Sayım: Refah'ta Kara Harekatı İçin Hazırlıklar Tamamlandı

NHK, İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail Savunma Kuvvetlerinin Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir kara operasyonu hazırlıklarını tamamladığını ve operasyonun kesin tarihine kabine tarafından karar verileceğini bildirdi.

İsrail medyası Gazze'deki toplu mezarların İsrail ordusundan kaynaklanmadığını iddia ediyor

(Deutsche Welle Çin web sitesi) Israel Post, bağımsız araştırmacılar tarafından uydu ve video görüntüleri üzerinde yürütülen grafik materyallerin analizine atıfta bulunarak, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'taki Nasser Hastanesi yakınındaki toplu mezarların, İsrail ordusunun kara saldırısının ulaşmasından çok önce var olduğunu söyledi. Çarşamba akşamı onları.

ABD üniversitelerinde İsrail karşıtı protestolar Beyaz Saray: Biden, ifade özgürlüğü kullanan öğrencileri destekliyor

Amerikalı üniversite öğrencileri İsrail ordusunun Gazze savaşındaki eylemlerini protesto etti ve İsrail karşıtı protestolar yoğunlaştı. Başkan Joe Biden bugün öğrencilerin ifade özgürlüğü haklarını kullanmalarını desteklediğini söyledi.

Hamas rehinelerin videosunu yeniden yayınladı! Sol avucunun kesildiği 23 yaşındaki genç, onlara mutlu bir tatil yaşatmak isteyerek anne ve babasını kızdırdı.

Filistinli militan grup Hamas geçen yıl Ekim ayında bir İsrail müzik festivaline saldırdı ve aralarında İsrail ve ABD çifte vatandaşı Hersh Cole Bolin'in de bulunduğu yüzlerce kişiyi rehin aldı.


Yaygın 0 O zaman mesaj bırakın